وحیدزاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان در پاسخ به «کرمان نو» مطرح کرد؛


بودجه بهزیستی محرمانه است و پراکندگی منابع وجود دارد

0

علیرضا وحیدزاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به این سؤال «کرمان نو» مبنی بر بودجه این اداره در سال ۱۴۰۳ گفت: این اطلاعات محرمانه است و باتوجه‌به اینکه منابع ما پراکندگی دارد به طور تجمیعی آماری نداریم.

به گزارش کرمان نو، وحیدزاده، مدیرکل بهزیستی استان کرمان در نشست خبری که صبح امروز سه‌شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴ با رسانه‌ها در این اداره برگزار شد، گفت: ما نهادی هستیم که ناگزیر به ارتباط با اجتماع هستیم و رسانه‌ها می‌توانند این ارتباط را ایجاد کنند.

علیرضا وحیدزاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان در پاسخ به سؤال «کرمان نو» مبنی بر بودجه این اداره در سال ۱۴۰۳ با بیان اینکه این اطلاعات محرمانه است و آمار تجمیعی ندارم ادامه داد: شما این حق را به مدیر یک سیستم بدهید که یکسری اطلاعات، اطلاعات محرمانه آن سیستم است و من نمی‌توانم تمام منابع سیستم خود را ظرف مدت یک سال گذشته بگویم. از طرفی پراکندگی وجود دارد و پراکنش خیلی بالایی دارد؛ مثلاً مستمری‌ها، حق پرستاری‌ها، کمک‌هزینه‌ها به‌صورت مستقیم از تهران به‌حساب مددجو واریز می‌شود.

وحیدزاده اضافه کرد: مجموعه ما ۱۵۲ ریز فعالیت دارد و این‌ها به‌تنهایی از یک منبع تأمین نمی‌شود. دفاتر متعددی داریم که به‌صورت پراکنده ابلاغ اعتبارات آنها می‌آید و در حوزه‌های مختلفی می‌رود و اینکه بخواهم تجمیع کنم باید با مدیریت پشتیبانی خودم جلسه بگذارم و تمامی منابع را تجمیع کنم.
وحیدزاده افزود: من دستگاه حمایتی هستم و هرچه حوزه فعالیت من گسترده‌تر شود این یک امتیاز منفی برای نظام اجتماعی استان است و وقتی شما نیاز پیدا می‌کنید که بودجه حمایتی خود را افزایش دهید؛ یعنی حجم خدمات اجتماعی شما در جامعه گسترش داده شده و به‌جای اینکه هزینه‌ها را به سمت توسعه، اقتصاد و زیرساخت‌ها برود باید روی مراکز ماده ۱۶، مراکز کودکان، خانه تلاش و مرکز سالمندان و… و بخش زیادی از منابع کشور بابت چیزهایی هزینه می‌شود که نباید این‌گونه باشد.
او اضافه کرد: اینکه بخواهم اطلاعاتم را کامل کنم و یک عدد به شما بدهم ندارم؛ اما بحث‌های اعتباری سیستم به من حق بدهید که در سیستم محرمانه باشد؛ اما اگر جای خدماتی را روی زمین گذاشتیم بله آنجا ما باید جوابگو باشیم به دلیل اینکه من باید خدمتی را به مردم انتقال می‌دادم کوتاهی کردم و باید پاسخگو باشم.

بچه‌های خانواده‌ی بدسرپرست نسبت به بچه‌های طلاق آسیب بیشتری می‌بینند

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه ۶۷ هزار و ۵۰۰ پرونده برای افراد دارای معلولیت در اداره بهزیستی استان داریم گفت: سال گذشته ۶ هزار نفر در مراکز ماده ۱۶ (ترک اعتیاد) پذیرش کردیم که در این موضوع در کشور رتبه اول را داریم. همچنین ۶۰ مرکز بچه‌های بی‌سرپرست و بدسرپرست داریم که حدود ۱۰۰۰ نفر تحت پوشش دارند و ۵۵۰ نفر سالمند مجهول‌الهویه داریم.

