حسین اسحاقی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان:


 جشنواره شعر رضوی در مسیر نوسازی؛ ورود به دهه چهارم با رویکردی تازه

0

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: جشنواره شعر رضوی پس از ۳۰ سال برگزاری نیازمند پوست‌اندازی است. نسلی که در نخستین دوره‌ها شرکت کردند امروز ۵۰ تا ۷۰ ساله‌اند و نسل جوان مشارکت کمتری دارد. زمان آن رسیده که این جشنواره با رویکردی نو، جذاب و ارتباطی عمیق‌تر با جوانان برقرار کند.

به گزارش کرمان‌نو، رویداد فرهنگی و هنری «کرمان تا مشهدِ کلمات» به مناسبت سی‌امین سال جشنواره ملی شعر رضوی شامگاه ۱۶ اردیبهشت‌ماه در تالار فرهنگ و هنر کرمان برگزار شد. این رویداد با تلفیقی از شعر آیینی، روایت، موسیقی و تصویر، فضایی شاعرانه و معنوی برای علاقه‌مندان به شعر آیینی، ادبیات معاصر و فرهنگ رضوی فراهم کرد.

 حسین اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان، با اشاره به سی‌سالگی جشنواره شعر رضوی، این رویداد را گامی نو در تقویت جریان شعر آیینی دانست و اظهار کرد: جشنواره ملی شعر رضوی از سال ۱۳۷۲ آغاز به کار کرده و طی سه دهه گذشته به یکی از معتبرترین نشان‌های فرهنگی کشور تبدیل شده است.

 او با تأکید بر اینکه در سی‌امین دوره این جشنواره تمرکز بر تجربه‌های نو و چندرسانه‌ای بوده است افزود: «کرمان تا مشهدِ کلمات» برخلاف ساختارهای مرسوم برنامه‌های رسمی با بهره‌گیری از زبان تلفیقی شعر و موسیقی، روایت و تصویر، تجربه‌ای هنرمندانه و معنادار از عشق رضوی را پیش روی مخاطبان قرار داد.

 اسحاقی همچنین از ویژگی‌های شاخص این رویداد از جمله اجرای ترکیبی شعرخوانی و نغمه‌های آیینی، بهره‌گیری از تصویرسازی و روایت خلاق در بیان مفاهیم، حضور شاعران مطرح ملی و استانی و تأکید بر نوگرایی در شعر رضوی یاد کرد و گفت: این برنامه گامی در جهت تحقق چشم‌انداز جدید جشنواره شعر رضوی است مسیری که از کرمان آغاز شده و تا مشهد کلمات امتداد یافته است.

 این آیین با شعرخوانی شاعران مطرحی همچون حامد حسین‌خانی، سیدحمیدرضا برقعی، حامد عسکری، محمدسعید میرزایی، محسن کاشانی و مجتبی احمدی همراه بود. همچنین از سه نسل شاعران جشنواره شعر رضوی، ازجمله خانواده شاعر زنده‌یاد حمید مظهری (اشک کرمانی)، مهدی صمدانی و مهدی گنجی‌گوهری با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، شهردار کرمان و گلاب‌زاده رئیس مرکز کرمان‌شناسی قدردانی شد.

 حسین اسحاقی در این رویداد با اشاره به سی‌سالگی جشنواره شعر رضوی و مسئولیت جدید خود از هفتم اسفندماه سال ۱۴۰۳ عنوان کرد: احساس کردم جشنواره باید از سیاق سابق فاصله بگیرد و در سی‌سالگی متوقف شود تا در سال آینده با رویکردی نو و متفاوت برگزار شود.

 او افزود: کسانی که در سال ۱۳۷۳ برای نخستین جشنواره شعر فرستادند اکنون بین ۵۰ تا ۷۰ سال سن دارند. در نیمه دوم عمر ۳۰ ساله این جشنواره نیاز به پوست‌اندازی احساس می‌شد، چرا که نسل جوان کمتر در این رویداد مشارکت داشت و جشنواره به سمت و سویی تکراری رفته بود.»

 این رویداد با هدف تحقق سند کرمان برفراز و در راستای تحقق شعار سال یعنی سرمایه‌گذاری برای تولید به شکلی متفاوت و نوآورانه برگزار شد تا مسیری تازه برای شعر رضوی و ارتباط عمیق‌تر با نسل جوان ایجاد کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.