مدیرعامل آتش نشانی کرمان گفت: ساختمان «صالحالمهدی»، سیستم اعلام و اطفای حریق نداشت وبی توجهی به اخطارهای ما منجر به این حادثه شد.
به گزارش کرمان نو به نقل از باشگاه خبرنگاران، رضا میرزایی مدیرعامل آتش نشانی کرمان به ساختمان های نمای آلومینیومی اخطار داد.
ظهر امروز یکشنبه ۲۱ آذرماه، مجتمع تجاری «صالحالمهدی» در شهر کرمان دچار آتشسوزی شد.
هرچند در این حادثه، به کسی آسیب نرسید و جز یکی از آتشنشان که بهدلیل حجم زیاد شیشههای شکسته، زخمی شده، فرد دیگری صدمه ندید اما خسارت زیادی به مجتمع تجاری صالح المهدی وارد شد.
او برای افرادی که گفته بودند خودروهای آتشنشانی خالی بود، توضیح داد که خودروهای پیشرو و پشتیبان چهطور عمل کنند و همچنین درباره نردبانهای بلند توصیح داد.
میرزایی در زمینۀ دلایل اولیۀ وقوع آتشسوزی در این ساختمان گفت: کارشناسان در حال بررسی هستند و احتمالاً تا ظهر دوشنبه، نتیجه مشخص میشود.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان، همچنین در مورد استفاده از نمای آلومینیوم گفت: پشتِ نما، لایهای از قیر وجود دارد و وقت آتشسوزی، این دو، مثل بنزین میسوزند؛ برای همین است که ما همیشه تأکید داشتهایم که از نمای آلومینیوم استفاده نشود. اگر این نما در ساختمان نبود، حداکثر یک طبقه آتش میگرفت نه اینکه کل ساختمان شروع به سوختن کند.
سرآتشیار میرزایی ادامه داد: در طبقۀ همکف این مجتمع، مغازههای زیادی وجود دارد که نگذاشتیم حریق به آنها برسد و در طبقات بالا، که برخی واحدها خالی بودند، آتشنشانان از داخل ساختمان آتش را خاموش کردند.
او در مورد فیلمهای پخششده در فضای مجازی که مردم میگویند آتشنشانی دیر رسیده است، گفت: اولین تماسی که با مرکز فرماندهی ما دربارۀ این حادثه گرفته شد، ساعت ۱۲:۴۱ دقیقه بوده و ساعت ۱۲:۴۵ دقیقه نخستین خودروی ما به محل حادثه رسیده و سپس پیاپی، هشت دستگاه خودروی آتشنشانی به محل رسیدند و تا ساعت ۱۳ حریق کاملاً مهار شد، اما لکهگیری تا حدود ساعت ۱۶ ادامه داشت.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان اظهار داشت: همچنین یک آتشسوزی دیگر روبهروی این ساختمان در محوطۀ خالی، پشت بانک مقابل ساختمان «صالحالمهدی» رخ داده بود که به نظر میرسید مقداری کارتن و زباله در آنجا ریخته شده و احتمالاً کسی آنها را آتش زده بود.
آبگیری چند باره خودروهای اطفای حریق
میرزایی بیان کرد: همزمان با اطفای حریق ساختمان، سریعاً این آتش نیز خاموش شد.
او با بیان اینکه وقتی با خودروی آتشنشانی که ۱۰ هزار لیتر آب دارد و به یک پمپ ۶۰۰۰ لیتری متصل است، بخواهید این آتش را خاموش کنید، در عرض پنج دقیقه خالی میشود، گفت: مردم فکر میکنند که خودروی آتشنشانی، آب نداشته است؛ درحالیکه در این حادثه، چندینبار خودروهای آتشنشانی با وجود اینکه ظرفیت بالایی دارند، آبگیری کردند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با اشاره به اینکه متأسفانه برخی مردم این مسایل فنی را نمیدانند، گفت: در چنین حریقهایی، مجبوریم با مانتیور بزنیم که سریع خاموش شود و همین باعث میشود که در عرض پنج دقیقه، خودروی آتشنشانی خالی شود، اما برخی فکر میکنند خودروی آتشنشانی به دریا وصل است!
میرزایی افزود: پس از اعلام گزارش حریق، ابتدا اولین خودروی پیشرو میآید که برخی ۱۵۰۰ لیتر و برخی ۲۵۰۰ لیتر آب دارند که بهسرعت خالی میشوند.
