دولت چهاردهم به وعده خود در خصوص نقش زنان در مدیریت استان کرمان عمل کرد؛


انتصاب ۱۱ زن در پست‌های مدیریتی استان کرمان

سهم زنان در مدیریت در استان کرمان در دولت چهاردهم نسبت به سایر دولت‌ها افزایش چشم‌گیری داشت.

به گزارش کرمان‌نو، تغییرات در استان کرمان با به روی کار آمدن محمدعلی طالبی به عنوان بالاترین مقام دولتی در استان در دولت پزشکیان آغاز شد و او که به سبک خاص خود در هر مقطع زمانی حکم‌های متعدد صادر می‌کند، از به کارگیری زنان در پست‌های مختلف مدیریتی غافل نمانده و به همان شیوه که پزشکیان و دولتش به آن عمل می‌کند، افراد را در جایگاه‌های مختلف منصوب کرده است.

تا ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۴، طالبی ۱۰ حکم به زنان کرمانی داده‌است. نخستین آن زهرا موسی‌پور مشاور در امور اجتماعی استانداری کرمان بود.

پس از آن در تاریخ ۷ دی ۱۴۰۳، او روح‌بخش بیگ‌زاده را به عنوان سرپرست فرمانداری جیرفت منصوب کرد که به عنوان اولین فرماندار زن در تاریخ سیاست استان کرمان منصوب می‌شد.

استاندار دولت چهاردهم در کرمان همچنین برای مژگان تاج‌الدینی حکم سرپرستی فرمانداری بافت را صادر کرد تا شاهد دومین فرماندار زن در استان کرمان در میان ۲۵ شهرستان باشیم که معادل سهم ۸ درصدی است.

استاندار کرمان در تیم معاونین خود به حضور زنان نیز توجه داشته‌است. او مرضیه مهدوی کمال‌آبادی را به عنوان سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان منصوب کرد.

علاوه بر این، طالبی در حکم دیگری ندا نظامی را به عنوان مدیرکل امور بانوان استانداری کرمان انتخاب کرد.

او همچنین به نرجس بهرآسمانی حکم مدیرکلی دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی، امور حقوقی و ارتباطات مردمی استانداری کرمان را داده‌است.

حکم دیگری که طالبی در این مدت برای زنان صادر کرده مربوط به دستیار خود در حوزه فناوری و نوآوری بوده‌است، او مرضیه دانایی را به این سمت منصوب کرده‌است.

در چیدمان مدیران در شهرستان‌های استان، طالبی علاوه بر انتصاب ۲ فرماندار زن، ۳ حکم دیگر در سطح معاونت فرمانداری صادر کرده که بر این اساس زهره خدادادی به عنوان سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری فاریاب، فاطمه شمسی‌نژاد به عنوان سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری راور و زهرا فرنود به عنوان سرپرست بخشداری مرکزی فهرج منصوب شدند.

انتصاب زنان در استان به احکام طالبی ختم نمی‌شود، بلکه با حکمی از سوی معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مدیرکل این وزارت‌خانه در استان کرمان، یک زن دیگر به جمع مدیران در استان کرمان اضافه شد.

آزاده تاج‌الدینی در ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ این حکم را دریافت کرد تا تعداد زنان منصوب شده در استان کرمان در دولت چهاردهم به ۱۱ نفر برسد.

استاندار کرمان دی ماه ۱۴۰۳ در مراسم معارفه فرماندار جیرفت در خصوص انتصاب زنان گفته بود: «انتصاب یک خانم به عنوان فرماندار جیرفت نشان‌دهنده اعتقادی است که دولت چهاردهم به میدان دادن به بانوان مستعد، خلاق و با تجربه در بدنه اجرایی دولت دارد و بازتاب‌دهنده اعتماد و اعتقادی است که در استان به استفاده از بانوان توانمند دارم.»

او افزود: «متعهد بودم توان زنان در استان کرمان را ببینم و شاهد حضور پررنگ بانوان مستعد در بدنه اجرایی استان بوده‌ام اما متعجب شدم که این توان در استان دیده نشده و به حضور زنان آن طور که باید بها داده نشده بود.»

استاندار کرمان تأکید کرد: «رسالتی بر دوش بنده بوده تا میدان را برای حضور نیروهای توانمند باز کنم و بانوانی که می‌توانند با ظهور و بروز شایستگی‌های خود منشأ اثر در سطح جامعه و حوزه‌های مأموریتی مختلف باشند، این فرصت را پیدا کنند.»

طالبی با اشاره به اینکه سرپرست فرمانداری جیرفت به عنوان اولین فرماندار زن استان کرمان شناخته می‌شود، یادآور شد: «این موضوع موجب می‌شود از کارنامه فرماندار نیز صحبت شود و‌ امیدواریم شاهد کارنامه‌ای پر از تحول باشیم.»

