کرماننو- ۱۵ گلخانهدار شهرستان بم باوجود رسیدن علمک گاز در محدوده، هنوز نسبت به گازکشی داخلی مجموعهشان اقدام نکردهاند و هرساله در فصل سرما با مشکل دریافت سوخت مواجه می شوند.
هرساله با شروع فصل سرما گلخانه دارانی که هنوز اقدام به گازکشی نکرده و در منطقه سبز،( دارای گاز) قراردارند با مشکل تامین سوخت مواجه می شوند و با حضور در فرمانداری سعی در تامین سوخت خود دارند .
به گزارش کرماننو، فرماندار بم درخصوص مشکلات گلخانه داران نسبت به گازکشی مجموعه آنها گفت: گلخانهداران با کمبود نقدینگی جهت لولهکشی گاز مواجه هستند و از ۵۴ واحد گلخانه این شهرستان هنوز ۱۵ واحد از نعمت گاز برخوردار نیستند .
وی بیان کرد: با توجه به گازرسانی در شهرستان بم اکثر گلخانهها در منطقه سبز (دارای گاز) قرار گرفتهاند که بیشتر این گلخانهداران نیز تا مسیر انتقال لوله گاز فاصله زیادی دارند.
فرماندار بم عنوانکرد: فاصله زیاد بین گلخانه و انتقال لوله گاز و همچنین هزینههای سنگین لولهکشی باعث شده گلخانهداران هنوز اقدام به گازکشی مجموعه خود نکردهاند.
وی اظهارداشت: گلخانهداران کمبود سرمایه در گردش و نقدینگی را دلیل گازکشی نشدن مجموعه خود عنوان کردهاند که امیدواریم با رایزنی صورت گرفته در سطح استان بتوانیم این مشکل را مرتفع کنیم.
برزنگ اضافه کرد: نهادهای دولتی در گام های ابتدایی از سرمایه گذار حمایت لازم را به عمل می آورند اما سرمایه گذار خود نیز باید بتواند گامهای بعدی را بردارد.
هزینه گازکشی برای یک گلخانه دار زیاد نیست
در ادامه محمدعلی معقول رئیس جهادکشاورزی بم نیز گفت: با توجه به مصوبات جلسه ستاد سوخت شهرستان در سالهای گذشته واحدهایی که در مناطق سبز به بهره برداری می رسند باید به شبکه گاز مجهز باشند.
وی افزود: گلخانه داران از نبود سرمایه برای گازکشی مجموعه خود گلایه میکنند درصورتی که هزینه گازکشی برای یک گلخانهدار نباید هزینه زیادی باشد.
وی ادامه داد: نزدیک به سه سال است که این مشکل وجود دارد و گلخانهدار می بایست در این مدت نسبت به گازکشی واحد خود اقدام نمایند.
رئیس جهادکشاورزی بم عنوان کرد: از بخش تولید حمایت می کنیم اما همکاری خود واحدها را نیز می طلبد و باید پای کار بیایند.
وی درخصوص امکان تسهیلات به گلخانهداران گفت: پرداخت تسهیلات از محل تبصره ۱۸ است که سال گذشته تبصره ۱۸ باز نشد و امسال هم اگر امکان پرداخت از این محل باشد برای اواخر سال است که دیگر فایده ندارد.
معقول توضیح داد: بیشتر گلخانه دارانی که اقدام به گازکشی نکرده اند بدهکار بانکی هستند و امکان دریافت تسهیلات بانکی را ندارند .
گلخانهداران عدم گازکشی را نبود نقدینگی می دانند
منصور شجاعی نماینده شرکت گازرسانی به صنایع استان کرمان نیز گفت :مشکل اکثر گلخانه داران اقتصادی است و به دلیل کمبود نقدینگی امکان گازکشی ندارند که فرماندار شهرستان برای برخورداری گلخانه داران از نعمت گاز طی مکاتبهای با استان خواستار حمایت از این قشر تولید کننده شدند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به قاچاق سوخت و ارز و به دنبال قطع سوخت در مناطق سبز(دارای گاز) سوخت این گلخانه ها قطع شده تا با استفاده از گاز به کار خود ادامه دهند.
وی ادامه داد: سال ۱۴۰۱ مقرر شده بود افرادی که توانایی مالی ندارند به معاونت استانداری مراجعه نمایند تا در این زمینه تسهیلات بانکی دریافت کنند و این بستر را برای مجموعه خود ایجاد نمایند تا از شبکه سراسری گاز استفاده کنند.
شجاعی با اشاره به اینکه برخی افراد برای توجیه کار خود بهانههای خاص می آورند، بیان داشت: برای ایجاد هر کاری نیاز به زیرساختهای لازم وجود دارد که هر فردی باید مقداری از سرمایه خود را به زیرساخت مجموعه خود اختصاص دهد.
وی گفت: تولید در ایران با موانع زیادی روبرو است ولی با کمی اطلاع می توانستند این موانع را برطرف کنند و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری یکسری کارگروه ها در استان در جهت رفع موانع تولید تشکیل شده که افراد می توانند به این کارگروهها مراجعه نمایند.
سیستم گرمایشی بزرگترین مشکل گلخانه داران است
محسن سام نژاد یکی از گلخانهداران شهرستان بم در این خصوص گفت: بزرگترین مشکل گلخانه داران بحث سیستم گرمایشی است که متاسفانه نه شرکت گاز جوابگو است نه شرکت نفت زیرا با توجه به هزینه سنگین گازکشی نمی توانیم متحمل این هزینه شویم.
وی فاصله لولهکشی تا محل گلخانه را ۸۰ متر اشاره کرد و افزود: طبق محاسبات اداره گاز باید ۲۸۳ میلیون تومان هزینه کنیم تا بتوانیم لوله کشی داخل گلخانه را انجام دهیم.
سامنژاد تصریح کرد: با توجه به نقدینگی اگر دولت وامهای کمبهره در اختیار ما گلخانهداران قرار بدهد میتوانیم گلخانههای خود را به لولهکشی گاز متصل کنیم .