تویسرکانی می‌تواند آغازگر مدیریت شهری کرمان به سمت درآمدهای پایدار باشد؟


یک‌هشتم بودجه امسال از طریق جذب سرمایه‌گذاری تأمین می‌شود

بودجه است که ریل توسعه شهری را میچیند. پول که نباشد تمام کارهای عمرانی لنگ می‌زند. ۵.۵ برابر شدن دریافتی شهرداری از مالیات بر ارزش افزوده نسبت به سال ۱۴۰۰ تا اینجا کار دستی به سر و گوش آسفالت شهر کشیده است اما همچنان کارهای عمرانی روند مناسبی ندارد. تا اینجای کار بودجه شهر کرمان متمرکز بر فروش زمین، بالا بردن عوارض و مالیات بر ارزش افوزده بوده موضوعی که رییس کمیسیون بودجه شهر آن را تایید میکند، سایر روش‌ها از اوراق مشارکت و مهمتر از همه جذب سرمایه‌گذارن برای پروزه‌های شهری سالهاست مغفول مانده. «کرمان نو» در این گزارش به دنیال این بود که خروجی فعالیت‌ها شهردای در معرفی پروژه‌هایش چه در آیدکس چه در نمایشگاه های مختلف چه بود؟ این بار محمد امینی زاده در گفت و گو با «کرمان نو» اذعان دارد که برای اولین بار بیش از هزار میلیارد تومان برابر یک هشتم از بودجه قرار است از طریق جذب سرمایه‌گذاران تامین شود.

زمین فروشی برای تامین بودجه، اصطلاحی بود که بیشتر در زمان  سکانداری عالم‌زاده بر شهرداری کرمان  شنیده شد. دوره ششم شورای شهر اما بر آن بود که وابستگی شهرداری را به فروش زمین کم کند و درآمدهای پایدار برای این سیستم ایجاد کند. درآمدهایی که از وابستگی شهرداری کرمان به افزایش عوارض شهری و افزایش عوارض پروانه ساخت بکاهد. اواراق مشارکت، تسهیلات  و جذب سرمایه‌گذاران در پروژه‌های شهری از مهمترین این روش‌ها هستند.

روش‌هایی که حسین چناریان رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر کرمان در گفت و گو با «کرمان نو» به صراحت تایید می‌کند که در ۳ سال گذشته شهرداری کرمان نتوانسته سهمی از این درامدها داشته باشد. او در این باره می‌گوید: «اگر بخواهیم روندی را از بودجه‌های مصوب سال‌های اخیر یا حداقل در این ۳ ساله  گذشته شورای ششم بررسی کنیم باید بگوییم که مثل سنوات قبلش، سرمایه‌گذاری و سایر روش‌ها هیچ سهم و بخشی در تامین درامدها و منابع مورد نیاز شهردرای در اجرای بودجه و پیشرفت و توسعه شهر نداشته است.«

سهم فروش زمین از درآمدهای بودجه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان

او اذعان دارد که با رویکردی که در شورای ششم وجود دارد،  تاکید شده که بتوانیم یک روند نسبتا متعادلی در بحث عوارض  با توجه به شرایط اقتصادی که در مملکت وجود دارد، به تصویب برسانیم و تاکید داشتیم که از سایر روش‌های تامین مالی استفاده کنیم. به گفته او در بودجه سال ۱۴۰۲ هر دو بخش سرمایه‌گذاری و تسهیلات در بودجه لحاظ شده است، به صورتی که ۱۰۰ میلیارد تومان از بودجه از طریق تسهییلات و ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر هم از طریق سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده بوده است که ۲ مصوبه سرمایه‌گذاری مشارکتی به شهردرای ابلاغ شده و بایستی اجرا میشده است. به گفته او اما امسال بناست تا بیش از هزار میلیارد تومان از بودجه ۷ هزار و ۸۳۱ میلیارد تومان شهر از طریق جلب سرمایه‌گذاری تامین شود، میزانی که تقریبا ۱۰ برابر سال قبل است .

محمد امینی‌زاده رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان در خصوص جزییات بودجه امسال به «کرمان نو» می‌گوید: «بودجه به گونه‌ای تنظیمش ده که فشاری روی مردم نباشد، سهم عوارض در بودجه امسال هزار میلیارد تومان است. سهم فروش زمین هم هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و میزان تامیمن از طریق جذب سرمایه‌گذار هم هزار میلیارد تومان دیده شده است.» به گفته او ۲ هزا رو ۳۰۰ میلیارد تومان از بودجه امسال هم از طریق عوارض ارزش افزوده و هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از طریق ماده ۱۰۱ که مربوط به عوارض تفکیک مجدد زمین در محدوده وحریم شهرهاست تامین خواهد شد.

 

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=121018
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.