مریم سلاجقه با اشاره به اینکه امروز بارشهای رگباری در استان کرمان به ویژه در مناطق جنوب غرب، غرب و شمال استان شدت بیشتری دارد، اظهار کرد: در سطح استان کرمان به ویژه در مناطق شرق، جنوب شرق و شمال غرب وزش باد نسبتاً شدید را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بارشهای رگباری به همراه رعد و برق است توصیه میشود افراد از صعود به ارتفاعات خودداری کنند.
احتمال خسارت به محصولات کشاورزی در اثر بارش تگرگ
سلاجقه همچنین در خصوص بارش تگرگ در مناطق مختلف استان و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی هشدار داد و افزود: آب گرفتگی معابر دور از انتظار نیست.
وی از تداوم بارشهای رگباری و پراکنده تا پایان هفته جاری در سطح استان کرمان خبر داد و بیان کرد: هفته آینده یک سامانه بارشی وارد کشور میشود اما از هم اکنون در خصوص میزان بارشها در کرمان نمیتوان نظر قطعی داد.
سلاجقه با اشاره به اینکه در فصل بهار تغییر الگوها بسیار زیاد است و با یقیین نمیتوان راجع به وضعیت هفته آینده نظر داد، گفت: هفته آینده یک سیستم بارش زا وارد کشور میشود و براساس نقشههای فعلی کرمان را تحت تأثیر قرار میدهد.
بارشهای هفته آینده در کرمان سیلابی نیست
وی ادامه داد: براساس نقشههای فعلی بارشها در کرمان سیلابی نبود و به صورت رگباری خواهد بود که میتواند باعث آب گرفتگی معابر شود و در صورت تغییر الگوها اطلاع رسانی خواهد شد.
سلاجقه با اشاره به اینکه بارشهای رگباری در مدت زمان کم با شدت زیاد رخ میدهد، افزود: هفته آینده به دلیل بارشهای رگباری و احتمال جاری شدن آب از بالا دست، ممکن است طغیان رودخانههای فصلی در برخی مناطق را شاهد باشیم؛ اما در حال حاضر پیش بینی وقوع سیلاب را نداریم.
دوره «تَر» سالی آغاز نشده است
کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی استان کرمان تصریح کرد: میانگین بارش کرمان از اول مهر تا ۱۷ فرودین در سال جاری ۹۵ میلیمتر است که در تاریخ مشابه سال گذشته ۲۲ میلیمتر بوده و میانگین بلند مدت (۳۰ساله) ۱۱۵ میلیمتر است.
وی ادامه داد: هرچند که نسبت به سال قبل بارشهای بهتری داشته ایم اما این پایان دوره خشکسالی و آغاز تَر سالی نیست؛ چرا که در اثر خشکسالی سالهای گذشته منابع آب و سفرههای آب زیرزمینی تخلیه شده و بارندگیهای امسال جبران کم آبیها را نمیکند.
سلاجقه با اشاره به اینکه در حال حاضر شاهد چندین بارش موقت در استان کرمان هستیم، یادآور شد: با وجود بارشهای اخیر هنوز ۱۷ درصد از مساحت استان تحت تأثیر خشکسالی بسیار شدید و ۴۲ درصد تحت تأثیر خشکسالی متوسط است.
کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی استان کرمان بیشترین بارشها طی سال زراعی جاری را مربوط به بافت با ۱۹۳ میلی متر، کهنوج با ۲۲۴ میلی متر و ساردوئیه با ۲۴۱ میلی متر بارش دانست و ادامه داد: شهداد با ۲۰ میلی متر بارش یکی از کم بارش ترین مناطق استان کرمان طی مدت گفته شده است.