استاندار کرمان در دیدار فعالان اقتصادی و اعضای کمیسیون صنایع مجلس؛
معادن جنوب استان، در اسارت دلالان و شرکتهای بزرگ
استاندار کرمان در نشست با کمیسیون صنایع و معادن مجلس، از اسارت معادن جنوب استان در دست دلالان و احتکار شرکتهای بزرگ خبر داد و بر لزوم فعالسازی این معادن تاکید کرد.
استاندار کرمان در نشست با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بسیاری از معادن جنوب استان در اسارت دلالان و برخی در احتکار شرکتهای بزرگ هستند. سالهاست کار خاصی در حوزه معدن در جنوب استان کرمان انجام نشده و این منطقه نتوانسته از ظرفیتهای معدنی خود استفاده کند. ما تلاش داریم معادن جنوب استان را فعال کنیم.
محمدعلی طالبی با تأکید بر جایگاه برتر کرمان در صنعت و معدن، گفت: با وجود این جایگاه، نقاط ضعف ملموسی در صنعت استان وجود دارد.
طالبی با بیان اینکه سند «کرمان برفراز» بر مبنای نقاط ضعف تدوین شده است، گفت: در حوزه صنعت و معدن بر اولویتهایی تمرکز کردهایم که باید در استان دنبال شوند. موضوع اصلی این سند، تکمیل زنجیره تولید در بخش معدن است؛ زیرا با وجود منابع غنی، نه در آهن و نه در مس، این زنجیره کامل نیست.
او افزود: تقویت بنگاههای کوچک و متوسط یکی دیگر از اهداف سند «کرمان برفراز» است. بخش صنایع کوچک و متوسط در مقایسه با بنگاههای بزرگ، ضعیف است و باید فعال شود.
طالبی در بخش دیگری از این نشست گفت: در سند «کرمان برفراز» به حوزههایی که کرمان در آنها مزیت دارد، اما به آنها توجه نشده است نیز پرداختهایم. به اعتقاد من، صنعت پتروشیمی و صنایع پاییندستی آن، به دلیل نزدیکی به خط لوله گاز، از صنایعی است که کرمان در آن مزیت دارد؛ اما در این حوزه اقدامی صورت نگرفته است.
<u>استاندار کرمان با بیان اینکه گفتمان سرمایهگذاری در کرمان شکل گرفته و پیش از اشاره مقام معظم رهبری به این موضوع در شعار سال، این گفتمانها دو هفته قبل در کرمان آغاز شده بود</u> <ins>او گفت: حدود دو هفته پیش از اینکه مقام معظم رهبری در شعار سال به موضوع سرمایهگذاری اشاره کنند، این گفتمان در کرمان آغاز شده بود.</ins>، گفت: کرمان پیشتاز شعار سال است؛ زیرا از پنج ماه قبل کار را شروع کردهایم و اتاق سرمایهگذاری در تهران و مرکز جدید خدمات سرمایهگذاری در استان ایجاد شده که نشاندهنده رویکرد درست استان است.
استاندار کرمان در این نشست نسبت به وضعیت مالیاتستانی در استان گلایه کرد و با اشاره به وصول مالیات در استان به میزان ۱۱۰ درصد، گفت: در مناطقی که بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان مالیات از معادن و صنایع معدنی آن گرفته میشود، احداث بیمارستان به دلیل کمبود هزار میلیارد تومان متوقف مانده است و این عادلانه نیست.
او با اشاره به وضعیت جادهها و زیرساختهای بهداشتی و درمانی که بعضاً ناشی از فعالیتهای معدنی در استان است، گفت: دیشب در جلسه شورای عالی حملونقل، به وضعیت نامناسب راههای استان اشاره کردم. انتظار میرود معادن در حوزه مسئولیت اجتماعی، برای بهبود این زیرساختها اقدام کنند.