این تنها حکایت یکی از خیل انبوه همراهان سرگردان بیماران در جلوی مراکز پزشکی شهر کرمان هست. وضعیت این افراد مناسب شان و کرامت انسانی نیست. همچنین صحنه نازیبایی را برای شهر ایجاد می کند.
البته این مسئله خاص شهر کرمان نیست. پیش از این محمدهادی ایازی قائم مقام وزیر بهداشت، از لزوم احداث همراه سرا در کنار بیمارستانهای شهرهای مختلف سخن گفته بود.
این موضوع را با مسئولین کرمانی در میان گذاشتیم.
قائم مقام واحد مشارکتهای اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت همراهان بیمار، می گوید که قبلا به این مسئله توجهی نشده بود اما اکنون این مشکل دغدغه ماست و در صدد هستیم در کنار بیمارستانهای اصلی از جمله افضلی پور، باهنر و تا حد امکان شفا، همراه سراهایی را دایر کنیم تا همراهان بیمارانی که از بضاعت مالی خوبی برخوردار نیستند بدون دریافت هزینه و افرادی را که به نسبت وضعیت بهتری دارند را با دریافت مبلغ ناچیزی در این همراه سراها ساماندهی کنیم.
دکتر ابوسعیدی به وجود همراه سرای بیمارستان باهنر اشاره دارد و می گوید که هم اکنون یکی از خیرین، ملکی را در محدوده خیابان شمال جنوبی به همراه سرای بیمارستان باهنر اختصاص داده است و همراهان بیمار با دریافت نامه ای از بیمارستان، می توانند به این مکان مراجعه و از امکانات آنجا بهره مند شوند.
مسئول سازمانهای مردم نهاد دانشگاه علوم پزشکی، از راه اندازی همراه سرای بیمارستان افضلی پور در کنار این بیمارستان، ظرف ۲۰ روز آینده خبر داد وافزود: «این ملک توسط یکی از خیرین اهدا شده و بیمارستان مسئولیت تجهیز آنرا به عهده دارد.
دکتر ابوسعیدی با اشاره به مذاکرات دانشگاه با خیرین سلامت ادامه داد با توجه به بودجه زیادی که برای احداث همراه سراها نیازمندیم، از تمامی خیرین درخواست داریم پیشنهادها و شروط خود را در رابطه با ساخت این اماکن با ما در میان بگذارند و در این راه یاریگر دانشگاه علوم پزشکی باشند.
معاونت خدمات شهری شهرداری کرمان هم در این زمینه به «کرمان نو» گفت : «ضمن اینکه به طور مستقیم این موضوع در حوزه وظایف شهرداری نیست اما با درک شرایط سخت همراهان بیمار، شهرداری آمادگی خود را جهت همکاری با دانشگاه علوم پزشکی اعلام می کند.»
دکتر محمدرضاخانی اعلام کرد که در همین خصوص شهرداری منطقه دو، با هزینه ۴۰۰میلیون تومان محوطه زیبایی را در بلوار کوثر جلوی بیمارستان شفا، برای استفاده همراهان بیمار احداث کرده است.
وی همچنین گفت که شهرداری میتواند با مشارکت و موافقت بیمارستانها در محوطه بیمارستان آلاچیق هایی را برای اسکان این افراد احداث کند.
وی افزود: شهرداری امکان این را دارد که درپارکها هم پذیرای این افراد باشد.
آنچه مشخص است اینکه اگر از خیابان شریعتی و یا بلوار جهاد در مرکز استان عبور کنید حجم زیادی از هم استانیها را می توان دید که برای لحظات انتظار خود مکانی مناسبتر از چمن های فضای سبز حاشیه چهارراهها پیدا نکرده اند و این برای شهری که منتظر پلهای روگذر و زیرگذر است و خودش را به کلانشهرها چسبانده ، وصله ناجوریست.