امید بسیاری از سرمایهگذاران بیتکوین به هاوینگ (نصف شدن پاداش استخراج) به عنوان عاملی که میتواند قیمت بیتکوین را افزایش دهد، روزبهروز کمرنگتر میشود. با این حال اگر از بالاتر به موضوع نگاه کنیم، شاید مسائل مهمتری وجود داشته باشد، مخصوصا درباره ماینینگ این ارز دیجیتال.
به گزارش بیتکوینیست، هر لحظه به هاوینگ بیتکوین که انتظار میرود در تاریخ ۱۴ می ۲۰۲۰ (۲۵ اردیبهشت ۹۹) رخ دهد، نزدیکتر میشویم. رویدادی که طبق پیشبینیها روی بیتکوین تاثیرات زیادی میگذارد که از جمله آنها میتوان به کاهش تورم بیتکوین، یعنی کاهش تعداد واحدهایی که هر روز استخراج میشوند، اشاره کرد.
بسیاری از افراد انتظار دارند که قیمت قبل از این رویداد رشد شدیدی داشته باشد، همانطور که در هاوینگ لایتکوین شاهدش بودیم. اما طبق مقالهای که توسط بنیاد Longhash منتشر شده است، شاید این چنین نشود.
به گزارش پایگاه خبری ارز دیجیتال، با بررسی تحرکات قبلی قیمت بیتکوین مشخص میشود که این ارز دیجیتال حدود ۶ ماه پس از هاوینگ قبلی (۲۰۱۶) رشد قیمت خود را آغاز کرده و یک سال بعد (۲۰۱۷) به اوج قیمتش رسیده است.
در هاوینگهای قبلی بیتکوین در ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶، به اوج قیمت خود نرسیده بود، بلکه در سالهای بعدش قیمت رشد شدیدی داشته که آخرین بار به ۲۰۱۷ باز میگردد.
در ادامه این گزارش آمده است: شواهد کافی وجود ندارد که هاوینگ سال ۲۰۱۲ باعث رشد شدید قیمت در سال ۲۰۱۳ شده باشد یا اینکه علت صعود شدید قیمتها در ۲۰۱۷ به خاطر هاوینگ ۲۰۱۶ بوده باشد چون در سال ۲۰۱۷ یکی از دلایل اصلی رشد قیمت حباب و رونق ICOها بود.
بعد از هاوینگ بعدی در سال ۲۰۲۰ هزینه استخراج یک بیتکوین افزایش میيابد اما ممکن است نسبت به هزینهها قیمت بیتکوین رشد نکند. در حال حاضر سرمایهگذاری زیادی روی ماینینگ شده است که آن را میتوان از هش ریت شبکه بیتکوین متوجه شد. قدرت پردازش شبکه بیتکوین چند روز پیش به بالاترین میزان خود در رقم ۱۱۱ اگزاهش بر ثانیه رسید.
استفاده از سختافزارهای پیشرفته ماینینگ و گسترش بیشتر این صنعت در سراسر چین بدون شک باعث چنین رشدی در هش ریت شبکه بیتکوین شده است. همچنین اخیرا گزارش شد که ماینرهای چین دو سوم قدرت پردازش شبکه بیتکوین را در اختیار دارند. استانهایی مانند سیچوان به تنهایی بیش از نیمی از قدرت استخراج بیتکوین را تصاحب کردهاند.
اگر هش ریت همینطور به پیشروی خود به سمت سطوح بالا ادامه دهد اما قیمت بیتکوین در سطوح فعلی بماند، بعد از هاوینگ سود استخراج میتواند به حدی کاهش یابد که از زمان سقوط سال گذشته قیمت به ۳۵۰۰ دلار بیسابقه است. این میتواند به تولیدکنندگان بزرگ دستگاههای استخراج مثل بیت مین و کنان (Cannan) فشار بیاورد.
شرکت کنان اخیرا شاهد سقوط ۴۰ درصدی سهامش بعد از عرضه اولیه آن در نوامبر ۲۰۱۹ بوده است. بیت مین هم با توجه به مشکلات مدیریتی، در حال حاضر وضعیت بدی را تجربه میکند.
اگر رشد قیمت هاوینگ نتواند دِین خود را به صنعت ماینینگ ادا کند، ممکن است سال ۲۰۲۰ سال دردناکتری برای بیتکوین باشد.