این روزها حملات به کافی مدیرعامل باشگاه مس کرمان به اوج خود رسیده است تا جایی که مخالفان به دلیل مشکلاتی که با او دارند حتی تیمهای زیر مجموعه این باشگاه را هم میکوبند. برخی از منتقدین جنگ با کافی را با رمز حمله به هندبال شروع کردهاند.
به گزارش کرماننو، این روزها اعتراضات و نارضایتیها علیه محمدرضا کافی مدیرعامل باشگاه مس کرمان بیشتر و بیشتر میشود.
در این گزارش قصدی برای تعیین درستی یا نادرستی این اعتراضات نداریم؛ بلکه عملکرد کافی در ۲۸۳ روز مدیریتش در باشگاه مس کرمان را بررسی میکنیم.
تغییرات مدیریتی و چالشهای مالی
درحالیکه در ۱۰ ماه ۳ مدیرعامل برای باشگاه مس کرمان تغییر کرد؛ اما محمدرضا کافی چهارمین مدیری بود که بعد از تغییرات مداوم مدیریتی در این باشگاه حالا به نظر میرسد ماندگارتر بوده، او بعد از محمد کهندل، علی قرایی و محمدتقی امیریخراسانی بر روی صندلی مدیرعاملی باشگاه مس کرمان نشست.
حضور کافی بهعنوان یک مدیر غیربومی شاید به مذاق عدهای خوش نیامد؛ اما برای شرکت مس مهره قابلاعتمادی بود. از طرفی او که سابقه ورزشی زیادی در شرکت مس داشته امید زیادی وجود داشت تا بتواند چالههای عمیق و خراب باشگاه مس را پر کند.
حضور کافی به باشگاه مس با یک بدهی حدود ۱۰۰ میلیاردتومانی همراه بود. بدهی که بهخودیخود ترمز هر مدیری را میکشید و تا حد زیادی دلیل استعفای مدیران قبلی نیز همین بدهیها بود.
سیاستهای جدید در هزینهکرد و تیمداری
عملاً با بودجه حدود ۱۱۷ میلیاردتومانی برای فصل جدید، این باشگاه باید سیاستهای جدیدی را در دستور کار قرار میداد. سیاستی که باشگاه در این زمان بکار برد کاهش هزینهها و حضور تیمها با استفاده از ظرفیتهای بومی بوده است.
تیم تکواندو مس کرمان از ۲۱ بازیکن با تنها ۳ بازیکن غیربومی تقریباً توانسته ۸۶ درصد تیم را بومی کند.
در تیم فوتسال دختران با ۵ بازیکن غیربومی و ۱۱ بازیکن بومی تقریباً ۶۹ درصد تیم را بومیها تشکیل میدهند. این تیم باوجوداینکه میتوانست در لیگ برتر باشد؛ اما به دلیل همین مشکلات مالی سیاست باشگاه حضور در لیگ دسته یک بود. البته حالا با نتایجی که در لیگ دسته یک کسب کرده مجوز صعود به لیگ برتر را گرفته است.
تیم والیبال مس کرمان با جوانان بومی پای به مسابقات لیگ یک گذاشت و عملکرد قابلقبولی هم از خود بهجای گذاشته است، این تیم تنها ۲ بازیکن غیربومی دارد.
تیم هندبال مس کرمان نیز با ۵ بازیکن غیربومی و ۱۷ بازیکن بومی حدود ۷۷ درصد تشکیل شده از بومیهاست البته با این تفاوت که این تیم مدافع عنوان قهرمانی در لیگ برتر و در جام باشگاههای آسیا نیز حاضر بوده است.
انتقادات و چالشهای آینده
انحلال تیم بسکتبال آقایان مس کرمان که در لیگ برتر حضور داشت یکی از نقاط تیره کارنامه کافی در دوران مدیریتش در مس است. این تیم تنها در صورتی میتوانست در لیگ برتر حضور داشته باشد که با بیشترین بازیکن بومی و کمترین هزینه بتوانند تیم را ببندند کاری که عملاً با نبودن بازیکنان متعدد بومی برای حضور در لیگ برتر نشدنی بود. تیم بسکتبال مس حداقل به ۱۵ میلیارد تومان بودجه برای حضور در لیگ برتر نیاز داشت پولی که باتوجهبه شرایط باشگاه مس عملاً قابلپرداخت نبود به همین دلیل تصمیم بر این شد که تیم در لیگ برتر حضور نداشته باشد.
اتفاق مثبت درمورد بسکتبال، تشکیل تیم زنان بسکتبال مس کرمان برای حضور در لیگ دسته یک بود. این تیم با ۱۲ بازیکن بومی ۲ بازیکن غیربومی امید زیادی به حضور در لیگ برتر دارد.
فوتبال این باشگاه نیز حدود ۴۵ میلیارد از بودجه باشگاه را به خود اختصاص داد تا در نهایت این روزها توفیقی جز رده نهم جدول نداشته باشد.
انتقادات اما به تیم فوتبال زیاد است از انتخاب سرمربی و گرفتن بازیکنان بیکیفیت تا نتایجی که رضایتبخش نبود است.
اوضاع بد تیمهای پایه اما موضوع مورد انتقاد دیگری است که از کافی و مدیریتش در این بازه زمانی میشود.
حملات به تیم هندبال
نکته جالب این روزها این است که کسانی که منتقد کافی هستند حمله به تیم هندبال مس کرمان را نیز در دستور کار خود قرار دادهاند.
آنها به هزینههای صورتگرفته نسبت به این تیم در جام باشگاههای آسیا انتقاد میکنند. نسبت به نتایج این تیم منتقد هستند.
درصورتیکه مشکلشان با کافی است؛ اما ترکش حملاتشان به کافی متوجه تیمی است که مدافع عنوان قهرمانی است و خواسته یا ناخواسته در حال ضربهزدن به این تیم هستند.
کافی چقدر دیگر دوام میآورد؟
مدیریت کافی در باشگاه مس کرمان طی این مدت با چالشهای متعددی همراه بوده. در شرایطی که این باشگاه با بدهیهای سنگین و تغییرات مکرر مدیریتی مواجه بوده، کافی بهعنوان چهارمین مدیر، تلاش کرده تا با سیاستهای کاهش هزینه و استفاده از ظرفیتهای بومی، ثبات بیشتری به تیمها ببخشد. اینکه چقدر در این راه موفق بوده باگذشت زمان مشخص میشود؛ اما سؤال مهمی که وجود دارد این است که کافی چقدر دیگر میتواند در برابر انتقادات دوام بیاورد؟