رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان:
۷۰ درصد درآمد بخش کشاورزی بین ۳۰درصد فعالان این حوزه تقسیم میشود
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری که در مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی جنوب کرمان برگزار شد، گفت: قریب چهل درصد شاغلین استان کرمان در حوزه کشاورزی است. این درصد بالای شاغلین وظیفه ما را سنگین میکند، چرا که علاوه بر معیشت مردم اقتصاد این گروه مرهون زحمات و تلاش ما در استان است.
به گزارش کرماننو، محمدرضا وحیدینیا رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان افزود: با بیان اینکه وضعیت کنونی استان کرمان باوجود پتانسیل و ظرفیتهایی که در زمینه معدنی و استراتژیکی و از لحاظ حملونقل و منطقهای اما سرانه درآمدی استان کرمان از متوسط کشور بالاتر نیست. ما باید به سمتی پیش برویم که در آن سرانه درآمدی را افزایش دهیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اوضاع استان را در زمینه سرانه درآمد در بخش کشاورزی حادتر اعلام نمود و گفت: سهم ناخالص بخش کشاورزی قریب بر ۱۶ درصد است.
محمدرضا وحیدینیا افزود: با نگاه به فعالیتهای اقتصادی انجامگرفته در حوزه معدن در جنوب استان کرمان فعالان حوزه کشاورزی به بخش معدن میروند و باید از هم اکنون به موضوع توجه کرد.
او در این مراسم بیان داشت توزیع درآمد در بخش کشاورزی متناسب نیست بهطوریکه ۲۰ تا ۳۰ درصد درآمد بین ۷۰ درصد فعالان حوزه کشاورزی توزیع میشود که این نشان از آن دارد که کارگران و فعالین بخش کشاورزی سهم درآمدی پایینی از این حوزه دارند.
وحیدینیا اظهار داشت: با توسعه معادن، کارگران بخش کشاورزی کاهش مییابند و این تلاش متولیان این بخش در راستای افزایش سرانه کشاورزی را میطلبد و این مهم فقط با توسعه در بخشهای پژوهشی و دانشبنیان رخ میدهد.
رئیس سازمان برنامهریزی استان با بیان اینکه سند تحولبخش کشاورزی در استان در حال تدوین است ادامه داد: بایستی متخصصین و پژوهشگران صاحبتجربه، طرح و برنامههایی ارائه دهند که در حوزه کشاورزی که هدف اصلی آن پوشش امنیت غذایی است ارتقا سهم تولید ناخالص و افزایش درآمد هم در نظر گرفته شود.
وحیدینیا افزود: نکته جالبتوجه نتایج اولیه سرشماری عمومی کشاورزی در استان رشد تعداد بهره بردان بخش کشاورزی از دویست و چهل و نه هزار در سال ۹۳ تا کنون است که این میزان حدود ۲۰ درصد بوده است.
او با اشاره به نتایج اولیه سرشماری عمومی کشاورزی گفت: کشت گلخانهای ما در مقایسه با سال ۹۳ حدود چهار برابر شده و از طرفی این نتایج نشان از افزایش حوزه آبزیپروری و کرم ابریشم در بخش کشاورزی بوده است که همگی نشان از این میدهد که فعالان کشاورزی ما به دنبال درآمد بالاتر هستند؛ اما باید متخصصین در این حوزه ورود کنند و آموزش و رویکردهای نوینی در این زمینه داشته باشند.
رئیس سازمان برنامهریزی استان کرمان سرانه درآمدی در بخش کشاورزی را فوقالعاده پایین خواند و گفت: با رویکرد توسعه معدن در جنوب ما با بود نیروی انسانی در بخش کشاورزی روبرو میشویم و این خطر جدی است که بخش کشاورزی جنوب کرمان را تهدید میکند.
و این مورد میطلبد که با انجام تمهیداتی در پی افزایش درآمد نسبی فعالین حوزه کشاورزی باشیم.