رییس اتاق بازرگانی کرمان در کنایه نسبت به شعار 10سال حمایت از تولید، گفت: « مگر میشود بیش از 10 سال شعار حمایت از تولید توسط عالی ترین مقام کشور اعلام شود و قانون حمایت از تولید در مجلس مصوب شود اما هنوز کاری برای تولید نشده باشد؟»
فعالان اقتصادی در دیدار با اعضای کمیسیون اقتصادی بر شعاری بودن مانع زدایی و قوانین حمایتی تاکید کردند.
از دید فعالین اقتصادی، کشور بیش از آنکه نیاز به قوانین جدید داشته باشد، نیازمند اصلاح قوانین قبلی من جمله قانون اصلاح چک است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی نیز در سخنرانی خود روی این موضوع دست گذاشت و از پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خواست تا مجلس مدتی برای قوانین جدید دست نگهدارد.
«موانع را بردارید، ما خودمان پیش میرویم»این جمله را رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی در واکنش به تصممیات خلق الساعه دولت اعلام کرد.
مهدی طبیب زاده در نشست بررسی راهکارهای تحقق شعار سال اعلام کرد که از دید فعالان بخش خصوصی، بهترین پشتیبانی از تولید، مانع زدائی است.
قانون اصلاح قانون چک هیچ مشکلی را حل نکرد
این نکتهای بود که فعالان اقتصادی نیز در گلایههای خود ابراز داشتند.
عظیمی، یکی از فعالان اقتصادی بود که در اعتراض به قوانین مجلس و دستورات دولت گفت: «ما سالهاست که روی موانع تولید حرف میزنیم اما عملا هیچ اقداماتی صورت نگرفته.»
همواره با یک تبصره میخواهند کل مشکل را حل کنند اما تا زمانی که یک راهکار اساسی با بحث و بررسی و کارهای زیربنایی صورت نگیرد اتفاقی نمیافتد.نمونه اش قانون اصلاح قانون چک که عملا هیچ مشکلی را حل نکرد.
او مشکل اصلی قانون چک را سقف 200میلیون تومانی دانست و خطاب به رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت که تا زمانی که سقف بگذارید فساد اتفاق می افتاد.
این درحالی است که پورابراهیمی در پاسخ به او مدعی بود که سقف برداشته شده است.
مجلس برای تدوین قوانین جدید دست نگهدارد
این نکته ای بود که پیش از این رییس اتاق کرمان نیز در سخنرانی خود اعلام کرد.
طبیب زاده در این نشست گفت: «موضوع بحث کمیسیون اقتصادی در سال جاری باید باز کردن قید و بندها از تولید باشد و قوانین و مقررات و آیین نامهها دوباره بررسی شود.»
او معتقد است که هزینههای زیادی از سمت تولیدکنندگان صرف کسب مجوزها و انجام کارهای اداری میشود.
او در این باره از پورابراهیمی خواست تا مجلس برای تدوین قواینن جدید مدتی دست نگهدارد و بررسی قوانین جدید را در دستور کار قرار دهد.
رییس اتاق بازرگانی کرمان در کنایه نسبت به شعار 10سال حمایت از تولید، گفت: « مگر میشود بیش از 10 سال شعار حمایت از تولید توسط عالی ترین مقام کشور اعلام شود و قانون حمایت از تولید در مجلس مصوب شود اما هنوز کاری برای تولید نشده باشد؟»
حتی 30درصد از قانون فضای کسب و کار اجرایی نشد
او همچنین در واکنش به سرعت کند قوانین حمایتی گفت: «قوانین محدودکننده به سرعت اجرا می شود اما قانون حمایتی بر زمین میماند. قانون بهبود فضای کسب و کار 10 سال است که تصویب شده اما بیش از 30 درصد آن اجرا نشده است.»
طبیب زاده در این باره، گفت: « لازم است آسیب شناسی شود چرا قوانین تا آخر اجرا نمی شود؟ گاهی اینقدر مانع ایجاد و زمان طولانی می شود که ماهیت تغییر کرده و قانون منقضی می شود.»
او با بیان اینکه دستگاه های اجرایی خود را در سایه دستگاه های نظارتی پنهان کرده اند، گفت: «درخواست داریم این موضوع در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار گرفته و قوانین شفاف دستگاه های نظارتی مرور شود.»
تکلیف بدهی دولت به بخش خصوصی مشخص شود
رییس اتاق کرمان با تاکید بر تعیین تکلیف بدهی دولت به بخش خصوصی، گفت: «خواستار تعیین تکلیف بدهیهای دولت به بخش خصوصی هستیم. می شود در سال جدید به روشی کار کرد که ظرفیت بزرگ کشور در خدمت تولید قرار بگیرد.«
او همچنین خواستار صادرات محور کردن اقتصاد کشور شدو گفت:«همه کشورها توسعه تولید را بر صادرات محور کردن اقتصاد گذاشته اند و اگر اقتصاد کشور براساس صادرات تنظیم شود، حتما سیاست های ارزی نیز تغییر می کند.»
در این جلسه همچنین طبیب زاده پیش نویسی ازنظام دادرسی مالیاتی کشور به اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس ارئه داد و خواستار بررسی این پیش نویس شد.