وضعیت تاکسی‌های برقی در ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهر کرمان:


تاکسی‌های برقی در کرمان استارت زدند اما حرکت نکردند

مرداد امسال شهرداری کرمان ۲ دستگاه خودرو برقی متعلق به شهرداری را رونمایی کرد و از رانندگان تاکسی دعوت کرد با تسهیلات خودروهای فرسوده‌شان را به خودرو برقی تبدیل کنند.

به گزارش کرمان‌نو، شهردار کرمان در مراسم افتتاحیه پشت رول یکی از این خودروها نشست و دکمه استارت را فشار داد تا شروعی نمادین برای خودروهای برقی در کرمان باشد.

شهرداری کرمان با تبلیغات زیاد عنوان کرد که بعد از تهران دومین شهری است که خودروهای برقی را  وارد ناوگانش کرده اما این شروع در حد همان استارت باقی‌ماند و با گذشت ۶ ماه هنوز هیچ تاکسی برقی رسما وارد ناوگان تاکسی‌رانی کرمان نشده است.

دو خودروی «جک KMC E50 A» و «اوشان ای دو»(OSHAN E2) که متعلق به شرکت‌های کرمان موتور و کریمان‌موتوراند، خودروهایی هستند که شهرداری کرمان برای ناوگانش انتخاب کرده است.

شرکت کرمان‌موتور قبلا به شهرداری‌تهران هم خودروی برقی فروخته بود، در واقع  همان خودرویی که زاکانی با آن به صدا و سیما آمد و در مناظرات انتخاباتی شرکت کرد و حتی در مناظرات هم به آن نازید خودروی برقی کرمان موتور بود.

علی زنگی‌آبادی رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کرمان در گفت‌وگو با پیام‌ما گفت: همان ۶ ماه پیش ۲۷ راننده تاکسی فرودگاه شهر کرمان برای دریافت تاکسی برقی نام‌نویسی کردند اما شرکت‌های خودرو هنوز هیچ خودرویی تحویل ندادند.

زنگی‌آبادی می‌گوید شهرداری کرمان ۱۰ خودروی برقی متعلق به ناوگان شهرداری دارد که یک ایستگاه شارژ هم در پارکینگ شهرداری برای این خودروها وجود دارد اما هنوز در سطح شهر ایستگاه شارژی وجود ندارد.

او ادامه داد: رانندگان تاکسی فرودگاه یعنی همین ۲۷ نفری که ثبت‌نام کردند با گذشت زمان دیگر زیاد تمایلی به دریافت این خودروها ندارند چون این خودروها با یک بار شارژ ۳۰۰ کیلومتر بیشتر نمی‌روند و با آن‌ها نمی‌توان وارد جاده شد و بخش جدایی‌ناپذیر تاکسی فرودگاه این است که مسافران را به شهرهای کوچک اطراف ببرند.»

زنگی‌آبادی همچنین تاکید کرد: شرکت‌های خودرویی در ۶ ماه گذشته افزایش قیمت زیادی داشتند، البته این ۲۷ نفری که ثبت‌نام کردند با همان قیمت گذشته می‌توانند تحویل بگیرند اما از این به بعد با افزایش قیمت رو‌به رو هستیم.

او اضافه کرد: البته این ۲۷ نفر هنوز مبلغی نپرداخته‌اند.

تویسرکانی، شهردار کرمان در مراسم رونمایی از تاکسی‌های برقی شهرداری کرمان گفته بود:« استفاده از تاکسی برقی، یک رویکرد جدید است؛ قیمت ارائه‌شده این خودروها نزدیک به قیمت جهانی است و با توجه به همکاری بانک رسالت و تعدادی از شرکت‌ها، خودروها به‌صورت اقساط و با کارمزد کم واگذار خواهد شد.

او افزود:« با توجه به ضرورت به‌روز شدن خطوط تاکسی، شرایط واگذاری حدود ۱۰۰ دستگاه تاکسی را محقق کردیم و منتظر استقبال تاکسی‌داران از طرح موجود هستیم.»

اما این انتظار ظاهرا نتیجه خوبی نداشته و هنوز باید  انتظار طولانی‌تری باشد.

محسن تویسرکانی گفت:« علاوه بر تاکسی‌ها، ساماندهی و نوسازی اتوبوس‌ها را شروع می‌کنیم و برای راه‌اندازی خط «بی‌آر‌تی» برنامه داریم.»

او همچنین تاکید کرد :«با توجه به‌ مزیت‌های سوخت پاک، ناوگان خودرویی شهرداری نیز به‌ فوریت به خودروی برقی تبدیل می‌شود.»

ناوگانی که زنگی‌آبادی می‌گوید فعلا ۱۰ خودروی برقی به آن اضافه شده است.

صفری نماینده شرکت چانگان در کرمان در روز افتتاحیه خودروهای برقی در شهرداری کرمان گفت:«قیمت این خودروها حدود ۱میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان است که حدود ۱ میلیارد تومان آن به صورت تسهیلات از رانندگان دریافت می‌شود.»

صفری می‌‌گوید:« وام یک میلیارد تومانی در بهترین حالت اقساطی ۲۵ میلیون تومانی دارد و این برای یک راننده تاکسی صرفه اقتصادی ندارد و باید در بخشی از این یک میلیارد را شهرداری بپردازد و مابقی از طریق تسهیلات بر عهده راننده تاکسی گذاشته شود.»

اما هنوز شهرداری کرمان نتوانسته یا تاکسی‌داران را قانع کند یا هنوز بودجه‌ای برای کمک به تسهیلات تاکسی‌داران نیافته تا همکاری‌اش با شرکت خودرویی کرمانی را ادامه دهد.

در مراسم افتتاحیه گفته شد ظرف ۲ ماه آینده ۲۰۰ دستگاه خودروی برقی برای تحویل به رانندگان تاکسی کرمان آماده است اما با گذشت ۶ ماه به نظر می‌رسد هیچ راننده‌ی تاکسی در کرمان خودرو برقی تحویل نگرفته است.

زنگی‌آبادی مدیر سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کرمان  به پیام‌ما می‌گوید:« لازمه دیده شدن خودرو برقی در ناوگان حمل و نقل عمومی شهر کرمان این است که یک سرمایه‌گذار یا شرکت خودرویی چندین، ایستگاه شارژ برای خودروهای برقی در سطح شهر تدارک ببیند که هنوز محقق نشده است.»

بحرینی، رئیس اداره مالی و اقتصادی سازمان مدیریت حمل‌‌ونقل بار و مسافر شهرداری کرمان مهرماه امسال در گزارشی از وضعیت اقتصادی این سازمان گفت:«هزینه برآورد شده سازمان در شش‌ماه گذشته را ۲۲ میلیارد تومان است درآمد این سازمان در شش‌ماه اخیر حدود ۱۲ میلیارد تومان برآورد می‌شود که نشان‌دهنده بدهی ۱۰ میلیاردی این سازمان است.»

 

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.