مدیرکل امور اجتماعی استانداری:


باید در حوزه اجتماعی واژه «مسئله» را جایگزین «آسیب» کنیم

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان گفت: باید در حوزه اجتماعی واژه «مسئله» را جایگزین «آسیب» کنیم زیرا زمانی که با مسئله روبه رو می شویم، تلاش می کنیم حل شود و باید مسائل را با عقلانیت و اجتماعی کردن رفع کنیم و مردم نیز پای کار بیایند.

“زهرا موسی پور” در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کویر، درباره عملکرد دفاتر تسهیلگری در استان کرمان اظهار کرد: اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی و مفاسد اخلاقی از آسیب‌های اجتماعی اولویت دار کشور است که در سطح استان نیز علاوه بر این مسائل، یکسری موارد از جمله تصادفات جاده ای، الکل و … را در دستور کار قرار داده ایم.

وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند در حوزه آسیب ها و به ویژه حاشیه نشینی وزارت کشور نباید عقب بنشیند و باید وارد شده و موضوع را مدیریت کند و به دنبال این دیدگاه وزارت کشور یک اقدام فوق العاده را در موضوع حاشیه نشینی آغاز و 10 دفتر تسهیلگری در 10 استان کشور ایجاد کرد.

موسی پور درباره فعالیت دفاتر تسهیلگری در کرمان تصریح کرد: ما از ماه رمضان سال گذشته فعالیت دفاتر را در کرمان آغاز کردیم و ابتدا قرار شد دفاتر در مراکز استان ها و کلانشهرها باشد که کرمان برای سال نخست پایلوت کشور شد و دفاتر را در سه نقطه آسیب‌زا و حاشیه(سکونتگاه های غیررسمی، بافت های تاریخی و بافت فرسوده) فعال کردیم.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان بیان کرد: به دلیل اینکه حجم آسب در بافت تاریخی کرمان بالا است و بعضا متروکه و یا اتباع ساکن شده اند، برخی از دفاتر را در این مناطق فعال کردیم و همچنین در بحث تسهیلات بافت فرسوده همکاری می کنیم.

وی با بیان اینکه در شهر کرمان در 10 محله دفاتر تسهیلگری را دایر کردیم، افزود: به طور ویژه هدف از تاسیس دفاتر ارتقاء توانمندی های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و کالبدی محلات است زیرا در این موضوعات محلات به طور جدی مشکل دارند.

قبل از فقر اقتصادی و فرهنگی، فقر قابلیتی داریم

موسی پور اظهار کرد: دفتر آمده به کمک مردم که مردم تغییرات را در محلات ایجاد کنند و معتقدیم افراد قبل از اینکه فقر اقتصادی و فرهنگی داشته باشند، فقر قابلیتی دارند و باید کاری کنیم ظرفیت و قابلیت های این افراد را توسعه بدهیم و دفاتر تسهیلگری آمده اند کمک کنند آدم ها خود، محله، ظرفیت و نقاط ضعف و قوت خود را بشناسند.

وی تصریح کرد: کار در محلات هدف را با یک مطالعه گسترده و عمیق آغاز کردیم و اکنون اطلاعات بسیار خوبی در زمینه های مختلف از مناطق مورد نظر داریم که می توانیم در اختیار مسوولان و سرمایه گذاران قرار بدهیم.

این مقام مسئول گفت: معتقدیم مبنای تصمیم گیری صحیح و اصولی، دیتا و اطلاعات است و ما اطلاعات را با مراجعه به تک تک منازل به دست آورده ایم که کار سختی بود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان با اشاره به همکاری سازمان های مردم نهاد در جمع آوری اطلاعات عنوان کرد: سمن ها در کنار دفاتر تسهیلگری هستند و دفاتر برای انجام کارها از سمن ها استفاده کرده و همکاری خوبی دارند.

وی افزود: با برگزاری دوره های آموزش مهارتی در دفاتر تسهیلگری تلاش کردیم دست مردم را از جیب دولت و دیگران در آورده و در جیب خودشان بگذاریم و برای بسیاری از کارها بازار داریم و معتقدیم دفاتر تسهیلگری عین تحقق اقتصاد مقاومتی بوده است.

