حامد حسینی پناه _ بعد از زندان هیات بازدیدکننده به دفتر مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان رفتند تا ضمن هماندیشی آمار و ارقام دقیقتر و مشکلات را از زبان رمضان امیری بشنوند.
امیری در این دیدار گفت همگی ما خادم زندانیان و مددجویان هستیم. بسیاری از زندانیان از اقشار آسیبپذیر و آسیبدیده جامعه هستند و سعی ما بر این بوده تا به زندانیان نیز احترام گذاشته شود. خود محیط زندان برای زندانی تنبیه تلقی میشود و بنا نیست که رفتار من و همکاران توهین و تنبیه برای زندانیان باشد. اینکه فردی به زندان بیاید یکچیز است و اینکه با زندانی شدن فرد چه مشکلاتی برای خانواده و زن و فرزند و پدر و مادر وی ایجاد میشود نیز امر دیگری است که باید به آن توجه شود.
او تاکید کرد: زندانی تا در زندان به سر میبرد مسوولیتش با ما است ولی وقتی از زندان بیرون رفت باید تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار گیرد و مثلا در جایی شاغل شود تا دچار تبعات بعد از زندان نشود.
مدیرکل زندانها استان کرمان گفت: متاسفانه نزدیک به 43 درصد زندانیان بعد از آزادی دوباره بازگشت به زندان دارند که این رقم بسیار بزرگی است و باید تلاش شود این درصد بازگشت به زندان تکرقمی شود و این امر با همکاری همه سازمانها و ارگانها و نهادهای حمایتی محقق میشود و در این میان نمیشود از نقش رسانهها و هنرمندان و نویسندگان نیز غفلت کرد. هرچند که متأسفانه همکاری خوبی بین هنرمندان و صاحبان اندیشه با مسوولان در این زمینهها وجود ندارد.
امیری گفت: 71درصد زندانیان استان کرمان متاهل هستند و 82 درصد زندانیان متاهل بیش از یک فرزند نیز دارند و تبعات زندانی شدن یک فرد غالبا دامن خانواده را نیز میگیرد و معضلات و مشکلات پیچیده اجتماعی دیگری نیز به وجود میآورد.
وی ادامه داد: طرح ملاقات شرعی بین فرد زندانی و همسرش از استان کرمان شروع شد و بعدازاینکه ما این ابتکار را به کار گرفتیم در دیگر نقاط کشور نیز رواج پیدا کرد.
او افزود: همین برداشتن میلههای زندان نیز برای زندانیان اتفاق مبارکی بود که قرار است در دیگر زندانهای کشور نیز از ما تقلید کنند.
مدیرکل زندانها استان کرمان گفت: در حال حاضر در استان کرمان 12 زندان، آسایشگاه و کانون اصلاح و تربیت داریم.
امیری افزود: 70 درصد زندانیان استان کرمان دارای جرائم مربوط به مواد مخدر هستند یا مستقیما در خریدوفروش و حملونقل مواد مخدر دخالت داشتهاند و یا براثر مواد مخدر مرتکب جرائمی از قبیل ضربوجرح و سرقت شدهاند.
او مواد مخدر در استان کرمان را یکی از معضلات اساسی دانست و گفت: استان کرمان در ردیف سه استان با جمعیت زندانی زیاد قرار دارد.
مدیرکل زندانهای استان کرمان ادامه داد: متأسفانه 69.5 درصد زندانیان استان کرمان زیر 40 سال هستند و جامعه جوانی در زندان به سر میبرند.
امیری افزود: یکی دیگر از مشکلات ما در استان کرمان حضور اتباع بیگانه بهویژه افاغنه است که چهار درصد از زندانیان را همین گروه تشکیل میدهند.
امیری در پاسخ به سوالی دربارهی زندانیان زن گفت: متاسفانه جرایم در بین زنان در حال افزایش است و 6 درصد زندانیان استان کرمان را زنان تشکیل میدهند.
رمضان امیری در پایان دیدار با هنرمندان ابراز امیدواری کرد تا اهالی فکر و قلم بتوانند دست در دست مسوولان گذاشته و با ارائه راهکارهای مناسب راه را برای تصویب قوانین موثر برای پیشگیری و مقابله با جرایم ارائه دهند تا شاهد جمعیت چند هزاری نفری در زندانهای استان نباشیم.
[مسدودکردن راه توزیع موادمخدر با داشتن دستگاه های پیشرفته برای کشف]