فریاد مشترک فرمانداران شرق کرمان در همایش "وفاق برای سرمایهگذاری و ایرانِ ماهر"
مطالبه عدالت اجتماعی، تأسیس بیمارستان تأمین اجتماعی و ارتقاء زیرساختها
فرمانداران شهرستانهای بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در حضور معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خواستار رفع تبعیضها، گسترش خدمات بیمه و فنیحرفهای، ارتقاء ادارات و بهرهبرداری از ظرفیتهای مغفول ماندۀ منطقه شدند.
به گزارش کرمان نو، همایش “وفاق برای سرمایهگذاری و ایرانِ ماهر” با حضور دکتر رضایی، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و جمعی از فرمانداران شهرستانهای شرق استان کرمان در بم برگزار شد.
در این نشست، مطالبات مهمی از سوی مسئولان محلی برای توسعه متوازن و اجرای عدالت اجتماعی مطرح شد؛ مطالباتی که بار دیگر فاصله عمیق زیرساختی و خدماتی میان مناطق مرکزی و شرقی کشور را برجسته کرد.
در ابتدای این همایش، وحدت عیدی فرماندار بم با اشاره به ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی و اقتصادی این شهرستان گفت: «بم سرزمین تمدن، فرهنگها است؛ با چهار اثر ثبت جهانی، ۳۷ اثر ملی، ۷ کارخانه فعال ماشینسازی و صادرات خرمای باکیفیت به بیش از ۲۵ کشور، شایستگیهای توسعهیافته دارد.»
او با تاکید بر ضرورت ایجاد عدالت اجتماعی و خدماترسانی عادلانه، خواستار احداث بیمارستان تأمین اجتماعی در شرق استان شد: «جمعیت این منطقه بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر است و بیش از ۱۵۰ هزار نفر بیمه شده اصلی و افراد تحت تکفل هستند. ایجاد یک بیمارستان تأمین اجتماعی یک ضرورت است و از وزیر انتظار داریم در سفر به استان، این مطالبه را محقق کند.»
او همچنین ارتقای ادارات تابعه وزارت کار، بهویژه اداره بهزیستی و فنیوحرفهای بم به اداره کل را از ضروریات خواند و افزود: «بم پس از زلزله ۸۲ هنوز با آسیبهای اجتماعی و روانی مواجه است و این ارتقاءها پاسخگوی نیازهای منطقه خواهد بود.»
مُشکی فرماندار نرماشیر با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان “سال سرمایهگذاری برای تولید”، گفت: «با وجود ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی، نبود مراکز مهارتآموزی، ادارات تأمین اجتماعی، تسهیلات تعاونی و نیروی کار ماهر، مانعی جدی در مسیر توسعه است.»
فرماندار نرماشیر تأکید کرد: «اداره فنیحرفهای نرماشیر تنها در یک ساختمان امانی و بدون امکانات فعالیت میکند و تأمین اجتماعی نیز حتی نمایندگی ندارد؛ کارگران ما مجبورند ۴۰ کیلومتر برای دریافت خدمات به بم مراجعه کنند.»
او همچنین خواستار بازنگری جدی در نظام اعطای تسهیلات به تعاونیها و سرمایهگذاری شستا در شرق استان شد و گفت: «این منطقه ظرفیت اقتصادی بالایی دارد که با سرمایهگذاری مؤثر میتوان آن را فعال کرد.»
یوسف رهگویی، فرماندار فهرج نیز از محرومیتهای فهرج سخن گفت و از سال ۱۴۰۰ تاکنون، فقدان تسهیلات برای مشاغل روستایی را یادآور شد.
او تأکید کرد: «اداره کار در فهرج تنها نمایندگی دارد و مطالبه اصلی ما ساخت مجموعه ورزشی کارگری است.»
رهگویی خواستار راهاندازی کارگاه آموزشی نصب پنل خورشیدی در فنیحرفهای شهرستان شد تا از انرژی خورشیدی به عنوان مزیت منطقه بهره گرفته شود.
مراد آبیار، فرماندار ریگان با بیان اینکه «سرمایه واقعی ما، جوانان ما هستند» اظهار داشت: «اما متأسفانه این سرمایه انسانی فاقد مهارت است و در معرض آسیبهایی مانند اشتغال در مشاغل کاذب از جمله قاچاق سوخت و انسان قرار دارد. تقویت فنیحرفهای و آموزش مهارت، ضرورتی اجتنابناپذیر است.»
او با اشاره به راهاندازی ناحیه صنعتی ریگان و ظرفیتهای معادن و کشاورزی منطقه، گفت: «مرکز فنیحرفهای ریگان تنها یک مدیر دارد که در صورت مرخصی، مرکز تعطیل میشود! همچنین خدمات بهزیستی بهویژه برای تهیه وسایل توانبخشی باید در شهرستان مستقر شود تا خانوادهها مجبور به سفر پرهزینه به بم نباشند.»
آبیار همچنین خواستار بازگشت و استقرار مجدد اداره تأمین اجتماعی، احیای تعاونیها از طریق تسهیلات کمبهره و حمایت از مشاغل خانگی در مسیر برندسازی و تجاریسازی شد.