پاریزی با بیان اینکه امروز در تمام شهرهای استان امکان رشد کشتی وجود دارد گفت: اینکه امروز به کرمان اعتماد میشود تا میزبانی یک رویداد بینالمللی در یک گروه سنی را محک بزنند به این دلیل است که مشخص شود که چه به لحاظ زیرساختی و چه به لحاظ امکاناتی در مجموعه استان چه توانی وجود دارد تا نمره قبولی را از این آزمون بگیرد.
به گزارش کرماننو، صبح امروز سهشنبه ۲۳ اردیبهشتماه نشست خبری میثم پاریزی مدیرکل ورزش و جوانان در حالی با حضور خبرنگاران برگزار شد که در این نشست، خبر از برگزاری مسابقات بینالمللی کشتی جام شهید سلیمانی در روزهای ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت نیز داده شد.
پاریزی در این نشست در مورد زیرساختهای ورزشی استان گفت: امروز اگر بخواهیم زیرساختهای استان را در حوزه تخصصی برای رشتههای مختلف بررسی کنیم در یک حد متوسطی از کشور قرار داریم که نه زیرساختهای فوقالعاده و خیلی اختصاصی خاص برای رویدادهای بینالمللی داریم نه بههرحال دستمان آنقدر خالیه است که نتوانیم یک رویداد را برگزار کنیم.
او اضافه کرد: اما درمورد یک مسابقات چندجانبه آسیایی فوتبال که همیشه در ذهن ماست میبینیم که باتوجهبه اینکه به آیتمهای مختلف و عوامل متعددی بستگی دارد به آن آمادگی نرسیدیم. ما در ورزش استان هم نگاه مجموعه ورزش و جوانان و هم مجموعه مسئولین ارشد استان باید یک نگاه فرابخشی وجود داشته باشد. یعنی ورزش استاد نمیتواند محدود به اماکن و زیرساختهایی شود که ورزش و جوانان ایجاد میکند.
رویداد بینالمللی کشتی فرنگی یک محک خوب برای استان است
پاریزی ادامه داد: یکی از آیتمهای مهم ما سرانه فضای ورزشی است. این سرانه فضای ورزشی مجموع سرانههایی است که توسط ورزش و جوانان، بخش خصوصی، بنگاههای اقتصادی، آموزشوپرورش، دانشگاه، شهرداریها و سایر بخشهایی که در حوزه اجتماعی مسئولیت دارند ایجاد میشود.
او در مورد تأمین نیازهای مالی مجموعههای ورزشی گفت: آن چیزی که مورد انتظار از یک مدیر ورزشی است این موضوع است که بتواند از سطح ارتباطات و توانش به توسعهبخشهای مختلف در حوزه تخصصی آن رشته ورزشی استفاده کند و با نگاه عملیاتی و میدانی توسعه را ایجاد کند؛ اما آن چیزی که بسیار مهم است این است که بههرحال توان مدیر در جذب منابع خارج از منابع دستگاه است کاری که امروز هیئتهای ورزشی ما باید در یک بخش کوچکتر انجام بدهند. امروز اگر هیئت کشتی استان برگزاری و میزبانی یک رویداد بینالمللی را برنامهریزی کرده به این دلیل که در تمام حوزه توازن برقرار کرده است. کشتی اگر سالن ساخت از مسابقاتش غافل نشد از آموزش غافل نشد. ارتقا مربیان را در دستور کار داشت، آموزش داوران در دستور کار داشت و الان میتوانند آمار بدهند که ما درگذشته در کشتی چه بودیم حالا چه هستیم. توسعهای که در حوزههای مختلف باید ایجاد شود. در حوزه ورزش و جوانان نیز باید یک نگاه فرابخشی هم در نگاه مسئولین ارشد استان و هم در توان مدیران اجرایی استان باشد.
پاریزی با بیان اینکه این میزبانی میتواند محک خوبی باشد که آیا کرمان میتواند از پس آن بربیاید گفت: اینکه امروز به کرمان اعتماد میشود تا میزبانی یک رویداد بینالمللی را در یک گروه سنی محک بزنند به این دلیل است که مشخص شود که چه به لحاظ زیرساختی و چه به لحاظ امکاناتی در مجموعه استان چه توانی وجود دارد تا نمره قبولی را از این آزمون بگیرد.
او با اشاره به اینکه نگاه باید نگاه کمک باشد ادامه داد: ما باید این فرهنگ را در مجموعه استان جا بیندازیم که نگاه باید نگاه کمک باشد و متولیان باری را از روی دوش برگزارکنندگان بردارند.
مدیرکل ورزش و جوانان ادامه داد: امروز وضعیت زیرساختهای استان نه صد است و نه صفر. وضعیت مناسبی را در رشتههای مختلف برای اینکه بتوانند مسابقات را میزبانی کنند داریم. امروز خدا را شکر در رشتههای مختلف زیرساختهای مناسبی داریم. ما الان یک پیست بینالمللی در دوچرخه داریم. یک زورخانه بینالمللی در مجموعه امام علی داریم. ورزشگاه چند هزارنفری داریم. ورزشگاهها و مجموعههایی که صنایع ساختند و اینها ظرفیت هستند و این امکان را برای میزبانی رویدادها میدهد.
امروز در هر شهر استان امکان رشد استعدادهای کشتی وجود دارد
پاریزی در مورد رشد کشتی در استان کرمان گفت: امروز با حمایت حداقلی که اداره کل ورزش و جوانان داشته ما ۴۰ تخته تشک کشتی تهیه کردیم و در شهرستانهای استان توزیع شده یعنی امروز هر شهرستان ما حداقل یک تخته تشک کشتی دارد. یعنی این امکان وجود دارد که اگر یک استعدادی در این رشته ورزشی هر گوشه استان باشد این زیرساخت برایش مهیا باشد تا بتواند فعالیت خودش را داشته باشد.
مدیرکل ورزش و جوانان ادامه داد: عددی که در مجموعه شرکتهای صنعتی و بنگاههای اقتصادی در قالب مسئولیت اجتماعی در استان هزینه میشود نسبت به خیلی از استانهای کشور عدد زیادی است و این نعمت و ظرفیت در استان وجود دارد. اینکه ما ۲ قهرمانی در والیبال و فوتبال زنان به دست آوردیم جای شکر دارد که البته باید این را هم مطالبه کنیم که هزینهکرد باشگاهها و بنگاهها در بخش مسئولیت اجتماعیشان توازن و عدالت را در استان خصوصاً برای قهرمانان بومی استان برقرار کند.
او اضافه کرد: شاید این انتقاد بر مجموعه بنگاه اقتصادی و باشگاهها وجود داشته باشد که ما انتظارمان این است که در کنار این مدل تیمداری به ورزشکاران بومی آن منطقه هم رسیدگی بیشتری شود که مردم هم به ما این وضوع را منعکس میکنند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان با اشاره به جمعیت یک میلیون و صدهزارنفری جوان در استان گفت: ۳۰ درصد جمعیت کل استان ما امروز جوانان هستند. باید به چشم یک فرصت استثنایی به آن نگاه شود.
او در پایان گفت: طی ۶ سال گذشته حدود ۵۰۰ هزار متر به سرانه فضای ورزشی استان اضافه شده. ما در سرانه فضای ورزشی رشد بسیار خوبی و چشمگیری داشتیم. تلاش کردیم که جلوی تعارض منافع را در مجموعه ورزش استان مخصوصاً هیئتهای ورزشی بگیریم و تلاش کردیم که شفافیت مالی و شفافیت عملکردی داشته باشیم.