وی ادامه داد: «راه پیش روی ما نیازمند همدلی و همکاری همگانی است، گروه‌های سیاسی باید جلوه‌ای از وفاق ملی را در شهرستان به نمایش بگذارند.»

دولت چهاردهم به وعده خود به زنان عمل کرد

یکی از وعده‌های مسعود پزشکیان در انتخابات، افزایش استفاده از ظرفیت زنان در جایگاه‌های مدیریتی در دولت بود.

او در بیانیه ششم تیر خود تاکید کرد که «باور دارم که حضور زنان در سطوح بالای مدیریتی و تصمیم‌گیری، حق آنها و ضرورتی برای پیشرفت کشور است. هدف من افزایش سهم زنان در مناصب مدیریتی کشور بر اساس شایسته‌سالاری و عدالت است. من حق انتخاب شدن زنان در مناصب سیاسی را به رسمیت می‌شناسم و جایگاه امور زنان را در ساختار دولت ارتقا خواهم داد. من به رسمیت شناختن حق انتخاب شدن و تسری شمول رجل سیاسی به زنان را دوشادوش خودشان پیگیری می‌کنم.»

پزشکیان در راستای عمل به این وعده، درِ کابینه خود را به روی زنان گشود و فرزانه صادق را برای وزارت راه و شهرسازی انتخاب کرد و از مجلس شورای اسلامی برای او رای اعتماد گرفت.

فاطمه مهاجرانی به عنوان سخنگوی دولت، شینا انصاری به عنوان رئیس سازمان محیط زیست و زهرا بهروزآذر هم به عنوان معاونت زنان و خانواده رئیس‌جمهور انتخاب شدند تا ۴ زن در جلسات دولت در پاستور شرکت کنند.

دولت چهاردهم نگاه تزئینی به زنان نداشت، بلکه دنبال ایجاد فرصت برای زنان برای ایفای نقش در جایگاه مدیریتی و جبران این غفلت تاریخی بود.

محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم معارفه معاونت زنان دولت چهاردهم تاکید کرد که «هیچگونه تبعیض بین زن و مرد در نظام حکمرانی پذیرفتنی نیست و باید شاهد ارتقای جایگاه زن در نظام تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی باشیم.» در همین راستا انتصاب زنان به کابینه محدود نشد و کوثر یوسفی رئیس هیات نظارت بانک مرکزی و زهره عالی‌پور رئیس سازمان خصوصی‌سازی شدند.

وزارت کشور به عنوان یکی از کلیدی‌ترین وزارتخانه‌های دولت هم به مساله استفاده از زنان توجه داشت و راه را برای مدیریت زنان در استان‌ها باز کرد.
اسکندر مومنی وزیر کشور درباره به کارگیری زنان در جایگاه‌های مدیریتی در دولت چهاردهم خاطرنشان کرد: «رئیس‌جمهور در دوران انتخابات، بارها بر شعار وفاق ملی، عدالت و انصاف و حضور جوانان و بانوان در عرصه‌های مختلف تأکید داشت. حضور بانوان در عرصه‌های مختلف نشان داد که اگر فرصت برابری ایجاد شود، کمک بزرگی برای کشور هستند؛ نمی‌شود بخواهیم کشور پیشرفت کند، ولی فرصت لازم برای حدود نیمی از جمعیت کشور یعنی زنان، فراهم نشود. باید همه دست‌به‌دست هم دهیم تا بانوان بتوانند با فرصت برابر در عرصه‌های مختلف حضور پیدا کنند. اولین حکم فرمانداری که امضاء کردم، حکم خانم ضرغام‌نژاد بود؛ بانوی توانمند اهل سنت از دیار کردستان سرافراز و قهرمان که این روند ان‌شاءالله ادامه نیز خواهد داشت.»

هرچند هیچ خانمی به عنوان استاندار انتخاب نشد، اما سودابه ضرغام‌نژاد به عنوان فرماندار دهگلان، سمیرا حسنی فرماندار رودبار، عصمت محمددوست فرماندار خمام، بتول معلم فرماندار سروستان، جمیله قایی‌پاشا به عنوان فرماندار سوادکوه شمالی و شادی فضلی فرماندار کوهپایه از سوی استانداران برگزیده شدند.

در استان کرمان هم تا به امروز ذیل این وزارت‌خانه ۵ زن منصوب شدند و این در حالیست که وزیر کشور گفته روند انتصاب زنان در پست‌های مدیریتی این وزارت‌خانه هم‌چنان ادامه دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.