اسلامپناه از پیشکسوتان هنر و صنایع دستی کرمان ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴در سن ۸۸ سالگی دار فانی را وداع گفت.
محمدحسین اسلامپناه، چهره فرهیخته و شناختهشده در هنر و صنایعدستی کرمان، دار فانی را وداع گفت. اسلامپناه از سوی دوستداران فرهنگ و هنر مورد احترام بود، پیکر آن مرحوم صبح امروز ۱۴ اردیبهشت ساعت ۹ از منزل ایشان واقع در خیابان ابنسینای کرمان تشییع میشود.
از کودکی علاقه بسیاری به آثار باستانی بهخصوص ساختمان و خط داشته است. شعر و ادبیات جزو علائق و هنر عامیانه (پردهخوانی، نقالی و تعزیه) از مشغولیات قدیم او بوده است. در سالهای بعد نیز پیدا کردن کتابهای گسسته و پاره به مشغولیات او اضافه شد بهطوریکه وقتی از بازار قیصریه زرگری عبور میکرد، از این دست کتابها را زیاد میدید، این کتابها را میخرید و از سر و ته کتابها میفهمید که چه کتابی است، آن را مطالعه میکرد تا به معلوماتش اضافه شود. درصورتیکه نشانی از نام کتاب پیدا نمیکرد یکی، دو ماه به دنبال اطلاعاتی میرفت که بداند توسط چه کسی نوشته شده است و این امر برایش بسیار جالب بود.
اسلامپناه از دوستان نزدیک همایون صنعتیزاده تاجر موفق کرمانی و از شاگردان مرحوم ایرج افشار بود و آثاری ارزشمند در زمینه نسخهشناسی منتشر کرد و مقالات متعددی هم در نشریات علمی به چاپ رساند.
اسلامپناه متولد ۱۳۱۶ و فارغالتحصیل رشته معدن از دانشگاه فنی تهران و تحصیلکرده در انگلستان بود. پس از سالها فعالیت در وزارت نیرو با عشق به فرهنگ و تاریخ، دکانی در بازار کرمان برای صحافی کتاب برپا کرد و بیشازپیش به پژوهشهای تاریخی روی آورد.
او در ششمین جلسه حامیان نسخ خطی که در سال ۱۳۷۴ در تهران با ریاست آقای صادقی از زبانشناسان مطرح کشور تشکیل شد نشان شایستگی تقدیر از نظر مرمت کتاب و کارهای قدیمی به استاد اسلامپناه تعلق گرفت که در این جلسه ایشان لوح تندیس را دریافت کرد.