تیم هندبال مس کرمان در حالی با رتبه هشتم به کار خود در مسابقات هندبال جام باشگاههای آسیا پایان داد که باز هم در جنگی نابرابر شاهد باختن تیمهای ایرانی در این نبرد بودیم.
به گزارش کرماننو، تیم هندبال مس کرمان با بودجهای حدود ۲۰ میلیارد تومان پای به رقابت با حریفان ثروتمند عربی در آسیا گذاشت. این بودجه قرارداد بازیکنان این تیم برای حضور در لیگ برتر و آسیا بود.
در سوی مقابل حریفان آسیایی مس بازیکنانی دارند که ماهیانه تا یک میلیارد و پانصد میلیون تومان هم از باشگاههای عربی حقوق دریافت میکنند.
امکانات، ابزار و تجهیزات ورزشی این تیمها هم که قابلمقایسه با هیچ تیمی در ایران نیست.
سرمایهگذاری کشورهای عربی در هندبال
آنچه که در هندبال آسیا مشخص است هزینهکرد و سرمایهگذاری تیمهای عربی با گرفتن ستارههای مطرح خارجی است. اتفاقی که بارهاوبارها کارشناسان هندبال به آن اشاره کردند.
کشورهای حوزه خلیجفارس حالا در هندبال کاری را میکنند که در فوتبال کردهاند. بهخدمتگرفتن ستارهها با هزینههای زیاد.
شروع درخشان و صعود از گروه مرگ؛ ۴ بازیکن برتر در ۴ بازی
مس کرمان با شروع درخشانی که در مرحله گروهی داشت همگان را به تعریف و تمجید از این تیم وا داشت؛ اما در ادامه راه ترمز این تیم کشیده شد.
مصدومیت، خستگی و در مواردی ناداوری سد راه تیمی شد که با تمام سختی از گروه مرگ صعود کرده بود.
مس در گام اول برابر الخلیج عربستان بازی را با نتیجه ۲۲ بر ۳۱ واگذار کرد. الخلیجی که مدعی اصلی قهرمانی جام باشگاههای آسیا بود.
مس اما در ۳ بازی بعدی خود ۲ برد مهم برابر الکاظمه کویت و الدحیل قطر کسب کرد. ۲ بردی که کمتر کارشناس خوشبینی آن را پیشبینی میکرد. هندبال مس با یک باخت برابر الخلیج عربستان و ۳ برد برابر اهلی سیداب عمان، الکاظمه کویت و الدحیل قطر از گروه مرگ رقابتها بهعنوان تیم دوم صعود کرد.
بازیکنان مس کرمان در این دوره در ۴ بازی بهعنوان بهترینهای زمین انتخاب شدند. رضا شجاعی ۲ بار در بازی برابر سیداب اهلی عمان و الکاظمه کویت، علی رحیمی در بازی الدحیل قطر و هادی خواجهسلیمی در بازی برابر الکویت کویت بهترین بازیکنان زمین معرفی شدند.
مس و ترمزی به نام مصدومیت
صعود بهعنوان تیم دوم برای مس تلفات داشت، مس هر چه زور داشت در مرحله گروهی گذاشت.
آنها تأثیرگذارترین بازیکن خود یعنی شهاب صادقزاده را بهدلیل مصدومیت پس از بازی با الدحیل از دست دادند. مصدومیت همسترینگ اللهکرم استکی نیز باعث شده بود که این مهره باتجربه و تأثیرگذار مسیها نتواند در ۳ بازی بعدی مس کرمان کامل بازی کند و در بسیاری از دقایق زمانی که به میدان میرفت مصدومیت باعث اذیت او بود.
مصدومیت بازیکنانی مانند محمدحسین فرخی و هادی خواجهسلیمی نیز مزید بر علت بود تا عملاً دست مسیها برای کسب نتیجه خالی باشد.
در کنار مصدومیتها یک روز در میان بازی کردن فشار مضاعفی بود که به تمام بازیکنان این تیم وارد شده بود. این در حالی است که در لیگ برتر ایران تیمها هفتهای یک بار بازی برگزار میکنند.
جای خالی اردوهای تدارکاتی و بازیهای دوستانه
تیمهای حریف در کنار آمادهسازی و اردوهای تدارکاتی با ترکیب کامل و تعداد بازیکنان بیشتر برای رقابت حاضر میشوند.
کشورهای حوزهٔ خلیجفارس در کنار ترکیب تیم خود در لیگهایشان برای حضور قدرتمند در جام باشگاههای آسیا بازیکنان تراز اول خارجی را نیز به ترکیب خود اضافه میکنند.
مسیها باسیاست باشگاه بدون گرفتن بازیکن خارجی و با تکیه بر توان بومی و ایرانی وارد رقابتها شدند، البته تیم هندبال مس کرمان ۲ بازیکن کرمانی و خوب خود یعنی افشین صادقی را به دلیل شاغل بودن در لیگ کویت و حسین جهانی را به دلیل پارگی رباط صلیبی نتوانستند همراه خود ببرند. دو بازیکنی که بدون شک حضورشان کمک زیادی به این تیم میکرد.
در آخرین بازی که امروز شنبه سوم آذرماه برگزار شد مسیها عملاً گزینههای زیادی برای تعویض نداشتند و دست کادر فنی این تیم خالی بود. تیم هندبال مس کرمان با نتیجه ۳۱ بر ۳۶ بازی را به الشباب بحرین واگذار کرد و با رتبه هشتمی به کار خود در آسیا پایان داد.
آیندهگان هندبال کرمان
از نکات قابلتوجه حضور هندبال مس در بیست و هفتمین دوره جام باشگاههای آسیا میتوان به حضور بازیکنان جوانی مانند هادی خواجهسلیمی، علیرضا دادوند و محمدحسین فرخی اشاره کرد.
بازیکنانی که نسل جدید هندبال کرمان هستند. فرخی متولد ۸۲ و خواجهسلیمی متولد ۸۳ و دادوند نیز متولد ۷۸ است. خواجهسلیمی بازیکن دهه هشتادی مس در بازی برابر الکویت کویت بهعنوان بهترین بازیکن زمین معرفی شد.
درس عبرت میگیریم یا باز هم میگوییم چیزی از ارزشهای ما کم نشد؟
در نهایت با تمام کمبودها و مشکلات، تیم هندبال مس کرمان بهعنوان تنها نماینده ایران در بیست و هفتمین دوره جام باشگاههای آسیا با رتبه هشتمی به کار خود پایان داد؛ اما نکتهای که باید موردتوجه فدراسیون هندبال، مدیران هندبالی کشور و باشگاهها قرار بگیرد تفاوت سطح در ایران و آسیا از تمام جهات است. تفاوتی که بار دیگر در ورزش کشور خودنمایی کرد. نیاز است یکبار از این تفاوتها درس عبرت بگیریم و بهجای جمله معروف از ارزشهای ما چیزی کم نشد به دنبال راهکار برای فراهم کردن امکانات و نیازهای هر رشته ورزشی باشیم.