به گزارش خبرگزاری مهر ایمان سیفالهی گفته یکی از مهمترین آفات درختان سوزنی برگ و کاج در شهر کرمان سوسک پوستخوار کاج است که با توجه به بررسیهای چند سال اخیر جمعیت این آفات سیر صعودی داشته و منجر به خشکیدگی بسیاری از درختان و ضعف آنها شده است.
بگفته سیف الهی این آفات جزء آفات درجه دوم محسوب می شوند و در صورتی که جمعیت آنها زیاد شود تبدیل به آفت درجه یک شده و علاوه بر درختان ضعیف و بیمار به درختان سالم نیز خسارت وارد کرده و سبب خشکیدگی آنها می شوند. او طول دو الی سه میلیمتری و رنگ قهوه ای را ویژگی این سوسک دانست.
وی افزود که ماده ها با ایجاد دالان در زیر پوست درخت تا ۷۵ عدد تخم در دو طرف آن قرار می دهند و لاروها با تغذیه از ناحیه کامپوم و قطع آوندهای آبکشی، عبور شیره نباتی را مختل کرده و باعث خشک شدن کامل درختان کاج می شوند.
او می گوید که لاروها در زیر پوست درخت آلوده تبدیل به حشره کامل شده و با ایجاد سوراخی در تنه درخت از آن خارج و با پرواز به سمت درختان دیگر سبب آلودگی درختان دیگر و آلودگی جدید می شود و در عین حال می توانند سبب انتقال سایر عوامل بیماری زایی گیاهی مانند قارچها و ضعیف شدن درختان شوند.
سیفالهی قطع و معدوم کردن درخت بیمار را بهترین راه کنترل این آفت توصیه کرد و اظهارداشت که این آفات در داخل پوست درخت زندگی می کند و سم پاشی تنه درختان با سموم مختلف حتی سموم تدخینی و سیستمیک عملا بی تأثیر است.
گفتنی است نظر به اینکه پردیسان قائم شهر کرمان به عنوان یکی از بزرگ ترین جنگل های دست کاشت سوزنی برگ (کاج) در کشور است و عمده گیاهان این جنگل به کاشت درخت کاج اختصاص یافته و مطالعات و بررسی هایی در زمینه آفات مهم درختان انجام گرفته است در این راستا در اواخر سال ۱۳۹۵ با همکاری سازمان پارک ها و یک شرکت خصوصی طرح مبارزه با آفت مهم سوسک پوست خوار در دستور کار قرار گرفت.
این طرح به صورت پایلوت در اردیبهشت ماه ۹۶ در قسمت هایی از جنگل قائم اجرا و تاریخ ظهور آنها شناسایی شد که نتایج طرح نشانگر اهمیت مبارزه با این آفت در سطح شهر کرمان است که به همت سازمان پارکها و فضای سبز شهر کرمان در حال انجام است.