مهدی بماندشتی رئیس شبکه دامپزشکی فهرج گفت: در خصوص قاچاق دام هزینههای هنگفتی را متحمل شدیم که باید یک رویه شفاف و روشن در رابطه با واردات دام، کشتارگاه و اشتغال در شهرستان اتخاذ گردد زیرا این یک ظرفیت بسیار خوب در شهرستان است که نباید اجازه دهیم از بین برود.
وی هدف از هویتگذاری دامهای سبک و سنگین را جلوگیری از قاچاق و کنترل و برآورد تولید در شهرستان عنوان کرد و افزو: هویتگذاری دامها یک الزام قانونی است.
بماندشتی اظهار داشت: تا زمانی که پدیده قاچاق دام در کشور وجود داشته باشد، امکان تامین بهداشت دام و پیشگیری از بیماری های مشترک به طور کامل وجود ندارد.
وی ادامه داد: شناسایی و هویت دار کردن دام های بومی نخستین گام در راستای مبارزه با قاچاق دام است که اجرای این طرح با پلاکهای جهاد کشاورزی یکی از بهترین روش های شناخته شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان کرمان، رییس شبکه دامپزشکی فهرج انتقال دام فاقد هویت را انتقال خاموش و نامحسوس بیماری های مشترک و دامی از کشورهای همجوار به ایران دانست و گفت: پلاک گذاری دام ها اقدام خوب و مهمی در راستای پیشگیری از ورود این بیماری ها به کشور است.
بماندشتی با توجه به ورود قاچاق دام از استان های همجوار افزود : ورود دام قاچاق به کشتارگاه های استان رایج شده است که باید از ورود دام بدون هویت به کشتارگاه ها خودداری شود و در صورت عدم رعایت با متخلفین برخورد جدی صورت گیرد.
وی بیان کرد: اقدامات بهداشتی – قرنطینه ای با هدف پیشگیری از احتمال انتقال و جا به جایی بیماری های دامی قابل انتقال بین انسان و دام انجام می شود لذا هر گونه انتقال و جا به جایی دام و فرآورده های خام دامی با وسایل نقلیه عمومی و فاقد پروانه بهداشتی ممنوع است.
بماندشتی تاکید کرد: در زمان ورود دام جدید به گله قرنطینه نمودن دام امری الزامی است و با توجه به موقعیت ویژه شهرستان و ارتباط آن با استان های مرزی کشور از دامداران و عشایر شهرستان تقاضا می شود از خرید دام های فاقد هویت به گله خودداری کنند و برای حمل و جا به جایی دام های خود با شبکه دامپزشکی این شهرستان هماهنگی لازم را به عمل آورند.
وی اظهار داشت: چنانچه در راه های شهرستان، محموله بدون مجوز بهداشتی و دام فاقد پلاک مشاهده شود، نیروی محترم انتظامی آن محموله را توقیف و پرونده به مراجع قضایی ارجاع داده می شود.