ایمن نبودن و مناسب نبودن پیادهروها، یکی از دلایل تصادف در معابر شهری استان
61 نفر از جانبختگان، عابران پیاده هستند
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه در 164 فقره تصادف فوتی که در معابر شهری استان اتفاق افتاده، 175 نفر جان خود را از دست دادند، گفت: 40 درصد جانباختگان موتورسواران و 35 درصد آنها از عابران پیاده هستند.
به گزارش کرماننو به نقل از تسنیم، سرهنگ اسماعیل خوشوقت در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان، با تسلیت سالروز شهادت حضرت زهرا (س)، اظهار داشت: اعتقاد داریم با تعامل و همافزایی با رسانه میتوان فرهنگ ترافیکی را بهبود بخشید و موارد لازم را به مردم اطلاعرسانی و آگاهسازی کرد و در ارتقای فرهنگ ترافیکی کشور موثر باشیم.
وی با بیان اینکه بخشی از کار پلیس راهنمایی و رانندگی در حوزه خدمات مانند صدور گواهینامه است، ادامه داد: بخش مهم دیگر کار پلیس کنترل و نظم بخشی ترافیک است و در 9 ماهه گذشته 2 میلیون و 396 هزار انواع خدمت پلیس به مردم استان کرمان در حوزههای مختلف ارائه شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه 9 هزار و 235 فقره تصادف داشتیم که از این تعداد 2 هزار و 476 مورد خسارتی و 6 هزار و 595 فقره جرحی و 164 مورد تصادف فوتی بوده است، گفت: در 164 فقره تصادف فوتی که در معابر شهری استان کرمان اتفاق افتاده، 175 نفر جان خود را از دست دادند.
وی با بیان اینکه تعداد مجروحان ناشی از تصادفات درون معابر شهری بسیار بالا است که بیانگر این موضوع است که به علایم راهنمایی و رانندگی توجه نمیشود، افزود: کرمان بهعنوان مرکز، حدود 50 درصد از مجموع تصادفات درون شهری استان کرمان را به خود اختصاص داده است و شهرستانهای سیرجان، قلعهگنج، بم و رفسنجان در ردههای بعدی قرار دارند.
خوشوقت با اشاره به اینکه 32 درصد دلیل تصادفات، عدم توجه راننده به جلو است که بخشی از آن ناشی از استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی است، بیان کرد: 40 درصد جانباختگان موتورسواران و 35 درصد آنها از عابران پیاده هستند.
وی با بیان اینکه عدم رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی دلیل اصلی تصادفات در شهرها است، ادامه داد: متاسفانه موتورسیکلت سواران از کلاه ایمنی استفاده نمیکنند و دلیل اصلی فوتیهای این تصادفات، عدم استفاده از کلاه ایمنی است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه ایمن نبودن و مناسب نبودن پیادهروها در شهر بخشی از دلایل تصادفات و جانباختگان این حوادث است، گفت: بیش از یک میلیون و 400 هزار راننده در استان کرمان در 9 ماهه گذشته به دلیل عدم رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی از سوی پلیس جریمه و برخورد قانونی شدند.
وی با بیان اینکه این آمار برخورد قانونی پلیس با متخلفان نسبت به مدت مشابه سال قبل 15 درصد افزایش داشته است، افزود: نصب دوربینهای ثبت تخلفات و پلاک خوان در شهرها از حوادث رانندگی و تخلفات پیشگیری میکند.
خوشوقت با اشاره به اینکه در شهر کرمان از دو سامانه برای اعمال برخورد پلیس استفاده میکنیم، بیان کرد: در حال حاضر 10 دوربین پلاک خوان در شهر کرمان داریم که با مشاهده تخلفات جریمه اعمال میشود و سیستمی است.