موسی پور در ادامه با بیان اینکه مسیر کوتاهی که طی کرده ایم همراه با موفقیت بوده، تصریح کرد: از محل اعتبارات تملک دارایی به فنی و حرفه ای اختصاص دادیم که در محلات هدف ما و به ویژه در زندان آموزش های موردنیاز را ارائه بدهد و مبنای آموزش ها نیازسنجی است و آموزش های فنی و حرفه ای در صدر برنامه های دفاتر تسهیلگری بوده است.

ایجاد 225 شغل در مناطق ده‌گانه توسط دفاتر تسهیلگری

وی با اشاره به اینکه 225 شغل در مناطق ده‌گانه توسط دفاتر تسهیلگری ایجاد شده، بیان کرد: بنده معتقدم در جامعه، بیکار ماهر نداریم و ما مردم و محله را به سمتی بردیم که مهارت را در خود قوی بکنند.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان گفت: اشباهاتی که گاهی داریم این است که تسهیلات و اعتبارات را به کسی می دهیم که مهارت ندارند و با پرداخت تسهیلات در واقع یک مقروض و بیکار؛ بدهکار می شود. در حالی که ما می گوییم باید فرد صاحب مهارت شده و ما بستر را فراهم کنیم و با فعالیت دفاتر تسهیلگری مراکز آموزشی را به محلات بردیم.

دفاتر تسهیلگری نیامده اند قیّم مردم باشند، آمده اند توانمندی های مردم را افزایش دهند

وی با اشاره به اینکه دفاتر تسهیلگری نیامده اند قیّم مردم باشند بلکه آمده اند توانمندی های مردم را افزایش بدهند، افزود: این نکته اهمیت دارد که بتوانیم خدمت موردنیاز مردم را در دسترس قرار بدهیم و دفاتر تسهیلگری این اقدام را انجام داده و در حوزه بهداشت در سال گذشته دو مرکز بهداشتی با کمک خیران ساخته و با کمک سازمان اجتماعی کشور تجهیز شده است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان با بیان اینکه بزرگ ترین کار در حوزه حقوق شهروندی تاسیس دفاتر تسهیلگری در محلات مختلف بوده و دفتر را ایجاد کرده ایم تا مردم به حقوق اولیه و اساسی خود در این محلات برسند بیان کرد: دفاتر تسهیلگری در زمینه احداث مدرسه و تجهیز برخی مکان های آموزشی در محلات هدف اقدامات مهمی انجام داده و از جمعیت بازمانده از تحصیل کاسته شده و امروز بیش از 700 نفر دانش آموز در مدرسه ای که به همت بنیاد برکت در شهرک صنعتی احداث شد، تحصیل می کنند.

وی افزود: همچنین به 21 مدرسه در حاشیه شهر بیش از 2 میلیارد تومان کمک کردیم تا برخی تجهیزات خریداری و هوشمند شوند و مدارس مختلفی کلنگ زنی و در حال احداث است.

استان کرمان دفاتر تسهیلگری را پذیرفته است
موسی پور با بیان اینکه استان کرمان دفاتر تسهیلگری را پذیرفت و دستگاه های اجرایی پای کار و کنار ما هستند، گفت: در قالب این دفاتر تسهیل گری بچه های بازمانده از تحصیل را شناسایی کرده و به آموزش و پرورش معرفی کرده ایم که رها نشده و سر کلاس آمده اند.مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان با اشاره به اینکه کار دفاتر تسهیلگری با ابعاد گسترده است و کادر تخصصی در این دفاتر مشغول به فعالیت بوده که  دارند مسیر اساسی را طی می کنند اظهار کرد: در فعالیت دفاتر تسهیلگری جهاد دانشگاهی به عنوان طرف اصلی قرارداد و پیمانکار همکاری دارد که اطلاعات و امکاناتی که دارد، در اختیار دفاتر قرار داده که جا دارد از رییس و معاونان این نهاد تشکر ویژه ای را داشته باشیم.

دفاتر تسهیلگری استان کرمان؛ جزء دفاتر برتر کشور

وی افزود: مجموعه این اتفاقات دفاتر تسهیلگری استان کرمان را جزو دفاتر برتر در کشور قرار داده است و در جلسه اخیری که با حضور وزیر کشور داشته ایم از فعالیت دفاتر تسهیل گری استان کرمان تقدیر شد و خوشحال هستیم که کار موجب رضایت خداوند و مردم شده است.

