۴۰ میلیون و ۴۴۳ هزار دلار سرمایهگذاری خارجی در استان ثبت شد
سهم ۳۲ درصدی صنعت و معدن از سرمایهگذاری خارجی
بنا به اعلام مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان کرمان در سال جاری ۴۰ میلیون و ۴۴۳ هزار دلار سرمایهگذاری خارجی در استان توسط سرمایهگذارانی از چین، ترکیه و امارات ثبت شده است که از این میزان ۳۳ میلیون و ۷۲۵ هزار دلار در دست اجراست و عمده این سرمایهگذاریها در بخش معدن و صنایع معدنی، صنعت و نیروگاه خورشیدی هستند.
به گزارش کرماننو، صادق سلطانینژاد در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص جزئیات سهم بخشهای مختلف اقتصادی استان از سرمایهگذاری خارجی، گفت: سهم دلاری بخش معدنی و صنایع معدنی در سرمایهگذاریهای خارجی ۳۲ درصد، صنعت، ۲۵ درصد، نیروگاه خورشیدی ۲۰ درصد، کشاورزی ۲۰ درصد و بخش خدمات حدود ۳ درصد است.
به گفته سلطانینژاد، ۳۳ میلیون و ۷۲۵ هزار دلار از این حجم از سرمایهگذاری خارجی در دست اجراست و در مجموع ۴۱ طرح سرمایهگذاری خارجی فعال در استان کرمان داریم .
او در این نشست خبری تأکید کرد که استقلال کامل مرکز خدمات سرمایهگذاری تا پایان بهمنماه به اتمام میرسد و تمام نمایندگان دستگاههای اجرایی آنجا هستند که شاهد به ثمر رسیدم فرصت سرمایهگذاری باشیم .
به گفته مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان تاکنون ۱۵۰ فرصت سرمایهگذاری مطالعه شده مربوط به صنعت، معدن در این مرکز بهصورت ترجمه قرار داده شده است، در بخش گردشگری نیز ۱۰ بسته سرمایهگذاری، در بخش صنایع کوچک ۳۰ فرصت سرمایهگذاری و در بخش خدمات و عمران شهری نیز ۲۹ فرصت سرمایهگذاری مطالعه شده به انگلیسی ترجمه شده و در اختیار این مرکز قرار داده شده است.
او در این نشست تأکید دارد تا همه دستگاههای اجرایی اهتمام لازم را داشته و متناسب با بخشهای صنعت، معدن، کشاورزی و غیره زیر ساختها را فراهم کرده تا شاهد رشد و توسعه باشیم.
طی ده ماه صورت گرفت؛
۸.۵ برابر بودجه عمرانی استان در قالب مالیات و بهره مالکانه خارج شد
بنا به گفته مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان کرمان طی ده ماه ۵۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان درآمد عمومی در قالب درآمد مالیاتی و غیر مالیاتی و ۱۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در قالب بهره مالکانه از استان خارج شده است. این در حالی است که ما بودجه عمرانی استان حدود ۸ همت بوده است.
صادق سلطانینژاد در نشست خبری با اصحاب رسانه اذعان کرد که در سال جاری تکلیف استان برای وصول درآمدهای عمومی چه در قالب مالیات و چه غیر مالیاتی ۶۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است. بهتناسب ده ماه بایستی تا پایان دیماه اداره مالیات ۵۰ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بایستی درآمد عمومی که بیشتر هم مالیاتی است از کرمان وصول و خارج میشد بااینحال مبلغ وصول شده تا پایان دیماه ۵۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بوده است.
بنا به اطلاعاتی که اداره کل امور اقتصاد و دارایی در اختیار رسانه کرماننو قرار میدهد ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بهتناسب ۱۰ماهه مازاد درآمد مالیاتی وصول شده است. این در حالی است که در بودجه امسال ۶۵۰ میلیارد تومان در کل کشور برای برگشت مازادهای درآمدهای مالیاتی به استانها دیده شده است.
سلطانینژاد البته معتقد است که اگر قانون بودجه رعایت شود و نیمی از مازاد درآمدهای مالیاتی به استانها برگردد ظرفیت خوبی برای استانها در سالهای آینده رخ خواهد داد.
در حالی امسال ۶۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان درآمد عمومی برای استان مصوب کردند تا وصول سود بهره مالکانه مصوب شده نیز ۲۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است. به گفته سلطانینژاد، تاکنون ۱۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بهره مالکانه (حقوق دولتی) از استان کرمان وصول شده است که طبق آخرین آمار ۱۸۸ میلیارد تومان از حقوق دولتی وصول شده به استان کرمان برگشتدادهشده است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمان:
معادن به همان میزان که منابع آوردند از بانکهای استان تسهیلات گرفتند
صف وامهای تکلیفی مثل وام ازدواج در استان طولانیتر شده، بنگاههای اقتصادی نیز در دریافت تسهیلات و تأمین نقدینگی دچار مشکل شدند، بااینحال آمار ماهبهماه بانک مرکزی حاکی از رشد سپردههای بانکی و پرداخت تسهیلات در استان است.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به این سؤال خبرنگار کرماننو که چند درصد از منابعی از طریق انتقال حسابهای بانکی شرکتهای بزرگ به استان آمده صرف پرداخت تسهیلات به خود آن واحدها شده میگوید: بر اساس پیگیریهای که ما از شبکه بانکی داشتیم تقریباً به همان اندازه که شرکتهای بزرگ منابع مالی به بانکهای استان تزریق کردند، خودشان تسهیلات دریافت کردند.
او در ادامه توضیح میدهد که در جلسات مختلف بارها از شرکتهای بزرگ خواسته است تا از راههای دیگر تأمین مالی و سایر ظرفیتهای و اختیاراتی که در اختیارشان است برای تأمین مالی طرحها استفاده کنند؛ اما این اتفاق صورت نگرفته است.
بررسیهای کرماننو نشان میدهد که مدت دریافت وام ازدواج که جز تسهیلات تکلیفی است به بیش از ۲ ماه رسیده است. تأمین نقدینگیهای واحدهای کوچک و متوسط در استان نیز دچار مشکل شده است و این شرکتها علیرغم امتیاز حساب موفق به دریافت تسهیلات نمیشوند.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان:
تاکنون ۲ میلیارد تومان برای مرمت عمارت فرمانداری هزینه شده است
مرکز خدمات سرمایهگذاری استان کرمان تا یک ماه آینده در عمارت تاریخی فرمانداری افتتاح میشود. به گفته مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان برای مرمت این عمارت از مجموع اعتبارات استان در حوزه گردشگری در اداره کل میراثفرهنگی استفاده شده و طبق گفته پیمانکار این پروژه تاکنون ۲ میلیارد تومان برای مرمت این عمارت هزینه سده و هنوز زیر زمین این مجموعه و سایر بخشها نیازمند هزینه است.
به گفته صادق سلطانینژاد، عمارات و ساختمانهای زیادی در استان به همین نحو امکان استفاده را داشته و این موضوع موردتوجه وحیدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان هم قرار گرفته است. این شیوه در کنار مرمت آثار تاریخی استان امکان حفاظت و بهرهبرداری اماکنی که متروک ماندهاند را فراهم میآورد.