مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با اشاره به ضرورت مشارکت صنایع در مرمت آثار تاریخی، فراهم شدن بستر رویدادهای بینالمللی و توجه مضاعف به هویت باغ ایرانی در کرمان، اعلام کرد سال ۱۴۰۵ سال سفر به این استان است.
به گزارش کرماننو به نقل از ایسنا، سیدمصطفی فاطمی، مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، صبح امروز اول خرداد، در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی راهکارهای ارتقاء گردشگری، حفظ میراث فرهنگی و ساماندهی صنایع دستی، گفت: استان کرمان سالها پیش تجربه موفقی در زمینه معینهای اقتصادی داشت و امروز نیز برای حفاظت از میراث فرهنگی باید از این الگو بهره ببرد.
او پیشنهاد کرد تا صنایع بزرگ و فعالان بخش خصوصی به عنوان معین، متولی مرمت و حفاظت آثار تاریخی شوند و در قبال آن ضمن ایفای مسئولیت اجتماعی، از این پروژهها برای تبلیغات خود نیز بهره بگیرند.
فاطمی با اشاره به امکان اعطای زمین معوض در حریم آثار تاریخی اظهار داشت: امیدواریم این مشکل با پیگیریهای وزیر میراث برطرف شود. وی همچنین تأکید کرد: «یکی از مهمترین پروژهها در گردشگری کرمان حل مشکل قطار است و این موضوع میتواند با همکاری دستگاههای مختلف حل شود.»
مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث بیان کرد: «خانههای دوم” و حضور افراد متمول در مرمت بناهای بافت تاریخی میتواند هم به حفظ این میراث و هم به ایجاد فضاهای گردشگری جدید کمک کند. همچنین تبدیل بافتهای تاریخی به خانههای خلاق و بهرهگیری از ظرفیت استارتاپهای فرهنگی-گردشگری با حمایت پارک علم و فناوری باید در دستور کار قرار گیرد.»
فاطمی در بخش دیگری از اظهاراتش، وجود باغهای ایرانی متعدد در کرمان و کویر را بخشی از هویت این منطقه خواند و افزود: «باید میراث فرهنگی استان نسبت به شناسایی، حفظ و معرفی باغها اقدام جدی کند. باغ شاهزاده ماهان نماد باغ ایرانی و باغ فتحآباد از زیباترین باغهای کشور به شمار میرود.»
به گفته فاطمی، نگاه مثبت دستگاه قضایی استان به توسعه گردشگری یک فرصت مهم برای برنامههای پیش روست.
او همچنین در اشاره به برنامه لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵، اظهار کرد: «سال آینده به عنوان سال سفر به کرمان انتخاب خواهد شد و دستگاههای اجرایی باید در این زمینه برنامه عملیاتی داشته باشند.»
فاطمی با اعلام آمادگی برای انتقال دبیرخانه ژئوتوریسم کشور به کرمان و تبدیل این استان به پایلوت ژئوتوریسم، خواستار تشکیل هستههای تورآور و برنامهریزی برای توسعه گردشگری از کشورهای مختلف شد.
او راه ادویه، با قدمت بیش از ۷۰۰۰ سال را یکی از ظرفیتهای بزرگ فرهنگی-تاریخی منطقه دانست و افزود: «مسیر راه ادویه که از شهر سوخته عبور میکند، در کرمان به دو شاخه تقسیم شده که یکی به ترکیه و اروپا و دیگری به آفریقا میرود.»
در پایان، مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی با توجه به مسائل مطرح شده توسط فعالان بخش خصوصی، تشکیل جلسه ویژه رفع موانع تولید را برای شناسایی و حل مشکلات گردشگری استان ضروری دانست.