توصیه به تزریق واکسنی که در داروخانه‌ها موجود نیست


مردم برای خرید واکسن آنفلوانزا به داروخانه هلال‌احمر مراجعه کنند

آذرماه روبه‌اتمام است؛ اما امسال برخلاف ۲ سال گذشته شیوع آنفلوانزا روبه‌کاهش نرفته. تعداد مبتلایان به آنفلوانزا افزایش چشمگیری داشته و مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اعلام اینکه هنوز هم استفاده از واکسن بی‌اثر نیست، توصیه به تزریق واکسن کرده. مشاهدات میدانی خبرنگار «کرمان نو» اما نشان می‌دهد که واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌های سطح شهر موجود نیست. علی اسدی‌پور، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تأکید دارد که علت نبود دارو در داروخانه‌ها نبود تقاضا است و هم اکنون این واکسن در داروخانه هلال‌احمر موجود است.

به گزارش کرمان نو، روز گذشته روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، خبری به نقل از سعید صحبتی، مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان منتشر کرده که حاکی از افزایش ابتلا به آنفلوانزا در کرمان دارد.


روند ادامه‌دار شیوع آنفلوانزا

در متن این خبر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تأکید بر ادامه‌دار بودن شیوع آنفلوانزا در انتهای آذر توصیه به تزریق واکسن کرده است: «بر خلاف سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ که آغاز مهرماه با شروع سهمگین آنفلوانزا همراه بود، امسال در نیمه‌های آذرماه با افزایش چشمگیر و قابل‌توجه بیماران مبتلا به آنفلوانزا مواجه شدیم و این روند هنوز هم ادامه دارد. هر چند که بهترین زمان استفاده از واکسن اواخر شهریور و اوایل پاییز است، اما هنوز هم استفاده از واکسن بی‌اثر نیست و واکسیناسیون آنفلوانزا توصیه می‌شود.»
 مشاهدات میدانی خبرنگار «کرمان نو» اما گویای کمبود واکسن در سطح شهر است و داروخانه‌های سطح شهر واکسن آنفولانزا را موجود ندارند، موضوعی که ما آن را از علوم پزشکی کرمان پیگیری کردیم.
علی اسدی‌پور، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت‌وگو با کرمان نو علت نبود واکسن آنفولانزا در داروخانه‌های سطح شهر را نبود تقاضا عنوان می‌کند و توصیه می‌کند که مردم برای خرید واکسن به داروخانه هلال‌احمر مراجعه کنند. او دراین‌رابطه می‌گوید: «شرکت پخش‌کننده، این واکسن را موجود دارد، بهترین زمان تزریق این واکسن اواخر شهریور و اوایل مهر است و به جهت اینکه تقاضای چندانی برای خرید واکسن در این ایام وجود ندارد، داروخانه‌ها سفارشی برای خرید ندارند؛ اما داروخانه هلال‌احمر این واکسن را موجود دارد و متقاضیان می‌توانند به این داروخانه مراجعه کنند.»
شایان‌ذکر است که چهار علامت اصلی در آنفلوانزا وجود دارد که تفاوت آنفلوانزا و کرونا را نشان می‌دهد، اولین آن‌ها شروع ناگهانی، دوم تب‌های شدید، سوم احساس بدن‌درد همراه با کوفتگی و خستگی و چهارم احساس ناراحتی گلو همراه با سرفه‌های خشک است. احتمال عوارض و بستری‌شدن در بعضی از گروه‌ها در صورت ابتلا به آنفلوانزا زیاد است این گروه‌ها شامل سالمندان، کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند و مادران باردار می‌شود.
لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=125324
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.