ممنوعیت توزیع شربت تریاک به مراکز ترک اعتیاد


بلاتکلیفی مراکز ترک اعتیاد و احتمال تعطیلی برخی مراکز

0

ممنوعیت توزیع شربت اپیوم (تریاک) توسط سازمان غذا و دارو، از ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ ابلاغ شده است. این اتفاق برخی مراکز ترک اعتیاد در کرمان را با خطر تعطیلی مواجه کرده است.

به گزارش کرمان‌نو، شربت اپیوم در کنار ۲ داروی متادون و قرص B۲ (بوپرنورفین)، ۳ دارویی هستند که به مراکز ترک اعتیاد برای درمان سرپایی بیماران آنها داده می‌شود. اگرچه تا پایان سال ۱۴۰۳ این داروها به مراکز داده می‌شود؛ اما طبق بخشنامه‌ای که ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ به سازمان غذا و دارو ابلاغ شده دیگر این سازمان در شهرها شربت اپیوم را نمی‌دهند.
شهیدی مدیر یکی از این مراکز ترک اعتیاد در کرمان در گفتگو با «کرمان نو» گفت: ما تقریباً ۲۰ مرکز ترک اعتیاد هستیم که کل کارهای مربوط به مراکزمان را قبل از سال ۱۴۰۴ انجام دادیم. پروانه را گرفتیم. همه کارها را کردیم. نامه تأمین داروهایمان را هم گرفته بودیم.
او درمورد ممنوع شدن تامین شربت اپیوم گفت: ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ بخش‌نامه جدیدی آمده که شربتی به نام اپیوم (شربت تریاک) را دیگر به مراکز ندهند. این اتفاق در حالی افتاده که ما تمام کارهای مربوط به دریافت دارو را از قبل سال جدید انجام داده بودیم؛ اما اوایل سال که سازمان غذا و دارو بسته بود بعد هم ما تا ۲۰ فروردین نتوانستیم برای دریافت دارو مراجعه کنیم.
شهیدی اضافه کرد: در بخش‌نامه آمده که مراکزی که تاکنون این شربت را دریافت نکردند ازاین‌پس هم نمی‌توانند و دادن شربت اپیوم به مراکز ترک اعتیاد منتفی شده است.

اگر شربت اپیوم را ندهند باید مراکز را تعطیل کنیم

او با بیان اینکه اگر این دارو را به ما ندهند نمی‌توانیم مرکز را فعال نگه داریم گفت: سودآوری مرکزها از همین شربت اپیوم است که حالا ممنوع کردند و اگر این شربت را به ما ندهند مجبوریم مرکز را تعطیل کنیم. ما کلاً ۱۵ الی ۲۰ مرکز در کرمان هستیم که این مشکل را داریم، در هر کدام از این مراکز ۳ الی ۴ نفر می‌توانند مشغول به کار باشند که ۸۰ نفر اشتغال‌زایی می‌کند. اگر این ممنوعیت برطرف نشود این مراکز باید تعطیل کنند و یا اینکه با ضرر ادامه بدهند.
شهیدی با اشاره به هزینه‌هایی که برای این مراکز انجام شده ادامه داد: هر مرکزی حداقل ۱۰۰ – ۱۵۰ میلیون تومان تا الان هزینه کرده؛ از اجاره پنج ماه مراکز گرفته تا هزینه‌هایی که برای بازدید یا استحکام بنا، دزدگیر، دوربین و … ۵ ماه ما تمام این مراحل را طی کردیم تا روز آخر رسیدیم به جایی که بتوانیم دارو بگیریم که حالا هم با این مشکل روبرو شدیم.

حداقل به مراکزی که قبل از این بخشنامه کارهایشان را انجام دادند دارو را بدهند

او با اشاره به لازمه تعامل علوم پزشکی با این‌گونه مراکز گفت: اگر علوم پزشکی با نهادهای نظارتی تعامل کند که حداقل به مراکزی که قبل از این بخش‌نامه، مدارکشان تکمیل بوده به آنها دارو را بدهند، خوب است.
شهیدی با بیان اینکه دلیل این ممنوعیت را نمی‌دانیم ادامه داد: شورای هماهنگی مواد مخدر تهران نامه زده به علوم پزشکی که دیگر به مراکز ترک اعتیاد شربت اپیوم داده نشود. حالا دلیل اصلی را نمی‌دانیم شاید نمی‌توانند تأمین کنند. البته بیشتر به‌خاطر این بوده که می‌گویند در برخی مراکز فساد شده، به این طریق که پرونده برای کسی که معتاد نبوده تشکیل می‌دادند، این دارو را دریافت می‌کردند و در بازار آزاد می‌فروختند.
شهیدی در پاسخ به اینکه در این زمان داروی جایگزین چیست گفت: کلاً ۳ نمونه دارو وجود دارد، متادون، قرص B۲ (بوپرنورفین) و شربت اپیوم که الان شربت اپیوم را ممنوع کردند و گفتند از ۲ نمونه دیگر استفاده کنید و این شربت جایگزینی هم ندارد.
او ادامه داد: علوم پزشکی هم تعامل دارد و صراحتاً گفتند که باید جلسه‌ای بگیریم و نهادهای نظارتی هم باشند تا این مشکل را حل کنند. طبق حرفی که گفتند باید در یک جلسه شورای هماهنگی مواد مخدر و علوم پزشکی باشند تا بتوانند یک تصمیمی بگیرند.
شهیدی با بیان اینکه کار کردن با ۲ داروی دیگر و بدون شربت اپیوم عملاً ضرر است ادامه داد: ما فعلاً دست نگه داشتیم تا ببینیم شرایط چه می‌شود؛ چون عملاً ضرر است. مرکزی که حداقل ۳-۴ نفر نیرو دارد و باید حقوق پرداخت کند و در کنار این موضوع هزینه‌های خرید دارو و سایر هزینه‌ها هم وجود دارد چطور می‌تواند سرپا باشد. فعلاً منتظر هستیم ببینیم چه می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.