۲۰۲ هزار تن، میزان صادرات استان در ۷ماهه ابتدای سال است، عددی به لحاظ تناژ نزدیک به حجم واردات اما ارزش دلاری صادرات کمتر از یکچهارم واردات است که نشان از ارزشافزوده پایین کالاهای صادراتی استان است. امسال نیز کاتد مس که عملاً نوعی خامفروشی محسوب میشود، رتبهدار در صادرات ماست.
به گزارش کرماننو، بر اساس گزارشی که در کارگروه توسعه صادرات ارائه شد ارزش دلاری صادرات ما در هفتماهه ابتدای امسال ۴۳۰ میلیون دلار و ارزش دلاری واردات ما در این مدت بیش از ۲ میلیارد دلار بوده است.
لیست کالاهای صادراتی استان نشان میدهد که بعد از پسته و مغز پسته، کاتد مس، اکسید مولیبدن و خرما در رتبههای اول صادراتی ماست. کالاهایی که هر سال در لیست اول بودند و کماکان بعد از سالها ما خامفروشی داریم.
مطابق گزارش گمرک در این جلسه ارزش دلاری صادرات ما تنی ۲ هزار و ۱۵۰ دلار و ارزش دلاری واردات ما پنج برابر این میزان یعنی ۱۰ هزار و ۳۸۰ دلار است.
استان از سال گذشته برای افزایش صادرات به ۱۰ میلیارد دلار برنامهریزی کرده است. تیرماه سال گذشته در کارگروه توسعه صادرات اعلام شده بود که ظرفیت صادرات غیرنفتی استان کرمان، ۳ میلیارد دلار است که باتوجهبه توان استان در حوزههای معدنی، صنایعدستی، کشاورزی و گردشگری و صنایع پاییندستی محصولات معدنی میتواند به ۱۰ میلیارد دلار برسد.
معاون اقتصادی استاندار کرمان: صنایع ملی مس توجهی به پاییندست ندارد
معاون اقتصادی استاندار در کارگروه توسعه صادرات با بیان اینکه ملی مس صرفاً میگوید کاتد مس و به پاییندست فکر نمیکند، گفت: صادرات ما منابع پایه است، بحث ما کاتد مس است، این همه توجه به ماند در حالی است که پاییندست مس ۳۰۰ محصول است؛ اما این هلدینگ کمکی نمیکند تا تعاونیها و شرکتهای کوچک شکل گیرد .
حسنزاده ضمن انتقاد از وضعیت سبد صادراتی استان گفت: تبدیل خرما به شیره خرما که بازار خوبی در کشورها دارد، کار چندانی ندارد؛ اما ما سالهاست در همین مرحله ماندیم.
پیشنهاد او در این جلسه انتخاب یک کشور هدف و تمرکز بر آن کشور برای افزایش صادرات بود. پیشنهاد او کشور پاکستان است، کشوری که سیصد میلیون جمعیت دارد که نزدیک یکسوم آن مسلمان هستند و ارزش واردات سالیانهاش به ۱۴ میلیون دلار میرسد.
۱۲ محصول اول صادراتی استان پسته و مغز پسته، کاتد مس، اکسید مولیبدن، خرما، فرومولیبدن، کامپاتد پلیاتیلن، پیاز، کاشی و سرامیک، مصنوعات مسی، کفش و دمپایی پلاستیکی، قند و شکر و مصنوعات پلاستیکی است.