معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: پیشگیری از حاشیهنشینی و آسیبهای متناظر آن در دستور کار دستگاه قضایی قرار دارد.
سیدمهدی قویدل در جلسه ای که با حضور دکتر “نوذر نخعی” مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی و دکتر “ارسلان اسکندری” رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمان در محل پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی اجتماعی قضایی شهرک صنعتی برگزار شد، اظهار داشت: باتوجه به اینکه آسیبهای متعددی در شهرک صنعتی وجود دارد و پیشگیری از حاشیهنشینی و آسیبهای متناظر آن در دستور کار دستگاه قضایی قرار دارد، به همین منظور جلسات متعددی تاکنون در این خصوص برگزار شده است و در نهایت تصمیم به ایجاد پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی اجتماعی قضایی گرفته شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: مشکلات بهداشتی و تهدیدات علیه بهداشت عمومی در شهرک صنعتی از جمله دغدغه های مهم در این منطقا به شمار می رود.
وی افزود: وجود کوره های آهک پزی، کودکان کار، معتادین متجاهر، کودکان بی سرپرست و بد سرپرست، خرید و فروش مواد مخدر و غیره از جمله آسیب های نگران کننده این منطقه می باشد.
بهداشت، یک قطعات کامل کننده پازل شهرک صنعتی
این مقام قضایی مشکلات بهداشتی و تهدیدات علیه بهداشت عمومی در شهرک صنعتی را از دیگر دغدغه های مهم دانست و گفت: یکی از قطعات کامل کننده پازل شهرک صنعتی توجه به مسائل بهداشتی است که امیدواریم با کمک دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت بتوانیم بخشی از این مشکلات را ساماندهی کنیم.
قویدل با بیان اینکه گروههای مردمی، سازمان های مردم نهاد و دفاتر تسهیلگری در این منطقه فعالیت کرده و بخشی از اطلاعات را در اختیار ما قرار دادند که منجر به برنامهریزی در ابعاد مختلف در این چرخه شده است، گفت: پیگیری رفع مشکلات انشعابات غیر مجاز برق، آب آشامیدنی غیر سالم و مشکلات مربوط به زیرساخت های عمرانی در دست اقدام است.
وی با تاکید بر اینکه هدف پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی اجتماعی، قضایی یکپارچه سازی خدمات و اقدامات در شهرک صنعتی است و این پایگاه در هر زمان آماده همکاری با سازمان ها و دستگاه ها می باشد، یادآور شد: احداث مرکز آموزشی در شهرک صنعتی در حال پیگیری است و با پیگیری های رییس کل دادگستری استان قرار است به زودی در این منطقه مرکز آموزشی احداث شود.
چنانچه جهت انتقال کوره های آهک پزی اقدام نشود نسبت به پلمب آنها اقدام خواهد شد
قویدل تاکید کرد: چنانچه جهت انتقال کوره های آهک پزی اقدام نشود نسبت به پلمب آنها اقدام خواهد شد، همچنین با کمک شهرداری بزودی نخاله های ساختمانی جمعآوری و یکسری اقدامات سلبی و جایگزینی در منطقه انجام میشود.
وی در پایان با تاکید بر اهمیت مسائل و امکانات آموزشی و بهداشتی در شهرک صنعتی خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت شهرستان کرمان همکاری های بیشتری در قالب طرح های مشترک انجام خواهد شد.
همچنین در این نشست دکتر نوذر نخعی مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در مناطق حاشیه نشین فقر، آسیبهای اجتماعی را تقویت میکند و اصل تقابل به دلیل تضاد هایی که در اثر عدم امکانات ایجاد شده قابل مشاهده است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی کرمان و مرکز بهداشت می توانند جهت راه اندازی داروخانه در شهرک صنعتی اقدام کنند، افزود: بعد از ۱۰ سال مصوبه ایجاد داروخانه از کمیسیون ماده ۲۰ اخذ شده است که می توان در این خصوص اقدام کرد.
نخعی با تاکید بر اهمیت توجه به مقوله بهداشت روان گفت: اهالی شهرک صنعتی نیز می توانند از مباحث سلامت و بهداشت روان برخوردار شوند، همچنین امیدواریم بعد از کنترل بیماری کرونا بتوانیم از خدمات دندانپزشکی نیز در سطح وسیع تری از شهرک استفاده کنیم.
در حال حاضر دو یونیت دندانپزشکی در شهرک صنعتی مستقر هستند
در ادامه دکتر اسکندری رییس مرکز بهداشت کرمان نیز با اشاره به اینکه در سال گذشته 4500 نفر در کرمان از خدمات رایگان دندانپزشکی برخوردار شده اند، گفت: در حال حاضر دو یونیت دندانپزشکی در شهرک صنعتی مستقر و در حال خدمت رسانی هستند که قرار است این یونیت ها بعد از کاهش شیوع بیماری کوید19 فعال تر شوند.
وی افزود: همچنین در سال گذشته با کمک سپاه ۳۸۰ سرویس بهداشتی در شهرک پدر و الله آباد ساخته شد و این آمادگی جهت ساخت در شهرک صنعتی نیز وجود دارد.
اسکندری بیان کرد: در زمینه آموزش سلامت در شهرک صنعتی ظرفیتهای بسیار خوبی وجود دارد ضمن اینکه می توان از پتانسیل پزشکان در زمینه کمک های تحصیلی و غیر تحصیلی در این منطقه استفاده کرد.