موسی پور ادامه داد: مردم محلات هدف ما دیگر متوقع نیستند و منطقی هستند و دفتر تسهیلگری به جای اینکه سطح توقع را بالا ببرد، سطح عقلانیت را در مناطق بالا برده است.

ارتقای قابلیت‌های فردی، اجتماعی و کالبدی محلات هدف در افق 1400

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان بیان کرد: صندوق های خرد تعاونی در محلات هدف شکل گرفته و طرح های بسیاری در راستای زیست محیطی در این محلات اجرا شده و مردم در حوزه سلامت خود کار می کنند و امیدوارم در افق 1400 بتوانیم این محلات را به لحاظ قابلیت های فردی، مراودات اجتماعی و … ارتقاء داده، به لحاظ کالبدی تغییر ایجاد کرده و بتوانیم از حجم مسائل اجتماعی آنها بکاهیم.

وی افزود: باید در حوزه اجتماعی واژه «مسئله» را جایگزین «آسیب» کنیم زیرا زمانی که با مسئله روبه رو می شویم تلاش می کنیم حل شود و باید مسائل را با عقلانیت و اجتماعی کردن رفع کنیم و مردم باید پای کار بیایند.

موسی پور با اشاره به شیوع دیابت، فشارخون و … عنوان کرد: طرحی را با همکاری چند سازمان مردم نهاد داریم که در زمینه پیشگیری از سرطان آموزش چهره به چهره انجام می دهد و تاکید بر این است مردم پای کار بیایند.

دفاتر تسهیلگری به دنبال افزایش رضایتمندی عمومی و سرمایه اجتماعی هستند

وی اظهار کرد: کارهای با ارزشی در 16 ماه فعالیت دفاتر تسهیلگری صورت گرفته که باید به اطلاع مردم برسد تا سرمایه اجتماعی افزایش یابد و اگر کاری می کنیم برای افزایش اعتماد و انسجام عمومی است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان با تاکید بر اینکه دفاتر تسهیلگری به دنبال افزایش رضایتمندی عمومی و سرمایه اجتماعی هستند که سرمایه اجتماعی اهمیت زیادی در هر جامعه ای دارد تصریح کرد: دفاتر تسهیلگری بازوی دستگاه های اجرایی هستند و اعضای دفاتر با پایبندی به کار و دوری از حاشیه ها، دفاتر را ثابت کردند و مشکلی با دستگاه های اجرایی نداریم و کرمان جزو استان هایی است که توانست این مسئله را حل کند و حمایت و همراهی را داریم.

تدوین سند توسعه مشارکت محلات، یکی از اهداف دفاتر تسیهلگری

موسی پور در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور ما بسیاری از طرح ها آغاز اما بدون نتیجه رها می شود، عنوان کرد: دفاتر تسهیلگری به شرط اینکه رها نشود و ادامه یابد مفید است و باید حداکثر بازه زمانی 5 ساله را ببینیم و سند توسعه مشارکت محلات را تدوین کنیم و همه دستگاه ها کمک کنند که این توسعه اتفاق بیفتد.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: نباد در کنار کارهای با ارزشی که صورت می گیرد، حاشیه شهر مکانی باشد که همه به این سمت بیایند و باید نهادهای مربوطه از گسترش بی رویه این مناطق جلوگیری کنند و مردم در این زمینه می توانند خیلی کمک کنند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان گفت: در هر کدام از مناطقی که دفاتر تسهیلگری فعالیت دارند، 10 تا 12 هزار نفر از هموطنان ما ساکن هستند که عائله نظام هستند و باید به آنها رسیدگی و از گسترش مشکلات اجتماعی در این محلات جلوگیری کنیم.

دفاتر تسهیلگری به شهرستان‌ها نمی رود
وی درباره ایجاد دفاتر تسهیلگری در شهرستان های استان عنوان کرد: ترجیح می دهیم از ظرفیت نهادهای دیگر در حل مشکلات استفاده شود زیرا دفاتر تسهیلگری طرح ضربتی بود.موسی پور گفت: اصل تسهیلگری نکته مهمی است و اگر خدمات رفاه اجتماعی و تسهیلگری را به روستا ببریم و روستا حفظ شده و مولد باشد و در شهرهای میانی تسهیلگری داشته باشیم، از هجوم به کلانشهرها جلوگیری کرده و مردم را با زندگی بهتر در مبداء مهاجرت نگه خواهیم داشت و مشکلات اجتماعی را کاهش می دهیم.

