با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان کرمان؛


پوستر ششمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت (کویر) رونمایی شد

صبح امروز ۱۸ آذر با حضور مدیرکل بهزیستی استان کرمان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از پوستر ششمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت (کویر) رونمایی شد.

به گزارش کرمان‌نو صبح امروز یک‌شنبه ۱۸ آذر در نشست خبری با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مدیرکل بهزیستی استان، جمعی از اصحاب رسانه و هنرمندان از پوستر ششمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت (کویر) رونمایی شد.

علیرضا وحیدزاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان صبح یک‌شنبه ۱۸ آذر در نشست خبری مبنی بر رونمایی از پوستر ششمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت (کویر) گفت: استفاده از هنر و بحث تئاتر در واقع یک ظرفیتی بوده که سازمان بهزیستی در چند سال گذشته سعی کرده از این ظرفیت استفاده کند و افرادی که در جامعه خود علاقه‌مند به شرکت هستند بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند در همین راستا کشور به ۶ منطقه تقسیم شده که عبارت‌اند از: کاسپین، طلوع، آفتاب، خلیج‌فارس، کویر و زاگرس که در این مناطق جشنواره‌هایی به‌صورت سالانه برای ابراز وجود افراد دارای معلولیت و علاقه‌مند به شرکت در فعالیت‌های هنری و به‌خصوص تئاتر فراهم می‌شود و این دوستان می‌توانند از ظرفیت‌های خود استفاده کنند که سازمان بهزیستی نیز در تمام مناطق به واسطه اداراتی که دارد شرایط را تسهیل می‌کند.

وحیدزاده افزود: تصوری که در ذهن ما وجود دارد این است که کسی که دارای نقص‌عضو یا نقصی در اندام جسمی شد احتمال اینکه بتواند آن‌طور که انتظار آحاد مردم جامعه است وجود اصلی خود را تحقق ببخشد و این کلیشه ذهن ما است که معلولیت را با ناتوانی یکی بدانیم؛ اما سازمان بهزیستی چند سال اخیر تمام تأکید خود را بر این گذاشته که بتواند ظرفیت‌هایی ایجاد کند و شرایطی تسهیل کند که امکان تحقق وجود برای تمام افراد جامعه به‌خصوص افراد دارای معلولیت فراهم شود تا کسی معلولیت را با ناتوانی مساوی نداند.

افراد دارای معلولیت اگر چه ممکن است به لحاظ اندام‌های جسمی، بینایی و… دچار محدودیت باشند اما این محدودیت نباید مانعی برای حرکت روبه‌جلو آن‌ها باشد.

مدیرکل بهزیستی استان از ارسال ۹۶ اثر آثار به این جشنواره خبر داد و گفت: پس از اعلام فراخوان ۹۶ اثر به این دبیرخانه ارسال شد و ۱۶ مورد از آثار پس از داوری به مرحله نهایی راه یافتند.

وحیدزاده ادامه داد: ۱۶ اثر راهیابی از تاریخ ۲۰ تا ۲۳ آذر در چهار سالن در استان کرمان اجرا می‌شوند همچنین آثاری که انتخاب می‌شوند برای شرکت در جشنواره‌های در سطح بالاتر و کشوری معرفی می‌شوند تا به نمایش گذاشته شوند.

برگزاری جشنواره‌های متنوع تئاتر در کرمان؛ از مقاومت تا محلات

 روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این نشست گفت: ما بعد از کرونا یکی از دوران‌های درخشان را مبنی بر استقبال مردم از تئاترهای استان و تولید تئاتر داریم.

 روحی افزود: امسال در جشنواره تئاتری که به صورت استانی برگزار می‌کنیم رکورد سال‌های قبل کرونا نیز شکسته شده با توجه به اجراهایی که امسال در استان داشتیم پیش‌بینی می‌کنیم بیشترین اجراها را حتی نسبت به سال‌های قبل کرونا در کرمان داریم.

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به پر رونق بودن حوزه تئاتر استان گفت: ما امسال سال پر رونقی در حوزه تئاتر داریم، جشنواره استانی تئاتر که اکنون در رفسنجان در حال برگزاریست، جشنواره منطقه‌ای افراد دارای معلولیت کویر، جشنواره تئاتر محلات مساجد را ویژه محلات خواهیم داشت و همچنین افتتاحیه جشنواره تئاتر مقاومت را در چند روز گذشته داشتیم.

حمایت از افراد دارای معلولیت گامی برای ترویج توانمندی آنها

ایوب فلاحی مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان در این نشست گفت: در بحث فرهنگ‌سازی ما باید کاری انجام دهیم تا این افراد بیشتر معرفی شوند که رسانه می‌تواند مکمل باشد. افرادی که بیشتر دیده نمی‌شوند و نیاز است که ما این نادیده‌ها را معرفی کنیم در بحث معلولیت درسته محدودیت به وجود می‌آورد؛ اما ما به‌عنوان مسئول نقشی در معرفی این افراد داریم.

