استاندار کرمان با اشاره به تحصیل ۲۷ هزار دانشآموز افغانستانی در مدارس استان، گفت: حداقل ۵۰ مدرسه برای تحصیل این دانشآموزان در استان کرمان کمبود داریم.
به گزارش کرماننو به نقل از تسنیم، محمدمهدی فداکار استاندار کرمان صبح امروز در دیدار با سفیر اتریش و نمایندگانی از کشورهای سوئیس، فرانسه و بلغارستان با وی با بیان اینکه استان کرمان بزرگترین استان کشور با سه و نیم میلیون نفر جمعیت است، اظهار داشت: کرمان ظرفیتهای بزرگی در حوزههای مختلف از جمله اقتصادی و تاریخی دارد.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه معادن کرمان، معادن غنی هستند و استان کرمان رتبه پنجم جهان در ذخایر مس را دارد، بیان کرد: صنعت استان کرمان یک صنعت مردم پایه است.
وی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی در استان کرمان، سه گروه محصولات کشاورزی داریم که عمدتاً صادراتی هستند، گفت: پسته کرمان در سطح جهانی مشهور است و محصول خرما و محصولات جالیزی این استان نیز قابلیت صادرات دارند.
فداکار با اشاره به اینکه کرمان در حوزه صنایع دستی تولیدات بسیار خوبی دارد، ادامه داد: هفت اثر ثبت جهانی گردشگری و 700 اثر ثبت ملی در استان کرمان وجود دارد که نشان از ظرفیت گردشگری این استان دارد.
وی با بیان اینکه 10 درصد جمعیت استان کرمان، اتباع بیگانه است که عمدتاً از اتباع افغانستانی هستند، افزود: شرایط کشور افغانستان را درک میکنیم و اتباع افغانستانی در کرمان از تمام خدمات استفاده میکنند.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه 27 هزار دانشآموز افغانستانی در مدارس استان کرمان تحصیل میکنند، گفت: محدودیتی برای تحصیل این دانشآموزان وجود ندارد و حتی اتباعی که مجوز ورود ندارند، فرزندان آنها در مدارس درس میخوانند.
وی با بیان اینکه مجموع کمکهای سازمانهای بینالمللی برای حضور اتباع در استان کرمان کمتر از 4 درصد است، ادامه داد: یکی از نیازهای اولیه آموزش فرزندان اتباع، بهداشت و درمان آنها است که در این حوزه از سازمانهای بینالمللی درخواست کمک داریم.
فداکار با اشاره به اینکه اتباع افغانستانی از تمام خدمات درمان و بهداشت استفاده میکنند، بیان کرد: ایجاد مراکز بهداشتی برای اتباع افغانستانی در استان یکی از نیازهای اساسی است.
وی با بیان اینکه متاسفانه جرایم خشن توسط اتباع بیگانه در استان انجام میشود، تصریح کرد: حضور این جمعیت از اتباع بیگانه در استان کرمان مشکلاتی برای مردم این استان ایجاد کرده است.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه حداقل 50 مدرسه برای تحصیل دانشآموزان اتباع افغانستانی در استان کرمان کمبود داریم، گفت: تجهیز مهمانشهرها در استان به امکانات رفاهی و ورزشی یک ضرورت است و در این مورد نیازمند کمک سازمانهای بینالمللی هستیم.
وی با بیان اینکه کرمان یکی از بهترین نقاط جهان برای تولید انرژی خورشیدی است، افزود: زاویه تابش خورشید در کرمان بسیار ظرفیت خوبی برای تولید انرژیهای خورشیدی است و در سال حدود 300 روز آفتابی داریم و احداث کارخانه تولید پنلهای خورشیدی از سنگ سیلیس نیز در استان کرمان در حال انجام است.
در این دیدار روحالله خضریپور، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان نیز با بیان اینکه این سفر با هدف حمایت از پناهندگان افغانستانی انجام شده است، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بر حمایت از پناهندگان و مستضعفان جهان تاکید دارند.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران همیشه از مردم مظلوم و مستضعفین جهان حمایت کرده است، گفت: کرمان جمعیتی در حدود سه و نیم میلیون نفر دارد که حدود 10 درصد این جمعیت را اتباع بیگانه تشکیل میدهند.
خضریپور با بیان اینکه 11 مدرسه در کرمان برای اتباع افغانستانی ساخته شده است، افزود: اتباع بیگانه در استان کرمان از تمام خدماتی که به مردم با ملیت ایرانی داده میشود، استفاده میکنند و هیچ محدودیتی برای آنها نیست.
چرا نمیگویید 80 هزار نفر از افغان ها در رفسنجان هستند. و بار مالی بسیار زیادی بردوش رفسنجان هست و هیچ اعتباری هم از این بابت نمیدهید. چرا شهر کرمان فقط سی هزار افغان دارد و رفسنجان هشتاد هزار؟
متاسفانه بار مشکلات مالی و اجتماعی استان کرمان از جمله وجود هشتاد هزار نفر افغان بیشتر بر دوش رفسنجان هست