وی با بیان اینکه 26 دوربین پلاک خوان دیگر نیز در حال بهرهبرداری است که تا پایان امسال امکان استفاده از آنها برای کنترل ترافیک شهر محقق میشود، گفت: در شهر کرمان حداقل به یکصد دوربین پلاک خوان نیاز داریم تا تمام شهر مورد کنترل ترافیکی قرار گرفته و از سرعت غیرمجاز پیشگیری شود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه نصب دوربینهای پلاک خوان در شهرهای مهم استان کرمان مانند سیرجان، بم، رفسنجان و جیرفت نیز در برنامه است که رانندگان متخلف به صورت سیستمی اعمال قانون شوند، افزود: به طور میانگین در شبانه روز حدود سه هزار خودرو در معابر شهر کرمان به دلیل سرعت غیرمجاز جریمه میشود.
وی با بیان اینکه در 9 ماهه گذشته 208 هزار نفر در استان کرمان متقاضی گواهینامه راهنمایی و رانندگی بودند که در 131 آموزشگاه راهنمایی و رانندگی ثبتنام کردند، گفت: از این تعداد 68 هزار نفر در سطح استان کرمان موفق به دریافت گواهینامه رانندگی شدند که در حقیقت 68 هزار نفر به تعداد رانندگان در پایههای مختلف در کشور و استان کرمان اضافه شده است.
خوشوقت با اشاره به اینکه در استان کرمان تعداد متقاضیان گواهینامه ویژه زیاد است و خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده سه آموزشگاه راهنمایی و رانندگی ویژه در شهرستانهای کرمان، سیرجان و رفسنجان مجوز دریافت کردند و بهزودی فعالیت خود را آغاز میکنند، ادامه داد: پیگیر هستیم که مجوز راهاندازی آموزشگاه ویژه در جنوب استان کرمان نیز اخذ شود.
وی با بیان اینکه راهاندازی آموزشگاه راهنمایی و رانندگی در شهرهای کوچک نیز در برنامه است تا مردم قرار نباشد برای آموزش به شهرهای بزرگ مراجعه کنند، گفت: بهدنبال ایجاد و راهاندازی مراکز تعویض پلاک در سایر شهرستانهای استان کرمان هستیم و سعی داریم که ارائه خدمات پلیس به مردم در سریعترین زمان ممکن و کمترین وقت و هزینه انجام شود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه تاکنون 27 هزار تراکتور در سطح استان کرمان پلاک گذاری شده است و برای این کار همکاران پلیس باید به سطح روستاها و مزارع و باغات کشاورزی اعزام شوند که کار بسیار سختی است، افزود: در 9 ماهه امسال تعداد 3 هزار و 500 تراکتور در سطح استان کرمان پلاک گذاری شدند.
وی با بیان اینکه موتور، شاسی و اتاق سه جزء مهم یک خودرو است که هموطنان باید هنگام خرید خودرو به اصالت آن و شمارهای که بر روی این اجزا نصب شده دقت کرده و بر صحت آن حساس باشند، اضافه کرد: پلیس به خودروهایی که شماره موتور، شاسی و اتاق آن دستکاری شده باشد خدمات نمیدهد و این خودروها باید اسقاط شوند و هر مالکی که میخواهد شاسی، اتاق و موتور خودروی خود را عوض کند، حتماً باید ابتدا به پلیس مراجعه کند
خوشوقت با اشاره به اینکه در اکثر شهرستانهای استان کرمان کمیسیون رسیدگی به تخلفات تشکیل شده است و از حضور مردم در مرکز استان جلوگیری شده است، ادامه داد: از هشتم دیماه دهه مقاومت و مراسم سالگرد شهادت شهید سپهبد قاسم سلیمانی در کرمان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه تمام امکانات پلیس برای نظم بخشی و کنترل ترافیک برای برگزاری باشکوه این مراسم گذاشته میشود و ما خود را مدیون رشادتها و جانفشانی شهید سلیمانی میدانیم، گفت: پلیس تمام تلاش خود را میکند تا از مهمانان میزبانی خوبی انجام بدهد و محدودیتهای ترافیکی برای میزبانی بهتر با وجود حجم جمعیت و خودروها در این ایام اعمال میشود.