هشتمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، ماشینآلات راهسازی و تجهیزات وابسته کرمان با حضور حدود ۱۰۰ شرکت فعال در این بخش از (شنبه ۱۹ خرداد) در کرمان آغاز به کار کرد.
به گزارش کرماننو، این نمایشگاه در حالی تا روز ۲۲ خردادماه سال جاری در محل نمایشگاه جنوب شرق کشور به کار خود ادامه خواهد داد که آخرین توانمندیهای معدنی، دانشبنیان، ماشینآلات راهسازی، معادن و صنایع معدنی ایران و جهان در این نمایشگاه بینالمللی عرضه شده است.
دبیر برگزاری هشتمین نمایشگاه بینالمللی معدن و صنایع معدنی در این آیین گفت: این رویداد بزرگترین نمایشگاه معدنی بوده که تاکنون در استان کرمان برگزار شده و در این زمینه بیش از ۱۰۰ شرکت داخلی و نمایندگان رسمی شرکتهای خارجی در این رویداد حضور داشتند.
بردیا امیر تیموری افزود: همچنین ۱۰ شرکت بزرگ بهابازاری کشور و تعداد زیادی از شرکتهای دانشبنیان، قطعات بومیسازی شده خود را برای نخستینبار در این نمایشگاه به نمایش گذاشتند.
گسترش نمایشگاه جنوب شرق کشور
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در این آیین گفت: نمایشگاه بینالمللی جنوب شرق در شأن مردم کرمان و صنعت و معدن این استان نیست؛ لذا باید از امروز تصمیم گرفته شود تا پایان چهار سال آینده با توسعه این نمایشگاه، این مجموعه را متفاوت از ۲۵ سال گذشته ببینیم.
شهباز حسنپور افزود: کلنگ نمایشگاه بینالمللی جنوب شرق کشور را ۲۵ سال گذشته زدیم و این نمایشگاه باوجوداینکه در بهترین مکان و ورودی شهر کرمان قرار گرفته؛ اما تاکنون تفاوت چندان با پس از بهرهبرداری، نداشته است.
او اظهار داشت: پیگیر گسترش همهجانبه نمایشگاه بینالمللی جنوب شرق کشور در کرمان هستیم و باید امکانات این نمایشگاه بهصورت جامع تأمین شود که با عنایت شخص استاندار کرمان به مسئله صنعت، معدن و تجارت و همکاری معاون اقتصادی استاندار این مهم محقق خواهد شد.
ضرورت بومیسازی در کرمان
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: از معدن مس سرچشمه انتظار داریم که پیوستی برای بومیسازی قراردادها داشته باشد و پس از سالها خریدهای این معدن، هنوز اتفاقی در بومیسازی نیفتاده است و برخی شرکتها پس از چهل سال در نمایشگاه معدن شرکت کردهاند و این شرکتها اگر بخواهند ادامه حیات بدهند نیازمند سرمایهگذاری در این استان هستند.
او تصریح کرد: برایناساس شرکتهای صنعتی و معدنی در صورت خریداری یک کالا بایستی ابتدا از شرکتهای استان استعلام بگیرند، بر اساس قانون تصمیم گرفته شده که تمامی کالاها ابتدا کالا از کرمان تأمین شود اگر نبود شرکتها میتوانند نیاز خود را از خارج استان تأمین کنند.
حسنپور افزود: این موارد، حق مردم کرمان است؛ زیرا مالیات چند صد هزارمیلیاردریالی را کرمانیها میپردازند؛ اما سود آن به شرکتهای خارج استان میرسد؛ لذا بومیسازی در این استان باید بهعنوان اصل باید موردتوجه قرار گیرد.
او بیان کرد: از دولت میخواهیم به بهانه کالای داخلی، تحمیلی بر صنعتگران نکند، خرید کالای داخلی خوب است؛ اما در این میان باید رقابتی نیز وجود داشته باشند.
