استاندار کرمان با اشاره به اختلاف نظر درباره فضای کسب و کار استان کرمان گفت: مهم ترین مشکل و علت خراب شدن فضای کسب و کار و سقوط رتبه ما در همین تاخیر در پاسخ به استعلامات است.
به گزارش کرمان نو به نقل از ایسنا، “علی زینی وند” شامگاه ۲۰ شهریورماه در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان کرمان اظهار کرد: تعهد اشتغال دستگاههای اجرایی که ۴۱ هزار فرصت شغلی است، تعهد پایینی بود و نسبت به سال گذشته ۲۰۰۰ فرصت شغلی کمتر پیش بینی شده، از طرف دیگر انتظار داریم از دست رفتن مشاغل با توجه به کرونا امسال کمتر باشد، چون در حال حاضر سازگاری بیشتری با شرایط ایجاد شده است.
وی افزود: نرخ بیکاری استان کرمان نرخ بالایی است و به دلیل اینکه در حوزه بانوان مشاغل ما نسبت به میانگین کشوری کمتر است، طبیعی است که به این موضوع باید در قالب مشاغل خرد و خانگی بیشتر توجه شود و به شغل بانوان در این حوزه باید بیشتر تاکید کرد.
زینی وند تصریح کرد: مدیران باید ببینند کجا خلاء هست و آن را پر کنند و تحلیل راهبردی سازمان مدیریت درباره گروه های شغلی، صنوف و … خیلی نکته دارد و اگر دستگاهها در حوزه خود تمرکز کنند کلی از مسائل قابل حل است.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه تقریبا از تعهد اشتغال تا پایان شهریور عقب هستیم، بیان کرد: باید در نیمه دوم سال روند ایجاد شغل تصاعدی و این مسئله کاملا رصد شود و ثبت سامانه گردد.
وی با اشاره به اینکه درصد کمی از ظرفیت گردش مالی شرکتهای بزرگ استفاده می کنیم، افزود: به دلیل افزایش نرخ ارز و صادرات خوبی که انجام می شود، شرکتها در بورس وضعیت خوبی دارند.
زینی وند در ادامه با اشاره به تاکید بر استفاده از ظرفیت دفاتر روستایی و با شبکهای از دهیاران در دل روستاها، گفت: دهیاران و شوراها می توانند تسهیلگران فرصتهای شغلی باشند و مشاغل کوچک در روستا که زیرساخت دارند باید به شبکههایی نظیر کمیته امداد و بسیج سازندگی و شبکه اجتماعی بانک رسالت وصل شوند.
وی بیان کرد: باید شبکه توانمندسازی در قشرهای مختلف ایجاد شود تا آموزش لازم داده و در مناطق محروم کار به صورت ویژه تکمیل گردد.
استاندار کرمان در ادامه با تاکید مجدد بر استفاده از ظرفیت های ستاد اجرایی فرمان امام در استان کرمان گفت: شبکه دهیاران و شوراها لازم است حتما به ستاد وصل و از این پتانسیل عظیم حتما استفاده شود.
وی با اشاره به اختلاف نظر درباره فضای کسب و کار استان کرمان گفت: مهم ترین مشکل استعلامات است و علت خراب شدن فضای کسب و کار و سقوط رتبه ما در همین تاخیر در پاسخ به استعلامات است لذا باید به تمامی دستگاهها نامه تکلیفی زده و زمان اعلام شود تا دستگاه مربوطه به سیستم پنجره واحد لینک و کار در زمان مشخص انجام شود.
زینی وند در پایان بر لزوم تشکیل کارگروهی برای تحلیل و ابلاغهای لازم تعریف چارچوب آزمونهای استخدامی شرکتهای بزرگ صنعتی استان کرمان تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، “جعفر رودری” رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان نیز در این جلسه اظهار کرد: یکی از مباحث مهم، تعهد ایجاد اشتغال برای سال جاری است که از طرف دستگاههای اجرایی استان انجام شده و باید ۴۱ هزار و ۵۵۷ شغل در استان ایجاد و منابع اعتباری مثل تبصره ۱۸ و اشتغال روستایی و سایر منابع جذب شود.
وی با اشاره به اینکه عدد مذکور یک تحول خیلی مهم در استان ایجاد می کند، افزود: در خصوص تبصره ۱۸ چون عملا نرخ تسهیلات به شکل یارانهای است، خیلی فرصت خوبی برای انجام سرمایه گذاری به ویژه در حوزه مشاغل خرد و صنایع کوچک و متوسط است و از آنجایی که سهمیه استان مشخص شده، تاکید بر این شد که پرونده هایی که از نظر اقتصادی مناسب هستند دنبال شود.
رودری تصریح کرد: در خصوص بحث اشتغال روستایی با توجه به اینکه از سهمیه استان عددی در حوزه صنعت و معدن باقی و همینطور بخش خدمات و گردشگری باقی مانده، فرصت است تا کسانی که شرایط استفاده از تسهیلات روستایی را دارند، در بخش های مذکور استفاده کنند.