هاشمیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان:


صنایع و معادن استان بهره‌ای برای حوزه سلامت نداشتند

0

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به حضور صنایع و معادن زیاد در استان گفت: استان در بحث صنایع و معادن یکی از استان‌های بسیار خوب است؛ اما بهره‌ی آن در حوزه سلامت نه تنها وجود ندارد بلکه خودش ضرر رسان هم بوده است. اگر این صنایع نبود تصادفات کمتر بود. بیماری‌های قلبی و عروقی کمتر بود. بنابراین باید در حوزه سلامت صنایع و معادن هم پای کار کمک باشند.

به گزارش کرمان‌نو، مرتضی هاشمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت روز دوشنبه یکم اردیبهشت‌ماه برگزار شده بود با اشاره به اهمیت سلامت در برنامه‌ها و اولویت‌های دولت چهاردهم گفت: اگر نگاهی به سال گذشته بیندازیم دچار یک مشکل جدی در حوزه سلامت بودیم، ما در حوزه نیرو انسانی شرایط سختی را داشتیم.

او ادامه داد: در شرایط اقتصادی مطلوبی نیستیم اما تلاش شده به رضایت‌مندی نیروی انسانی توجه خاص شود که باعث رضایتمندی ارباب رجوع ما می‌شود.

هاشمیان با اشاره به پرداخت بدهی‌ها افزود: بخش اعظمی از بدهی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و به طبع آن بدهی‌های دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز پرداخت شد که بیشتر این بدهی‌ها به نیروهای انسانی بوده است.

او در مورد استخدام‌های علوم پزشکی گفت: در بحث نیروی انسانی استخدامی که مجوز آن از سازمان برنامه و بودجه گرفته شده حدود ۲۷ هزار نیرو است که مجوز جذب آنها گرفته شده است.

هاشمیان با بیان اینکه به دور از هر گونه چالش سیاسی سعی کردیم کار را جلو ببریم ادامه داد: ما معتقدیم که حوزه سلامت نیازمند کار کارشناسی است و نمی‌شود با سیاسی کاری کار را پیش برد و ما هم سعی کردیم در راستای سیاست‌های دولت چهاردهم پیش برویم.

هاشمیان اضافه کرد: با توجه به اینکه منابع کشوری ما کم است سعی کردیم به دنبال منابع استانی باشیم. استان در بحث صنایع و معادن یکی از استان‌های بسیار خوب است اما بهره‌ی آن در حوزه سلامت نه تنها وجود ندارد بلکه خودش ضرر رسان هم بوده است.

او افزود: اگر این صنایع نبود تصادفات کمتر بود. بیماری‌های قلبی و عروقی کمتر بود. بنابراین باید در حوزه سلامت صنایع و معادن هم پای کار کمک باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به قانون افزایش جمعیت گفت: جمعیت اولویت اول وزارت‌خانه است. علی رغم تمام تلاش‌های صورت گرفته در بحث جوانی جمعیت وضعیت خوبی نداریم.

هاشمیان در مورد سهم بالای استان در بحث فوتی‌های تصادفات نوروزی گفت: بحث تصادفات در استان کرمان یکی از بحث‌های مهم استان است. قبل از عید پویش نه به تصادف راه‌اندازی شد که همراهی همه را به دنبال داشت. خوشبختانه در کل کشور این پویش کمک کرد.

او با اشاره به اینکه دلیل اول تصادفات عامل انسانی است و این نیازمند فرهنگ‌سازی است ادامه داد: استان کرمان طولانی‌ترین راه‌های کشور را دارد و متاسفانه علی رغم اینکه تصادفات و فوتی‌ها در کل کشور کم شده بود اما در استان کرمان این اتفاق نیفتاد و ما فوتی‌های زیادی در این حوزه داشتیم.

کرمان، پیشتاز آمادگیِ اورژانس در کشور

رئیس اورژانس کرمان اعلام کرد: به‌جرأت می‌توان گفت که اورژانس پیش‌بیمارستانی استان کرمان از پیشتازان کشور در حوزه آمادگی، هماهنگی، مدیریت بحران و خدمات‌رسانی است. آمادگی نیروهای ما نه‌تنها در سطح استان، بلکه در سطح ملی نیز قابل اتکا و افتخارآمیز است.

سامانه‌ای برای شفافیت سلامت‌محور

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به دغدغه‌های عمومی در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و فرآورده‌های سلامت‌محور، از سامانه‌ای جامع برای دسترسی سریع و شفاف مردم به اطلاعات مورد نیاز خبر داد.

علی اسدی‌زاده با معرفی سامانه ttac.ir و اپلیکیشن همراه آن، تأکید کرد: با وجود تلاش‌هایی که شده، هنوز بسیاری از مردم از وجود این سامانه اطلاع ندارند؛ در حالی که این ابزار می‌تواند پاسخگوی بخش زیادی از ابهامات دارویی آنان باشد.

به گفته او، این سامانه امکانات متنوعی در اختیار کاربران قرار می‌دهد، از جمله جست‌وجوی لیست داروخانه‌های نزدیک، دسترسی به اطلاعات دارویی، شامل کارکرد، بسته‌بندی، قیمت و بروزرسانی‌های اخیر، اطلاع از وضعیت موجودی دارو یا شیرخشک در داروخانه‌ها بر اساس آخرین فروش ثبت‌شده و بررسی اصالت فرآورده‌های سلامت‌محور از جمله دارو، لوازم آرایشی-بهداشتی، مواد غذایی و آشامیدنی.

اسدی‌زاده افزود: کافی است کد ۱۶ رقمی روی برچسب اصالت را در سامانه وارد کنید تا مشخص شود که محصول خریداری‌شده قانونی، تاییدشده یا قاچاق است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.