او با تأکید بر اینکه ۱۰ نماینده استان کرمان باهم هماهنگ خواهند بود و شهرستان کرمان و راور ۲ نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد یادآور شد: کرمانیها در بحث انتخابات مجلس اخیر گل کاشتند و مشارکت ۵۰ درصدی را رقم زدند و صنعتگران در انتخابات پیش رو نیز بدون موضعگیری واحدهای صنعتی و معدنی مردم را برای مشارکت در این انتخابات تشویق کنند تا رئیسجمهوری به قامت ملت ایران همچون شهید رئیسی با صداقت، پشتکار و تلاش شبانهروزی خدمت بیمنت را به مردم ارائه کنند.
حسنپور گفت: هشتمین نمایشگاه معدن و صنایع معدنی امسال از نظر کمیت و کیفیت و حضور شرکتها قابلقیاس با دورههای گذشته نیست و پیشرفت مناسبی داشته است.
ولایتفقیه ستون کشور در بحرانها؛ حرف و عمل مسئولان یکی باشد
نماینده مردم بافت، رابر و ارزوییه هم در این آیین گفت: طی یک ماه گذشته اتفاقاتی در کشور افتاد که یکی از آنها شهادت رئیسجمهور و همراهانش بود که ضایعه بسیار بدی برای کشور است، ما در این حادثه سرمایههای مهم کشور را از دست دادیم.
یاسر سلیمانی افزود: جایگاه و نقش ولایتفقیه بهعنوان ستون کشور در این حوادث پررنگ بود و در شرایطی که کشور مدیر اجرایی و رئیسجمهور نداشت؛ اما آرامش و امنیت ایران در بهترین حالت ممکن حفظ شد که اهمیت این جایگاه درس مهمی برای همه ما است.
او تصریح کرد: مردم بسیار فهیم و قدرشناسی داریم و محال است مردم قدردان افراد دارای اخلاص نباشند و در این زمینه مردم حماسهای در تشییع شهید سلیمانی و شهید رئیسی خلق کردند که اصلیترین عامل این تشییعجنازههای میلیونی، اخلاص آن افراد بوده، این شهدا اهل شعار نبودند و حرف و عمل آنان یکی بود.
نماینده مردم بافت، رابر و آرزوییه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شهید سلیمانی همواره توصیه میکرد و میگفت که نقش مسوولان متفاوت است؛ زیرا آنان میتوانند در جامعه امید بیافرینند.
او ابراز داشت: یک مسئول میتواند حرفی بزند؛ اما در عمل مسیری دیگر برود و این موضوع میتواند بزرگترین منبع ناامیدی باشد؛ اما همچنین درصورتیکه عمل و حرف مسئولان یکی باشد اینگونه حماسهها شکل میگیرد و این قدرشناسی دنیا را متحیر میکند.
غلامرضا نویدی نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: مجمع نمایندگان استان کرمان آمادگی دارد که در بخش قانونگذاری و رفع مسائل و مشکلات فعالان صنعتی و معدنی بهصورت جدی وارد عمل شود.
همچنین حسین محققی مدیرعامل شرکت مس سرچشمه گفت: استان کرمان به بهشت معادن ایران شهرت دارد و اگر از توانمندی و ظرفیت شرکتهای معدنی همچون مس و فولاد در این نمایشگاه استفاده کنیم، برای کشور و استان ظرفیت پیشرفت مناسبی است.
حسنعلی حقشناس مدیرعامل و عضو هیئتمدیره شرکت کانی مس هم گفت: این نمایشگاه فرصتی است که با ظرفیتهای تولیدی استان کرمان و کشور آشنا شویم و ارتباط بین واحدهای صنعتی و معدنی برقرار شود.
او ادامه داد: شرکت کانی مس حدود ۳۰۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در کشور دارد که ۵۰ درصد آن به استان کرمان اختصاصیافته است.