رشیدی رئیس علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه مراجعات ضروری خیلی مهم است، افزود: از امروز در بیمارستان ها پذیرش بیماران غیر اورژانسی محدود و تقریبا ممنوع شده و اولویت تخت بستری با بیماران کرونائی است.
رشیدی نژاد ظهر امروز ۱۹ مهرماه در جلسه استانی ستاد مدیریت کرونا اظهار کرد: در استان آمار بیمارانی که تخت های بیمارستانی را به دلیل بیماری های تنفسی اشغال می کنند، نسبت به سه هفته قبل ۷۰ تا ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: روند صعودی ابتلاء به کرونا را به طور قابل توجهی با شیب تندتر نسبت به قبل داریم و هرچند مرگ و میر در خط ثابت و حفظ شده، اما نمی دانیم دو هفته آینده مرگ و میر چقدر خواهد بود.
رشیدی نژاد تصریح کرد: متاسفانه بیمارانی که زیر ونتیلاتور می روند، در بهترین شرایط ۸۵ درصد از بین می روند و از ۸۵ نفری که در این وضعیت در استان داریم انتظار می رود بیش از ۸۰ درصد از بین بروند.
پذیرش بیماران غیر اورژانسی در بیمارستانها ممنوع شد
رشیدی نژاد با اشاره به اینکه مراجعات ضروری خیلی مهم است، افزود: از امروز در بیمارستان ها پذیرش بیماران غیراورژانسی محدود و تقریبا ممنوع شده و اولویت تخت بستری با بیماران کرونائی است و از ظرفیت تمام بیمارستان ها در بخش خصوصی، دولتی و نظامی برای بیماران کووید ۱۹ استفاده خواهیم کرد.
وی بیان کرد: در شهرستان و شهر کرمان و شهرهای سیرجان و رفسنجان به طور چشمگیری نزدیک به دو برابر تعداد بیماران مبتلا به کرونا افزایش داشته و در سیرجان به طور قابل توجهی نزدیک به دو و نیم برابر بیمارن بستری افزایش پیدا کرده و این هشدار است و چاره ای جز رعایت نداریم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه اخیرا ابتلاء به کرونا بیشتر در خانواده هاست و از یک خانواده دو تا سه نفر بستری می شوند، افزود: کاری که از ما بر می آید، اعلام اصول بهداشتی، نظارت و کنترل و ارائه خدمات درمانی است.
وی ادامه داد: کار حرفه ای ما درمان است که وابسته به زیرساخت ها از جمله تخت بیمارستانی، پرسنل، امکانات تشخیصی و درمان است که فعلا به لحاظ درمانی و دارو مشکلی نداریم و پرسنل تاکنون زحمت کشیده و قدردانشان هستیم اما ظرفیت تخت ها محدود است و اگر بیماران زیاد شوند، تخت ها پر می شود و ممکن است تخت بستری نداشته باشیم و اضافه کنیم اما این تخت نمی تواند مراقبت با کیفیت ارائه بدهد.
در حالت آماده باش هستیم
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه در حالت آماده باش هستیم و ظرفیت تخت های بستری را افزایش داده ایم، اظهار کرد: وقتی مریض زیاد شود پرسنل خسته می شوند که در این صورت نمی تواند خدمت با کیفیت ارائه دهد و تخت ها محدود است.
رشیدی نژاد تصریح کرد: پرسنل با مهارت محدود است و نگران هستیم در سیری بیفتیم که با بحران عجیب و غیرقابل کنترل مواجه شویم بنابراین کنترل دست خود ماست و همه باید مانند پیک اول در استان یا ابتدای اپیدمی موارد بهداشتی را رعایت کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه در پیک سوم کرونا تعداد مبتلایان و شیوع بیماری از پیک اول بیشتر است افزود: اکنون پیک بستری مبتلایان به کووید ۱۹ را در استان شاهد هستیم و انتظار پیک مرگ و میر را در دو هفته آینده داریم که امیدواریم به آن سمت نرویم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: از مردم درخواست داریم در تجمعات حتی خانوادگی رعایت کنند و در میهمانی ها و عزارداری و مراسم جشن بعد از پایان ماه صفر کنترل کرده و مراقب خودشان باشند.
وی با بیان اینکه دوست نداریم مردم به حالت عادی مراجعه پزشکی داشته باشند افزود: برای خدمات اورژانسی و نیمه اورژانسی مراکز سرپائی باز است. توصیه داریم اگر فردی که نیاز به خدمات پزشکی دارد و فکر می کند می تواند ۱۰ تا ۲۰ روز مراجعه را به تعویق بیندازد و به مراکز آلوده درمانی حتی سرپائی مراجعه نکند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: درمان سخت و با مشقت است و راه حل پیشگیری است و همه می توانیم دست به دست هم داده و در بخش خصوصی، دولتی، ادارات و … تذکر بدهیم و هر کاری لازم است انجام شود تا بحران به وجود نیاید.
وی با اشاره به اینکه اگر توصیه می کنیم جائی تعطیل شود پای مرگ و زندگی در میان است، افزود: اگر بخواهیم به دستورالعمل ها عمل کنیم باید خیلی از جاها را در شرایط قرمز تعطیل کنیم و امیدواریم به جائی نرسیم که کل شهر دو تا سه هفته تعطیل شود.
رشیدی نژاد در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: هیچکدام از داروهائی که برای بیماران کووید ۱۹ استفاده می شود، درمان قطعی بیماری نیست و ثابت نشده و در طول درمان وزارتخانه پروتکل های درمانی را می دهد و اینکه کسی بخواهد در پروتکل درمانی بیماران غیر از پزشکان مخصوص دخالت کند به ضررش تمام می شود.
وی بیان کرد: همه بیمارستان ها داروهای موردنیاز را دارند و اینکه چه داروئی به چه بیماری تزریق شود متخصص مربوطه تشخیص می دهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر تشدید نظارت بر فعالیت اصناف به ویژه آرایشگاه های زنانه گفت: در آرایشگاه ها تماس افراد خیلی نزدیک است و باید کنترل ها خیلی سختگیرانه تر و تعداد پذیرش ها کنترل و برخورد جدی بشود و اگر دستورالعمل های بهداشتی جدی گرفته نشود، به سمت تعطیلی می رویم.