معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:


پویش پایگاه تغذیه سالم در مدارس به راه افتاد

0

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از شروع پویش پایگاه تغذیه سالم در مدارس با شعار «هر لقمه ناسالم، یک قدم تا چاقی» خبر داد.

به گزارش کرمان‌نو، برهانی‌نژاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بر اهمیت تغذیه سالم دانش‌آموزان در مدارس تاکید کرد و گفت: سن دانش‌آموزان مهم‌ترین دوره زندگی آنهاست بنابراین وضعیت تغذیه دانش‌آموزان بسیار اهمیت دارد.
او با بیان اینکه سهل‌انگاری خانواده‌ها باعث تغذیه نامناسب دانش‌آموزان می‌شود ادامه داد: متأسفانه در برخی از خانواده‌ها دانش‌آموزان قبل از رفتن به مدرسه صبحانه نمی‌خورند. حالا ممکن است یا دیر از خواب بیدار می‌شوند یا اینکه میل به خوردن صبحانه ندارد. به همین دلیل ساعت ۹ تا ۱۰ به بوفه‌ها مراجعه می‌کنند. سلامت و امنیت غذایی بوفه‌ها در حوزه بهداشت بسیار مهم است.
برهانی‌نژاد با اشاره به اهمیت تغذیه دانش‌آموزان گفت: تغذیه دانش‌آموزان بسیار حساس‌تر است و محیط بوفه‌ها نیز باید مناسب و سالم باشد. به همین دلیل بهداشت محیط ما چند روزی است که فعالیت خود را در این زمینه شروع کرده و اخطارهایی هم صادر شده، برخی از بوفه‌ها پلمب شدند و با مدیران متخلف هم برخورد شده است.

او اضافه کرد: بررسی کردیم متأسفانه اولیاومربیان و مدیران آگاهی کافی نسبت به اهمیت تغذیه سالم دانش‌آموزان در مدارس را ندارند. از طرفی بحث درآمدی هم وجود دارد. اقلام غیرمجاز مثل یخمک، سوسیس، فلافل، ناگت و … در بوفه‌ها به فروش می‌رود و درآمد بیشتری را هم برای آنها نسبت به مواد غذایی سالم فراهم می‌کند. از طرفی بچه‌ها هم به این‌گونه تغذیه‌ها تمایل بیشتری دارند. اما این تمایل بیشتر بچه‌ها نتیجه سبک زندگی اشتباهی است که ما به این بچه‌ها به‌خصوص در سنین پایین تحمیل کردیم.

دیگر چه خبر؟

پویش پایگاه تغذیه سالم در مدارس

او با اشاره به پویش پایگاه تغذیه سالم در مدارس با شعار «هر لقمه ناسالم، یک قدم تا چاقی» که در حوزه تغذیه سالم دانش‌آموزان در مدارس راه افتاده گفت: با همکاری آموزش‌وپرورش پویشی را در سطح علوم پزشکی کرمان طراحی کردیم که هم آگاهی‌رسانی و افزایش اطلاعات مردم است و هم مشخص کند که چه غذاهایی در بوفه‌ها می‌تواند عرضه شود و چه مواد غذایی ممنوع است.
برهانی‌نژاد با اشاره به خطرات چاقی در سنین پایین توضیح داد: چاقی کودکان بسیار موضوع مهمی است. بچه‌ای که در سنین پایین چاق شود برگشت از این چاقی به زندگی عادی بسیار سخت است و خود آن بچه هم به دلیل سهل‌انگاری مدرسه و خانواده مشکلات روحی روانی و اجتماعی را خواهد داشت.
او ادامه داد: از طرفی بهداشت محیط بوفه‌ها برای ما مهم است؛ مثلاً دیوار و سقف بوفه باید قابل نظافت باشد همچنین سینک ظرف‌شویی داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اهمیت رسانه‌ای شدن این پویش گفت: باتوجه‌به اهمیت این موضوع رسانه‌ای شدن این موضوعات می‌توانند کمک زیادی به سلامت دانش‌آموزان کند. از طرفی اطلاع‌رسانی به خانواده‌ها نیز جزو برنامه‌های ماست.
او برخی برنامه‌های مربوط به این پویش را این‌گونه عنوان کرد: آنچه هدف ماست این است که با همکاری آموزش‌وپرورش پایش‌هایمان را تشدید کنیم. برای اولیا و مدیران و معلمان کلاس‌های آموزشی برگزار کنیم. کارشناسان بهداشت محیط نظارت بیشتری را بر بوفه‌ها از نظر اینکه بهداشتی و سالم باشد اعمال کنند. هم‌زمان جلساتی را در سطوح مدیران آموزش‌وپرورش که نسبت به این موضوع توجه نمی‌کنند برگزار و به‌عنوان متخلف با آنها برخورد می‌کنیم.
برهانی‌نژاد اضافه کرد: این پویش در راستای توجه بیشتر به سلامت تغذیه دانش‌آموزان انجام می‌شود وگرنه که در حوزه بهداشت و آموزش‌وپرورش باید تغذیه سالم برای دانش‌آموزان در بوفه‌ها مهیا شود. از طرفی سعی می‌کنیم با کمک رسانه‌ها برای کسانی که می‌توانند تغذیه سالمی را به بوفه‌ها ارائه دهند فضا کسب‌وکاری ایجاد شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.