مدیرکل راهداری استان کرمان در توضیح علل اولیه حادثه مرگبار اتوبوس زائران:


سرعت بالا و ازدست‌دادن کنترل اتوبوس علت حادثه بوده است

علی عبداللهی مدیرکل راهداری استان کرمان گفت: این اتوبوس داخل ترمینال ۴۳ نفر سوار کرده؛ اما به نظر می‌رسد حدود ۱۲ نفر بیش از ظرفیت خارج از ترمینال سوار اتوبوس شدند و ۲۰ کیلومتر بعد از پلیس‌راه چترود به علت سرعت بالا دچار حادثه شده و پلیس‌راه چترود هم اتوبوس را بازدید نکرده است.

به گزارش کرمان‌نو علی عبداللهی مدیرکل راهداری استان کرمان در روز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ در نشست خبری با خبرنگاران گفت: بسیاری از ابعاد حادثه تلخ روز گذشته هنوز نیاز به بررسی دقیق دارد و نمی‌توان اظهارنظر دقیقی کرد.

عبداللهی گفت: اتوبوس مذکور ساعت ۱۵ و ۵۷ دقیقه بعد از صدور صورت وضعیت از ترمینال کرمان به سمت مشهد مقدس حرکت می‌کند. در صورت وضعیت اتوبوس ۴۳ نفر ذکر شده که همین میزان هم مسافر داخل اتوبوس بوده و دوربین‌های نظارتی داخل محوطه اتوبوس هم این را ضبط کرده؛ اما بیرون از محوطه ترمینال اتوبوس بین ۱۲ تا ۱۵ نفر به شکل غیرقانونی سوار می‌کند.

او افزود: ساعت ۱۶ و ۵۱ دقیقه اتوبوس به پلیس‌راه چترود می‌رسد و در این پلیس‌راه هم بازرسی انجام نمی‌شود. ۲۱ کیلومتر بعد از پلیس‌راه چترود به دلیل سرعت زیاد اتوبوس کنترل از دست راننده خارج می‌شود و این اتفاق تلخ می‌افتد؛ در واقع عدم توانایی راننده بر کنترل خودرو باعث این حادثه بوده است.

مدیرکل راهداری گفت: بر طبق اطلاعات ما اتوبوس معاینه فنی داشته است و در بخشی از جاده که تصادف اتفاق افتاده جاده تمام علائم ایمنی را داشته است، درست است که جاده کوهستانی بوده؛ اما اگر با سرعت مطمئنه حرکت می‌شد راننده می‌توانست اتوبوس را کنترل کند.

عبداللهی با تأکید بر اقدامات این سازمان جهت کاهش تصادفات گفت: در این جاده یعنی بین کرمان و راور ۴ استراحتگاه موقت هم در ایام نوروز ایجاد شده و اینکه ۲۱ کیلومتر بعد از پلیس‌راه این اتفاق افتاده؛ یعنی راننده خسته نبوده و سرعت زیاد باعث این اتفاق بوده است.

او اضافه کرد: یک ساعت بعد از حرکت اتوبوس سانحه‌دیده یک اتوبوس با ۲۵ ظرفیت خالی به سمت مشهد رفته است و این یعنی هماهنگی در ترمینال هم دچار مشکل بوده است.

عبداللهی توضیح داد: اتوبوس‌ها بررسی اساسی معاینه فنی را هر ۳ ماه یکبار موظف هستند انجام دهند و یک سری معاینات فنی هم هست که مدیران فنی شرکت‌های مسافربری قبل از سفر باید انجام دهند؛ مانند داشتن کپسول آتش‌نشانی که این اتوبوس هر دو این معاینات را داشته است.

او در پایان از مردم خواهش کرد کوچک‌ترین تخلفات جاده‌ای را به سامانه ۱۴۱ اعلام کنند تا اداره راهداری پیگیری لازم را انجام دهد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.