وی تصریح کرد: متاسفانه دسترسی ها در روستاها پایین است و درسند توسعه فرهنگی اجتماعی استان تصریح شده کار مهمی که باید در صدر اقدامات مدیران استان باشد، این است که دسترسی ها در روستاها فراهم باشد.

طرح نجات برای ما تمام نشده است

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان در ادامه درباره روند اجرای طرح نجات که در شهر کرمان اجرا می شد، اظهار کرد: طرح نجات را در سال 94 و با تاکید بر استفاده از ظرفیت مردم، سمن ها و دستگاه های اجرایی در شهر کرمان آغاز کردیم که دفاتر تسهیلگری همین کار را انجام می دهند و منجر به اقدامات خوبی شده است.

وی افزود: ما طرح نجات را در دو منطقه اجرا می کردیم که دفاتر تسهیلگری امروز در 10 منطقه اجرا می کنید و اساس طرح نجات کار با مردم برای مردم بود که ایده دفاتر تسهیلگری همین است و طرح نجات برای ما تمام نشده است.

موسی پور تصریح کرد: در شهر کرمان لازم است در 31 نقطه مداخله داشته باشیم که اکنون در 10 نقطه کار می شود.

وی در ادامه گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا درباره سند توسعه فرهنگی اجتماعی استان کرمان گفت: این سند یک مطالعه عمیق بوده و اکنون براساس آن مسائل شمال، جنوب، شرق و غرب استان را با ذکر جزئیات می دانیم و برای ما راهکارهای مشخصی دارد.

مبنای توسعه شهر کرمان زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی است

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان بیان کرد: اگر می خواهیم روستاها از جمعیت خالی نشود و مرکز استان را مدیریت کنیم باید دسترسی ها را بالا ببریم و برنامه ها متناسب با نیاز مردم باشد که سند فرهنگی اجتماعی اطلاعات جامع و کاملی درباره مسائل مختلف شهرستان های استان در اختیار گذاشته و مدیران می توانند استفاده کنند.

وی افزود: این سند به ما می گوید که مبنای توسعه شهر کرمان زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی است و یکی از مهم ترین شاخص های توسعه شهر کرمان را استفاده از ظرفیت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می داند.

موسی پور با تشکر از همراهی مسئولان استانی با دفاتر تسهیلگری عنوان کرد: از خیّران، سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی دعوت می کنیم به کمک ما بیایند تا بتوانیم در بازه زمانی مشخص دفاتر را به تجربه ملی و جهانی تبدیل کنیم.

به جای مبارزه با معلول باید با علت ها مبارزه کنیم

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان با تاکید بر اینکه به جای مبارزه با معلول باید با علت ها مبارزه کنیم و همه کمک کنند زیرا نجات یک فرد نجات جامعه است و نباید جوانان را از دست بدهیم گفت: باید مسوولان پای کار آمده و به این فکر کنیم تصمیمی که می گیریم چه تبعاتی برای جامعه دارد و باید منطقی و اصولی تصمیم بگیریم.

وی تصریح کرد: فکر نکنیم آسیب ها برای دیگران است و باید همه برای رفع آن ها تلاش کنیم.

موسی پور در بخش دیگری از سخنانش درباره فعالیت مراکز ماده 16 اظهار کرد: باید در مراکز ماده 16 اقدامات اثرگذار صورت بگیرد و در کنار آن، خانواده افراد آگاه شوند تا فرد بعد از ترک اعتیاد بتواند در خانواده جا بگیرد و مراکز بدانند چه می کنند. ضمن اینکه باید خانه های بین راهی این افراد را نگهداری کنند تا بهبودی استمرار یابد و مهارت آموخته و مشغول به کاری شوند و شاید لازم باشد فردی 6 ماه در مرکز بماند.

وی در پایان عنوان کرد: بخشی از موفقیت طرح های ما به رسانه ها بستگی دارد که باید به موضوعات مختلف توجه کرده و به آن بپردازند و بعضا به دلیل غفلت رسانه ها ممکن است یک طرح نتیجه مورد نظر را نگیرد.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=34681
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.