در شورای مهارت استان با حضور معاون وزیر مطرح شد؛
معاون استاندار: کرمان به ۵۰ مربی مهارتآموز نیاز دارد
در شورای مهارت استان که با محوریت اقدامات صورت گرفته دستگاهها در افزایش مهارتآموزی برگزار شد، نسبت به افزایش بیکاری در میان جامعه فارغالتحصیلان دانشگاهی هشدار داده شد. طبق گزارش ارائه شده در این جلسه نرخ مشارکت اقتصادی کرمان همچنان پایین است و صرفاً ۹۸۰ هزار نفر در کرمان جز جمعیت فعالاند که از این تعداد ۸۹۰ هزار نفر شاغل و الباقی که بیش از ۸۸ هزار نفرند، بیکارند.
به گزارش کرماننو، غلامرضا سالاری، معاون اقتصادی استاندار اولویت استان را مهارتآموزی دانست و در حضور رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور اعلام کرد که در استان کرمان در زمینه مهارتآموزی آن طور که باید کار نشده است و یکی از این دلایل کمبود تعداد مربیان بوده است.
سالاری در این جلسه تاکید کرد که استان حداقل ۵۰ نفر مربی حق التدریس نیاز دارد و ما خواستار این مجوز از معاون وزیر و دوم تفویض اختیار به استان در مورد برون سپاری مراکز فنی و حرفهای هستیم.
دیگر خواسته او در این جلسه افزایش مهارتهای در حوزه صنعت با توجه به خشکسالی و کمبود آب در استان بود.
در این جلسه نایب رئیس اتاق اصناف و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی از افزایش جمعیت اتباع خارجی در نیروی کار استان گفته شد.
حسین میجانی، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی در این جلسه اعلام کرد که با توجه به تک فرزندی و دو فرزندی بهزودی اتباع به طور کامل جایگزین نیروی کار ما خواهد شد.
میجانی نسبت به مهارتآموز نبودن آموزشهای دانشگاه هم انتقاد کرد و اعلام کرد که در استان به کرمان به اندازه انگشتان دو دست حسابدار صنعتی نداریم.
او در این جلسه اذعان کرد که شرکت شهرکهای صنعتی آماده است که با اختصاص هزینه زمینه آموزش نیروی کار در زمینه حسابداری صنعتی فراهم کند.
به گفته میجانی بالغ بر ۴۰ هزار نفر در مجموعه شهرکهای صنعتی استان شاغلاند و نزدیک ۲۴ هزار نفر در آموزشهای مهارتی این مجموعه شرکت کردند.
حمید فردوسی، نایب رئیس اول اتاق اصناف استان کرمان نیز ضمن انتقاد از جایگزین شدن اتباع خارجی در بسیاری از مشاغل نسبت به فعالیت اسنپ نیز انتقاد کرد.
به گفته فردوسی با ساعتی ۱۷۰ هزار تومان سود خالص رانندگان اسنپ، نیروی کار انگیزهای برای کسب مهارت برای ایجاد اشتغال در درازمدت ندارد.
وحیدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان نیز بر کاهش انگیزه برای مهارت آموزی و افزایش بیکاران فارغالتحصیلان دانشگاهی تاکید کرد.
به گفته او علیرغم اینکه نرخ بیکاری استان از ۱۱ به ۸ درصد کاهش یافته است اما نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی افزایش یافته است و همچنان بیماری زنان کرمانی فاصله زیادی با نرخ بیکاری متوسط کشور دارد.