کشاورزی جنوب به سمت قراردادی شدن

مدیرکل جهاد کشاورزی جنوب استان با اشاره به اینکه کشاورزی ما باید به سمت کشاورزی قراردادی برود، گفت: به دنبال آن هستیم تا کشاورزی جنوب استان کرمان به صورت پایلوت در کشور قراردادی شود.

سعید برخوری صبح امروز در جمع کشاورزان با اشاره به چالش‌هایی که گریبان‌گیر محصولات کشاورزی و کشاورزان جنوب استان کرمان است اظهار داشت: از آنجا که نوع کشاورزی در جنوب استان کرمان تولید محصولات خارج از فصل است با ریسک بالایی روبه‌رو است.

وی با بیان اینکه متاسفانه هنوز در داخل کشور مشخص نیست که نیاز بازار داخلی را باید تامین کنیم یا صادرات هم داریم افزود: برای برون رفت از مشکلات کشاورزی جنوب استان کرمان که سابقه دیرینه دارد سه راهکار را در برنامه داریم.

برخوری با تاکید بر اینکه باید نخست بازار فروش محصولات کشاورزی را پیدا کرده و بر اساس آن کاشت محصولات انجام شود گفت: کشاورزی ما باید به سمت کشاورزی قراردادی برود.

مدیرکل جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با اشاره به مذاکراتی که با وزارت جهاد کشاورزی انجام شده بیان کرد: به دنبال آن هستیم تا کشاورزی جنوب استان کرمان به صورت پایلوت در کشور قراردادی شود.

وی با اشاره به اینکه تقریبا همه اقتصاد جنوب استان کرمان به نوعی به کشاورزی وابسته است از این رو اتفاقات این حوزه تاثیر زیادی در زندگی و معیشت همه مردم منطقه دارد گفت: مشکلات حوزه صادرات، مسائل پس از فروش، عدم وجود زیرساخت‌ها، قیمت تمام شده محصولات و رسیدن آنها به بازارهای هدف مشکلات مهم جنوب استان کرمان در حوزه کشاورزی است.

مدیرکل جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با بیان اینکه سال زراعی که در آن قرار داریم به دلیل مشکلاتی که ویروس کرونا برای صادرات محصولات کشاورزی و میزان تقاضای بازار گذاشت بسیاری از کشاورزان ما با مشکلات نقدینگی روبه رو هستند تصریح کرد: امسال کشاورزان جنوب استان کرمان با مشکلات حادتری روبه رو هستند.

وی با اشاره به اینکه کشاورزی جنوب استان کرمان به لحاظ پتانسیل، نوع و تعداد محصولات و همچنین سطح کشاورزی در سطح کشور حرف برای گفتن دارد ادامه داد: در جنوب استان کرمان برنامه کاشت محصولات کشاورزی وجود دارد اما عوامل مختلفی بر تولید و فروش این محصولات اثرگذار است.

برخوری با بیان اینکه گاهی در حوزه کشاورزی اتفاقاتی می‌افتد که از دست ما خارج بوده که عمده آن در حوزه صادرات است افزود: محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان تازه خوری است و قابلیت نگهداری، فرآوری، انبارداری و نگهداری را ندارد.

وی ممنوعیت صادرات و مشکلاتی که در این حوزه ایجاد می‌شود و همچنین وضع یکباره تعرفه‌های صادراتی را از جمله عواملی دانست که سال گذشته بازار محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان تخت تاثیر خود قرار داد گفت: عوامل موثر بر بازار تقاضا و بازار فروش محصولات کشاورزی در این حوزه بسیار اثرگذار است.

وی با بیان اینکه دولت حق دارد که نخست تامین بازار داخل کشور را در برنامه قرار دهد گفت: اما اعتقاد ما بر این است که دولت برای تنظیم بازار باید هزینه را خودش پرداخت کند نه از جیب کشاورزان.

مدیرکل جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با بیان اینکه اکثر نهاده‌های کشاورزی ما از خارج از کشور وارد می‌شود که نوسانات ارزی بر قیمت تمام شده محصولات اثرگذار است ادامه داد: به دنبال ایجاد منطقه آزاد کشاورزی در جنوب استان کرمان هستیم که مطالعات آن در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه در تولید محصولات کشاورزی در جنوب استان کرمان ضعف نداریم تصریح کرد: کشاورزان ما از لحاظ علمی از میانگین کشاورزی کشور بالاتر هستند اما مشکل اصلی ما بازرگانی است.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=52943
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.