معاون وزیر و مدیر مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی خبر داد؛
الحاقات جدید در بم جلوی گسترش سکونتگاههای غیررسمی را بگیرد
معاون وزیر و مدیر مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی گفت: وجود کانکسهایی که اسکان غیررسمی را به وجود آوردهاند تهدیداتی علیه شهر و منظر فرهنگی شهر هستند که امیدواریم با الحاقات و اسکانهای جدید دیگر شاهد گسترش سکونتگاههای غیررسمی نباشیم.
به گزارش کرماننو، غزال راهب روز چهارشنبه در شورای اداری شهرستان بم که به مناسبت یادبود جانباختگان زلزله پنجم دیماه در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی بم برگزار شد، اظهارداشت: در تأمین اعتبارهای مربوط به حوزه قیر یا طرحهای تملکی با محدودیتهایی در سطح کلان کشور مواجه هستیم؛ اما باوجود توجه ویژهای که به شهر بم است این موضوع را پیگیری خواهم کرد و در اولویت برنامهها قرار بگیرند.
او بیان کرد: طرح ویژه جامع تفصیلی بم بهزودی ابلاغ میشود و با ابلاغ این طرح انتظار میرود تا تمام تغییرات و تحولات بهصورت یکپارچه در بم دیده شود. وی ادامه داد: تا پایان سال موضوعات مربوط به بم را پیگیری و رصد میکنیم تا بخشی از مشکلات مردم حل شود.
معاون وزیر و مدیر مرکز تحقیقات وزارت راه خاطرنشان کرد: بم میراث جهانی و ملی است و باغ شهری است که ثبت جهانی آن وابسته به باغهایی است که در این شهر وجود دارد که حفظ این باغها برای مردم ایران خصوصاً بم مهم است. راهب گفت: باید بهگونهای عملکرد تا تهدیدی علیه ثبت جهانی و موضوعاتی که باغ شهر بم را به خطر میاندازد نداشته باشیم.
او افزود: وجود کانکسهایی که اسکان غیررسمی را ایجاد کرده تهدیداتی علیه شهر و منظر فرهنگی شهر است که امیدواریم با الحاقات و اسکانهای جدید دیگر شاهد گسترش سکونتگاههای غیررسمی نباشیم. معاون وزیر راه توضیح داد: امیدواریم الحاقات بتوانند مسائل اصلی شهر را حل کنند؛ زیرا اگر در داخل شهرها کنترل نشود میتواند تهدیدی علیه شهرهای ما محسوب میشود باید مسئولان محلی که از لایههای فرهنگی شهر شناخت عمیقتری دارند کمک کنند که اسکانها به دست متقاضیان اصلی برسد تا دیگر شاهد معضلات نباشیم و دیگر موضوعی تحت عنوان سکونتگاه غیررسمی و تخریب باغات نداشته باشیم.
او با اشاره به اینکه شهر بم میراثدار سرمایه ملی برای کل ایران است افزود: مرکز تحقیقات وزارت راه حریم گسل را در بم تعیین کرده و طبق مصوبه شورایعالی معماری شهرسازی هر گونه ساختوساز در این مناطق ممنوع است که باید بهعنوان پایه توسعه در شهر دیده و صیانت شود.