وی درخصوص مصدومیت یکی از آتشنشانان گفت: یکی از همکاران ما، چون شیشههای ساختمان شکسته شده و در حال ریزش بود، از ناحیۀ دست زخمی شد که دست او چند بخیه خورده است.
میرزایی همچنین درباره ایمنی این ساختمان گفت: قبلاً شهرداری به مالک این ساختمان اخطار داده است؛ سیستم اعلام و اطفای حریق ندارد و متأسفانه وضعیت خیلی نابسامانی دارد.
او تاکید کرد: متأسفانه چنین ساختمانهایی در شهر کرمان زیاد داریم که مدام به مالکان آنها اخطار میدهیم، اما پشتوانۀ قانونی باید باشد تا سیستم اعلام و اطفای حریق نصب کنند.
نبود سیستم اطفا حریق ونمای آلومینیومی مقصران حادثه!
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان تصریح کرد: البته حتی در صورت وجود سیستم اعلام و اطفای حریق در این ساختمان، چون نمای آلومینیوم داشت، آتشسوزی گسترده میشد و اگر ۲۰ طبقه هم بود، نما کاملاً میسوخت.
میرزایی افزود: خیلی تأکید داریم که از این نوع نما استفاده نشود، ولی توجهی نمیشود و حتی برخی ساختمانهای مسکونی هم متأسفانه این نما را نصب میکنند.
او با بیان اینکه در یکی از فیلمهایی که از این حادثه منتشر شده، یکی از شهروندان حاضر در محل، از نبود نردبان گلایه میکند که عملیات اطفای حریق را با مشکل مواجه کرده است، در مورد تجهیزات اطفای حریق در ساختمانهای بلندمرتبه بیان کرد: یک نردبان ۳۲ متری داریم، اما برای اطفای حریق این ساختمان، نردبان ۵۰ متر به بالا نیاز است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان در عین حال بیان کرد:، اما شرایط این ساختمان و حریق هم متفاوت بود؛ اگر یک نردبان ۵۰ متری جلوی ساختمان بود، حداقل ۱۰ دقیقه طول میکشید تا عملیاتی شود.
میرزایی افزود: چنین نردبانی وقتی مناسب بود که افراد زیادی در ساختمان محبوس شده باشند؛ بنابراین، با عملیاتی کردن نردبان در خیابان پشت مجتمع، افراد را نجات میدادیم.
نردبانی که آرزوی آتش نشانی کرمان است
او گفت: بلندترین نردبان بالای ۶۰ متر ارتفاع و حدود ۶۰ میلیارد تومان قیمت دارد که خرید آن زمان میبرد؛ در چنین شرایطی، آتشنشان مجبور است حریق را با بالا رفتن از پلهها و از داخل خاموش کند.
میرزایی با بیان اینکه در این حادثه، همکاران ما شش طبقه شلنگ آب را بالا کشیدند، گفت:، اما مردم ظاهر کار را میبینند.
او افزود: البته اگر تجهیزات انفرادی بیشتری داشتیم، بهتر عمل میکردیم.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان افزود: اکنون، به ۱۰۰ دستگاه تنفسی نیاز داریم؛ ۴۰ دستگاههای تنفسی ما در این حادثه خالی شد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با بیان اینکه وجود تجهیزات انفرادی فراوان و خودروهای با ظرفیت بالای آب و پیشرفته، برای اطفای حریق خیلی مهم است، گفت: آتشسوزیِ امروز در پیک ترافیک بود؛ من از زمانی که مطلع شدم، با خودرویی که چراغِ گردان نداشت، حدود ششهفت دقیقه طول کشید تا از بلوار «آزادگان» به محل حادثه رسیدم.
میرزایی افزود: هیچ خودرویی زودتر از چهار دقیقه نمیتوانست به محل حادثه برسد.
او تاکید کرد: خوشبختانه راهنمایی و رانندگی و نیروی انتظامی بهموقع رسیدند، مسیر را بستند و اقدامات لازم را انجام دادند؛ اورژانس هم فوراً رسید و هلال احمر نیز چهارپنج اکیپ امدادی فرستاد و همکاری خیلی خوبی را بین دستگاههای امدادی شاهد بودیم که جای تشکر دارد.