عباس انجمشعاع، مدیر حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای استان کرمان در گفتوگو با خبرنگار کرماننو با اشاره به اینکه در حال حاضر چاه های حفرشده دشت رفسنجان حدود 1400 حلقه است، اظهار کرد: این که گفته می شود اخیراً حدود سه هزار چاه غیرمجاز در این منطقه حفرشده، صحت ندارد. چراکه دشت رفسنجان مطابق قانون یکی از مناطق ممنوعه و بحرانی استان است.
وی افزود: از سال 1353 منطقه دشت رفسنجان دست نخورده باقی مانده بود. اما پس پیروزی انقلاب اسلامی و به خصوص در سال 1360 تعدادی چاه در این منطقه حفر شد که طبق قانون موظف بودیم برای آنها مجوز صادر کنیم.
انجمشعاع با بیان اینکه مجموع چاه های این دشت نسبت به سال 1360 نه تنها هیچ گونه افزایشی نداشته بلکه روند کاهشی داشته است، تصریح کرد: پروانه های صادرشده در سال 1360، فقط برای مصارف شرب، صنعت و خدمات، آن هم با مقدار مشخص نیم تا یک لیتر بر ثانیه صادر شده این در حالی است که به هیچ وجه مجوزی در این خصوص برای مصارف کشاورزی صادر نکرده ایم. وی در ادامه صحبت هایش افزود: چاه های بدون مجوزی که در این سال حفره شده بودند مطابق قانون توزیع عادلانه آب، مشمول تبصره ذیل ماده 3 قانون توزیع منابع آب می شدند، از این رو ما موظف بودیم پروانه آنها را صادر کنیم.
مدیر حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای استان کرمان با اشاره به اینکه تاکنون هیچ مجوز کشاورزی پس از این دوره از سوی ما صادر نشده است و با هرگونه تخلفی در این خصوص به شدت برخورد می شود، تاکید کرد: برای جلوگیری از هرگونه تخلفی در شهرستان های رفسنجان و انار دو گروه گشت و بازرسی را موظف کرده ایم که مرتباً در حال گشتزنی و رصد این مناطق هستند تا احیاناً اگر گزارشی از چاه غیرمجاز به ما ارائه کردند، سریعاً اقدام به پر کردن و پلمب آن کنیم.
وی با بیان اینکه در سال جاری 48 حلقه چاه غیرمجاز در رفسنجان و انار از سوی بازرسان حفاظت و بهره برداری آب منطقه استان کرمان کشف و پلمب شده است، افزود: در حال حاضر بازرسان ما حدود 50 تا 60 چاه غیرمجاز را رصد و گزارش داده اند که از این مجموع 6 چاه را پلمب کرده ایم اما پرونده مابقی آنها در دست مقام قضائی است که به محض ابلاغ به ما اقدامات قانونی در خصوص متخلفان انجام می شود.
پست قبلی