او اضافه کرد: هرساله اعضای جامعه هدفمان بیشتر می‌شود و این بیانگر افزایش ناهنجاری‌ها در جامعه است
او با بیان اینکه ۱۵۰ مرکز شبانه‌روزی مراقبتی داریم گفت: به‌طورکلی با ۵۷۲ مرکز قرارداد کاری داریم و ارزیابی‌های ما نشان می‌دهد که خیلی از نظام‌های اجتماعی که بافت‌های قوی دارند (ارتباطات درون خانوادگی و دوستانه) در ناهنجاری‌های اجتماعی کمتر آسیب می‌بینند.
وحیدزاده ادامه داد: در کشورهایی که سطح آسیب‌های اجتماعی کمتر است، مهارت‌های اجتماعی بهتری داشتند؛ لذا در سال ۱۴۰۴ برنامه ما این است با همکاری فعالان اجتماعی و انجمن‌ها باتوجه‌به اینکه داده‌های ما کم است، به دنبال این هستیم که اطلس مشکلات اجتماعی را تدوین کنیم و مهارت اجتماعی‌مان را بالا ببریم.
او افزود: باید از فرمانداری‌ها بخواهیم از منابعی که دارند به ما این امکان را بدهند که مهارت‌های اجتماعی را آموزش بدهیم.
مدیرکل بهزیستی استان دررابطه‌با موضوع خودکشی نیز توضیح داد: در موضوع خودکشی دستگاه دوم هستیم دستگاه اول دانشگاه علوم پزشکی است. اما نیاز بود مطالعات علمی انجام شود و سراغ مطالعات کیفی رفتیم. از ابزارهای مصاحبه عمیق هم در این باره استفاده کردیم.
وحیدزاده افزود: اولین مکانیزمی که در خودکشی مهم است، خانواده بود. کانون‌های خانوادگی سرد که با یکدیگر ارتباط برقرار نمی‌کنند و شبکه‌های اجتماعی سست باعث می‌شود که فرد به‌راحتی سراغ خودکشی برود.
او تأکید کرد: خانواده‌های بدسرپرست میزان آسیبی که به بچه‌ها می‌زنند نسبت به خانواده‌هایی که متارکه کردند بیشتر است.
مدیرکل بهزیستی گفت: سال گذشته ۶ هزار نفر در مراکز ماده ۱۶ یا همان مراکز ترک اعتیادپذیرش کردیم. در تعداد این مراکز و پذیرش در مراکز در کشور رتبه اول را داریم. همچنین ۴ مرکز بین‌راهی ایجاد کردیم که بعد از اینکه از مراکز ماده ۱۶ خارج شوند وارد این مراکز شوند. ۱۵ مرکز ماده ۱۶ ایجاد کردیم. ۶۰ مرکز بچه‌های بی‌سرپرست و بدسرپرست که حدود ۱۰۰۰ نفر در آنجا حضور دارند. ۵۵۰ نفر سالمند مجهول‌الهویه دارم.
او در مورد تعداد افراد دارای معلولیت گفت: ۶۷ هزار و ۵۰۰ پرونده برای افراد دارای معلولیت در اداره ثبت شده است که ما به آنها خدمات می‌دهیم. ما دستگاه خدماتی هستیم تنها دستگاهی نیستیم که مسئولیت اجتماعی داریم و ۹۵ درصد فعالیت‌هایمان واگذار شده است.

دیگر چه خبر؟

وحیدزاده با انتقاد از بی‌توجهی برخی صنایع و نهادهای اقتصادی استان نسبت به مسئولیت‌های اجتماعی خود، خواستار مشارکت بیشتر آن‌ها شد.

او گفت: ما باید مازاد آسیب‌های ناشی از فعالیت‌های صنعتی و معدنی را پوشش دهیم، اما بدون همراهی صنایع و خیرین، امکان تحقق این امر وجود ندارد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان همچنین با بیان اینکه بهزیستی در همه حوزه‌ها از جمله نگهداری کودکان بی‌سرپرست، سالمندان، افراد دارای معلولیت و معتادان بهبودیافته فعال است، گفت: ما در ۶۰ مرکز، بیش از ۱۰۰۰ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست را نگهداری می‌کنیم. همچنین حدود ۳۰۰۰ کودک را از طریق پیوند با خانواده یا شبکه خویشاوندی به خانواده بازگردانده‌ایم.

وحیدزاده از روند کاهش نرخ رشد جمعیت و سالمند شدن جامعه ابراز نگرانی کرد و افزود: متأسفانه نتوانستیم شرایط لازم برای ازدواج و فرزندآوری را فراهم کنیم. این موضوع نه‌تنها یک مسئله ملی، بلکه یک چالش جهانی است.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان ضمن درخواست از رسانه‌ها برای حمایت از فعالیت‌های بهزیستی گفت: انتظار می‌رود رسانه‌ها در انتقال صحیح واقعیت‌ها و افزایش آگاهی عمومی نسبت به مشکلات اجتماعی، بهزیستی را همراهی کنند.

وحیدزاده در پایان تأکید کرد: افزایش تاب‌آوری، آگاهی عمومی و توانمندسازی خانوارها از جمله مؤثرترین ابزارهای ما برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی هستند. برای موفقیت در این مسیر، همکاری جدی همه نهادهای اجرایی و رسانه‌ها ضروری است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.