وضعیت نگران‌کننده فضای آموزشی در مناطق جنوبی استان


۲۰ درصد مدارس کرمان فرسوده هستند؛ سرانه آموزشی ۲ شهرستان زیر ۳ متر

0

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان از فرسودگی ۲۰ درصد مدارس استان خبر داد و اعلام کرد سرانه فضای آموزشی در دو شهرستان جنوبی کمتر از سه مترمربع است.

به گزارش کرمان نو، سیدمحمد واعظی‌نژاد، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان با تشریح آخرین وضعیت فضاهای آموزشی استان اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۶ هزار مدرسه در سطح استان فعال است که از این تعداد، نزدیک به ۲۰ درصد فرسوده بوده و نیازمند اقدامات فوری برای نوسازی و بهسازی هستند.

وی با اشاره به پیگیری «نهضت ملی مدرسه‌سازی» از ابتدای فعالیت دولت چهاردهم، افزود: نظام مسائل حوزه مدرسه‌سازی به‌ویژه در جنوب استان به‌خوبی احصا شده است تا بر اساس نیازهای واقعی، برنامه‌ریزی دقیقی برای احداث و بهسازی مدارس صورت گیرد. یکی از چالش‌های اساسی در جنوب کرمان، پایین بودن سرانه فضای آموزشی است؛ به‌طوری که در دو شهرستان، این شاخص کمتر از سه مترمربع گزارش شده است.

واعظی‌نژاد در ادامه با اشاره به رشد جمعیت دانش‌آموزی و تراکم بالای کلاس‌ها در مراکز شهرستان‌های جنوبی، تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، تعریف ۷۴ مدرسه با ۳۵۷ کلاس درس در جنوب استان در دستور کار قرار گرفت که تاکنون ۴۴ مدرسه شامل ۱۵۸ کلاس درس تکمیل و تحویل دانش‌آموزان شده است.

دیگر چه خبر؟

وی با بیان اینکه میانگین سرانه فضای آموزشی در جنوب استان بین ۳.۵ تا ۴ مترمربع است، تأکید کرد: این رقم در برخی مناطق وضعیت مناسب‌تری دارد، اما در شهرستان‌هایی نظیر رودبار جنوب و منوجان، سرانه فضای آموزشی همچنان زیر سه مترمربع است. اداره‌کل نوسازی مدارس در تلاش است با بهره‌گیری از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن، خیرین و اتاق بازرگانی، با تکمیل پروژه‌های در حال احداث، علاوه بر بهبود سرانه فضای آموزشی، تراکم دانش‌آموزی در کلاس‌ها را به کمتر از ۳۰ نفر برساند.

حذف مدارس سنگی در جبال‌بارز و اسفندقه

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع مدارس سنگی اشاره کرد و گفت: جمع‌آوری و جایگزینی مدارس سنگی در مناطق جبال‌بارز و اسفندقه در قالب نهضت ملی مدرسه‌سازی در دستور کار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: با همکاری بنیاد علوی و بسیج سازندگی سپاه، مدارس سنگی دارای دانش‌آموز در منطقه اسفندقه شناسایی شده و عملیات تخریب و احداث مدارس جدید آغاز گردیده است. همچنین دو مدرسه در منطقه جبال‌بارز تکمیل و تحویل داده شده و امیدواریم با پیشبرد برنامه‌ها، چهار مدرسه دیگر با جمعیت دانش‌آموزی بالا تا پایان سال جاری آماده بهره‌برداری شود.

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.