به گزارش کرمان نو، بهتازگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گزارشی با عنوان «بررسی عملکرد پنج ماهه هدفمندی یارانه ها و آسیب شناسی آیین نامه اجرایی آن (موضوع تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۹۷)» را در سه بخش تهیه کرده است.
بر اساس این گزارش طبق تبصره ۱۴ اعتبار مربوط به یارانه نقدی و غیرنقدی به خانوارها، ۳۰۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده که دولت باید تعداد یارانه بگیران را از ۷۶ میلیون نفر به ۵۶ میلیون نفر برساند، البته با توجه به اجازه قانون مبنی بر امکان جابهجایی منابع تا سقف 10 درصد از سایر ردیف های جدول تبصره «14» برای اعطای یارانه نقدی و غیرنقدی و همچنین اجازه پرداخت بخشی از 110 هزار میلیارد ریال مازاد بر سقف منابع دریافتی حاصل از فروش فرآورده های نفتی موضوع ردیف (1) جدول تبصره «14» به پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی، عملاً قانونگذار خود اجازه عدم حذف دهک های بالای درآمدی را به دولت داده است. اما در پایان پنج ماهه نخست سال گزارشی درباره حذف سه دهک بالای درآمدی توسط دولت ارائه نشده است.
همچنین تا پایان پنج ماهه نخست سال وصول منابع هدفمندی ۳۷۷ هزار میلیارد ریال بوده که از این مبلغ ۱۷۸ هزار میلیارد ریال به یارانه نقدی و غیرنقدی اختصاص یافته است .این به معنای انحراف حدود ۵۰ هزار میلیارد ریالی از مقدار مصوب پنج ماهه پرداخت یارانه نقدی است که حتی با در نظر گرفتن مجوز جابجایی ۱۰ درصدی بین ردیف ها نیز این انحراف وجود خواهد داشت.
در بخش دیگری از این گزارش آمده که طبق برآوردها با دلار 8 هزارتومانی، حدود ۳۸۰ هزار میلیارد ریال درآمد از این محل به دست خواهد آمد، اما فقط ۱۵۷ هزار میلیارد ریال از آن برای هدفمندی در نظر گرفته شده است. به نظر میرسد مازاد منابعی که تا سقف ۱۱۰ هزار میلیارد ریال میتواند از محل صادرات فراوردهها حاصل شود، نادیده گرفته شده است.