در اين جلسه يوسف سجادي رئيس انجمن خرماي شرق استان اعلام کرد که اولين جلسه اين انجمن برگزار و عضوگيري بعمل آمده و هدف اين انجمن شركت در نمايشگاه ها و تورهاي خارجي مربوط به خرما و برگزاري كلاسهاي بازاريابي است.
در ادامه دهقان مسئول كميته انجمن مشكلات برداشت و آفت محصولات خرما را بهدلیل تغيير شرايط اقليمي و گرماي زياد ارزیابی کرد.
امينيان از صنايع بسته بندي «تكچين» كرمان میگوید تاكنون به صنايع تبديلي اهميت داده نشده است و مردم نيز از اين محصولات استقبال نميكنند و بخاطر تك محصولي بودن و قيمت بالاي مضافتی محصول فراوری شده آن بسيار قيمت بالايي دارد و بايد از خرماهای اطراف كه ارزانتر هستند استفاده كنيم . در بحث فراوری هم مشكلات بيشتری وجود دارد و باید از نظر بازار مصرف فرهنگ سازي شود.
مهندس تكلوزاده دبير انجمن خرماي استان در ادامه اين نشست توضیح داد که در بحث بستهبندی در سال جاری خصوصا نايلون با كيفيت نامناسب توزيع شد كه احتمالا مواد شيميايي موجود در نايلون و ايجاد بوی نامناسب باعث نارضايتی برخی شركتهای كرمانی شده است و در حوزه كارتن كه از كاغذ بازيافتي ،كيفيت و استقامت نامناسب استفاده میشود كه در دماي سردخانه قادر به تحمل نیستند.
قهري مديرجهادكشاورزي بم هم در این هماندیشی حاضر است . او میگوید در بحث خرما سه آفت «زنجره» و «كنه تارتن» و «خشكيدگي خرما» وجود دارد كه در بحث خشكيدگي امسال براي سال دوم است كه در حال پيشگيري هستیم و براي آفت «زنجره» خرما سه طرح در حال تحقيق داريم كه يكي از انها حذف و جابجايي اصله خرما را كه در بروات ،كروك،قطب آباد و نرماشير انجام داديم و توانستيم ۷ هزار اصله را جابجا كنيم كه در كاهش اين آفت موثر بوده است و بحث كاهش تراكم نيز داوطلبانه انجام شد.
كريم زاده مديرجهادكشاورزي نرماشير هم معتقد است در بحث مكانيزه كردن باغات با مشكلاتي مواجه ايم و اگر قصد رقابت با امارت را داشته باشيم بايد مانند انها عمل كنيم و در بخش برداشت خرما كه متاسفانه امروزه كارگرهاي اين بخش امنيت ندارند و كارفرما انها را بيمه نميكند و كارگري كه بالاي درخت ميرود اگر برايش مشكلي بوجود بيايد در بحث درمان با مشكل مواجه است.