فلاحی افزود: در حال حاضر ظرفیت معلول ما در استان خوشبختانه در عرصه‌های مختلف چه در صحنه تئاتر و مدیریتی و چه در عرصه ورزشی افرادی داریم که جایگاه‌های خیلی خوبی در استان، کشور و حتی کشور داشتند. نیاز است که ما به‌عنوان هر فرد هر ظرفیتی که داریم استفاده کنیم و شرایطی را فراهم کنیم تا این افراد بتوانند توانمندی‌هایشان را بروز دهند و خودشان را معرفی کنند.

میرزایی: معلولیت در کمین همه ماست؛ تئاتر ابزار آگاه‌سازی است

محسن میرزایی کارگردان، بازیگر و مشاور ارشد جشنواره گفت: من در ۱۳ سالی که در حوزه تئاتر افراد دارای معلولیت فعالیت می‌کنم این اولین باری است که ما میزبان شدیم چرا این‌قدر دیر؟

من اولین شخصی هستم که با افراد توان‌یاب و افراد ناشنوایان تئاتر کار کردم و آنها را به روی صحنه بردم. من عمرم را در این عرصه گذاشتم، کار کردن با افراد دارای معلولیت و کار کردن با مددجویان، این افراد برای اینکه به محل تمرین بیایند مشکل دارند.

میرزایی افزود: در حال حاضر بزرگ‌ترین بحث ما آگاه‌سازی است. آماری که از افراد دارای معلولیت اعلام می‌شود آماری کاذب است؛ چون ما خانواده‌هایی را داریم که خارج کردن  فرزند دارای معلولیت خود از خانه خجالت می کشند و نمی‌خواهند واژه معلولیت را بپذیرند.

او اضافه کرد: باید یک همت مدنی شکل گیرد و این نیاز به آگاه‌سازی دارد که تئاتر یکی از ابزاری است که می‌توانیم آگاه‌سازی کنیم، یکی از راه‌هایی که ما می‌توانیم این‌ها را نشان دهیم. معلولیت با ماشین‌هایی که سوار می‌شویم بیخ گوش تک‌تک ماست.

میرزایی در پایان درباره نبود زیرساخت کافی برای افراد دارای معلولیت گفت: چرا استان کرمان نباید زیرساخت کافی برای برگزاری چنین جشنواره‌ای داشته باشد؟ ما امسال که میزبان شدیم قرار بود اختتامیه در تالار فرهنگ و هنر برگزار شود؛ اما به دلیل نبود زیرساخت کافی مجبور به تغییر مکان اختتامیه شدیم به دلیل اینکه اگر فرد دارای معلولیت در این جشنواره جایزه‌ای کسب کند نمی‌تواند به روی صحنه برود و جایزه خود را دریافت کند.

معلولیت و افراد دارای معلولیت را نباید جداسازی کرد

بختیاری مدرس تئاتر و یکی از داوران جشنواره گفت: ما در بازبینی از زاهدان شروع کردیم و به کرمان، یزد، خراسان رضوی و خراسان جنوبی رفتیم. آنچه اتفاق می‌افتد جنبه احساسی این داستان نیست معلولیت در تمام دنیا وجود دارد و جز زندگی ماست و صرفاً مبحث جسمی و حرکتی نیست اتیسم، نابینایان، ناشنوایان هر کدام بسترهای خاص خودشان را می‌خواهند. ما بچه‌های بسیار توانایی داریم که در جشنواره خارج کشور نیز می‌درخشند.

بختیاری درباره آموزش افراد دارای معلولیت گفت: من و همکارانم ۷ سال است که به تمام استان‌ها رفتیم و کارکردهای نمایش عروسکی در توانبخشی که ۹ تکنیک از اتاق تاریک است را به دوستان مختلف آموزش دادیم متأسفانه در کرمان زمان کرونا شد و کلاس به صورت مجازی برگزار شد که با زحمات دوستان توانستیم تعداد کمی کلاس حضوری نیز داشته باشیم. تاکنون ۱۸۰۰ مرکز آموزش‌داده‌شده و ۱۸۰۰ مرکز دارای اتاق هنر شدند و این آموزش‌ها می‌تواند به ما کمک کند؛ زیرا افراد دارای معلولیت دارای توان بسیاری هستند فقط باید در جاهایی که حضور مفید دارند باشند ما قرار نیست احساس و ترحم را بخریم باید بر اساس توان آن‌ها در جامعه حضور پیدا کنند که با آموزش می‌شود این کار را کرد.

این فعال عرصه تئاتر با تأکید بر جدانکردن افراد دارای معلولیت از دیگر مردم عنوان کرد: در این چند سال برگزیدگان جشنواره مناطق به جشنواره‌های بین‌المللی بزرگسالان فجر، کودک و نوجوانان و عروسکی راه پیدا کردند؛ زیرا بیان کنیم که معلولیت و افراد دارای معلولیت را نباید جداسازی کرد و آن‌ها به‌اندازه توانشان حضور دارند.
جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت در سال جاری با حضور استان‌های کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی و در چهار بخش صحنه‌ای (بزرگسال)؛ خیابانی و محیطی؛ کودک و نوجوان و مسابقه نمایشنامه‌نویسی برگزار خواهد شد.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=125101
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.