در جلسه کارگروه طرح بهبود ساماندهی اعضای صندوق اعتباری هنر؛


وضعیت عضویت هنرمندان کرمانی در صندوق اعتباری هنر شفاف‌سازی شد

0

در جلسه کارگروه بهبود و ساماندهی اعضای صندوق اعتباری هنر استان کرمان، وضعیت عضویت هنرمندان استان در صندوق اعتباری هنر بررسی شد و دغدغه‌ها و مشکلات هنرمندان، به‌ویژه درباره عدم بهره‌مندی کامل از خدمات صندوق اعتباری هنر، مطرح گردید.

به گزارش کرمان‌نو، جلسه کارگروه بهبود و ساماندهی اعضای صندوق اعتباری هنر استان کرمان با حضور حسین اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، نقنه، سرپرست طرح بهبود ساماندهی اعضای صندوق اعتباری هنر، کارشناسان حوزه هنر و روسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی برخی شهرستان‌ها در سالن جلسات شهید کرم‌وند اداره کل برگزار شد.

در این نشست، وضعیت عضویت هنرمندان استان در صندوق اعتباری هنر بررسی شد و دغدغه‌ها و مشکلات هنرمندان، به‌ویژه درباره عدم بهره‌مندی کامل از خدمات صندوق اعتباری هنر، مطرح گردید.

خدمات صندوق با توجه به گذشت زمان نیازمند بازنگری جدی است

حسین اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این جلسه ضمن تشکر از خدمات صندوق اعتباری هنر، آن را خدمتی از نظام مقدس جمهوری اسلامی برای اهالی فرهنگ، هنر، رسانه و قرآن دانست و با انتقاد از برخی ناهماهنگی‌ها و نابرابری‌ها در ارائه خدمات صندوق اعتباری هنر، گفت: با وجود پیگیری‌های متعدد و طرح‌هایی که از تهران ابلاغ می‌شود، متأسفانه این طرح‌ها در استان اجرایی نشده‌اند و هنرمندان کرمانی از نبود خدمات ملموس و نابرابری در ارائه تسهیلات ناراضی‌اند.

او با اشاره به لزوم تغییر رویکرد صندوق اعتباری هنر ادامه داد: صندوق اعتباری هنر نباید صرفاً با نگاه اقتصادی اداره شود، بلکه باید به نهادی تسهیلگر و پشتیبان برای هنرمندان تبدیل شود. اگر یک هنرمند برای برگزاری یک مراسم خانوادگی یا تأمین حداقل‌های زندگی‌اش دچار مشکل است، صندوق باید حامی او باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان همچنین به نبود حمایت ساختاری در زمان ازکارافتادگی هنرمندان اشاره کرد و افزود: سؤال ما این است که آیا هنرمندی که به هر دلیلی از کار می‌افتد، تحت پوشش حمایتی قرار می‌گیرد یا خیر؟ پاسخ‌ها فعلاً به شکل موردی است و ساختار حمایت فراگیر دیده نمی‌شود.

گزارش سرپرست طرح بهبود ساماندهی صندوق اعتباری هنر

در ادامه این نشست، نقنه سرپرست طرح بهبود ساماندهی اعضای صندوق اعتباری هنر با ارائه گزارشی از اقدامات انجام‌شده، گفت: صندوق اعتباری هنر از سال ۱۳۸۲ تاکنون به ۱۰۳ هزار عضو رسیده و این رشد باعث شده از رویکرد صرفاً حمایتی به سمت خدماتی حرکت کنیم. اکنون صندوق فقط بیمه‌گر نیست بلکه در تلاش برای ایجاد امنیت روانی و اقتصادی برای هنرمندان است.

دیگر چه خبر؟

او با تأکید بر اهمیت به‌روزرسانی اطلاعات هنرمندان، ادامه داد: افرادی که در گذشته بدون احراز شرایط و صرفاً با معرفی وارد صندوق اعتباری هنر شده‌اند و طی این سال‌ها مراجعه‌ای نداشته‌اند، باید اطلاعات و سوابق فعالیت خود را تکمیل کنند تا امکان ادامه عضویت فراهم شود.

انتقاد روسای شهرستان‌ها از تمرکزگرایی خدمات صندوق اعتباری هنر

در این جلسه، روسای فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌های مختلف نیز به بیان دیدگاه‌ها و مشکلات پرداختند. آنان با انتقاد از تمرکز خدمات صندوق اعتباری هنر در تهران، اعلام کردند که بسیاری از طرح‌ها و تسهیلات اعلام‌شده در سطح استان اجرایی نمی‌شود و هنرمندان شهرستانی در حوزه‌هایی مانند بیمه، مستمری، خدمات درمانی و حمایت ازکارافتادگی با خلأ جدی مواجه‌اند.

نمایندگان شهرستان‌ها خواستار تغییر نگاه حاکم بر صندوق اعتباری هنر از یک نهاد اقتصادی به نهاد فرهنگی-اجتماعی شدند و تأکید کردند: تا زمانی که ساختار حمایتی عادلانه و فراگیر برای تمام هنرمندان کشور فراهم نشود، نمی‌توان از آرامش خاطر و امنیت معیشتی برای جامعه هنری سخن گفت.

اجرای نهایی ساماندهی و تعیین تکلیف عضویت‌ها در استان کرمان

در بخش پایانی جلسه، نقنه با اشاره به جمع‌بندی چندین جلسه کارشناسی، اعلام کرد: از مجموع اعضای صندوق اعتباری هنر در استان کرمان، تنها بخشی به‌عنوان هنرمند فعال شناسایی شده‌اند. برخی نیز طی یک دهه گذشته هیچ‌گونه فعالیتی نداشته‌اند.

او افزود: به هنرمندانی که وضعیت آن‌ها از سوی استادان تأیید شده، ۲۵ روز فرصت داده شده تا مدارک فعالیت خود را ارائه دهند. در صورت عدم ارائه مستندات، خدمات صندوق اعتباری هنر برای آن‌ها متوقف می‌شود. همچنین کارگروهی تخصصی با عنوان «کارگروه بررسی و به‌روزرسانی» تشکیل شده است که با تماس مستقیم، پیامک و روش‌های دیگر، اطلاع‌رسانی لازم را انجام می‌دهد.

او با تأکید بر این‌که هدف نهایی شفاف‌سازی و بازنگری دقیق خدمات صندوق اعتباری هنر در استان است، از همه هنرمندان خواست همکاری لازم را برای تکمیل اطلاعات و تمدید عضویت داشته باشند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.