رئیس اداره آموزش و فناوری سازمان صمت استان کرمان مطرح کرد؛


سوخت ارزان و تجهیزات فرسوده، عامل هدررفت انرژی در صنعت فولاد و سیمان کرمان

0

رئیس اداره آموزش و فناوری سازمان صمت استان کرمان در همایش بهره‌وری صنعت و معدن، به‌صراحت اعلام کرد که در صنعت فولاد و سیمان استان چیزی به‌عنوان بهره‌وری انرژی نداریم.

به گزارش کرمان‌نو، امین غفاری‌نژاد، رئیس اداره آموزش و فناوری سازمان صمت استان کرمان در همایش بهره‌وری صنعت و معدن گفت: برای تولید هر تن فولاد به طور متوسط ۶۲۰ کیلووات‌ساعت برق و ۱۱۰ مترمکعب گاز می‌شود که معادل ۴۸۰ کیلوگرم انرژی معادل نفت است که ۱۹ درصد بیشتر از کشور همسایه ما، ترکیه است. در سیمان استان نیز مصرف انرژی به‌ازای تولید هر تن سیمان، ۱۹ درصد بیشتر از ترکیه و ۳۶ درصد بیشتر از کشوری مثل ژاپن است.

او تأکید دارد که باید برای تولید هر تن فولاد و سیمان، یک مصرف استاندارد تعریف شود و صنایع نباید از یک حدی بیشتر انرژی مصرف کنند. اینکه چرا استان و کشور به سمت بهره‌وری انرژی نرفته؟ سوالی است که پاسخ آن قیمت پایین انرژی در ایران و بعد از آن فرسوده بودن تجهیزات است .

دیگر چه خبر؟

غفاری‌نژاد در این همایش معتقد است که در صنعت کرمان «تا هر زمان که ماشینی کار می‌کند از آن استفاده می‌شود» به گفته او میانگین عمر ماشین‌آلات صنعتی در کشور ۲۲ سال بوده و در آلمان متوسط عمر ماشین‌آلات ۱۲ سال است. فرسودگی و استهلاکی که مصرف انرژی را بالا برده و قیمت پایین انرژی نیز منجر شده که صنعتی در حوزه بهره‌وری انرژی سرمایه‌گذاری نکند.

او در این همایش با قیاس قیمت انرژی در ایران و آلمان می‌گوید: «قیمت گاز در صنایع ایران ۵ سنت و در المان ۸۰ سنت است و این قیمت پایین انرژی باعث شده صنایع به سمت کاهش مصرف انرژی حرکت نکنند.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.