«میراثفرهنگی» و «ماهانایر» مشترکاً نقشه راهی برای مدیریت بیابان لوت طراحی میکنند
توقف اقدامات ماهانایر در بیابان لوت تا تصویب طرح
بر اساس مصوبه کارگروه فنی پایگاههایی میراث جهانی و ملی، نقشه راه مدیریت مشترک بین پایگاه میراث جهانی بیابان لوت و شرکت هواپیمایی ماهانایر طراحی میشود و تا زمان ارائه طرح گردشگری از سمت ماهانایر بایستی عملیات عمرانی متوقف شود. شاهرخی، مدیرکل میراثفرهنگی استان در گفتوگو با «کرمان نو» متذکر میشود که این نقشه در راستای ارائه خدمات بهتر (مثل پارکینگ و سرویس بهداشتی) به گردشگران و در کنار آن حفظ و حراست از عرصه ثبت جهانی است.
به گزارش «کرمان نو» کارگروه فنی پایگاههایی میراث جهانی و ملی، روز گذشته سهشنبه ۲۵ دی در تهران با حضور مصطفی علیپور مدیرکل امور پایگاههای ملی و جهانی وزارت میراثفرهنگی، سعید شاهرخی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان و جمعی از کارشناسان سازمان زمینشناسی کشور، هواپیمایی ماهان و وزارت میراثفرهنگی در دفتر اداره کل پایگاههای میراث ملی و جهانی برگزار شده و در این نشست مقرر شده طرح پیشنهادی شرکت هواپیمایی ماهان برای پروژه گردشگری در بیابان لوت ظرف یک ماه به اداره کل پایگاههای میراث ملی و جهانی وزارت میراثفرهنگی ارائه شود و عملیات سنگین ماشینآلات و عملیات عمرانی برابر مصوبه کارگروه فنی تا ارائه طرح شرکت ماهان و تصویب در کارگروه فنی پایگاههای میراث ملی و جهانی متوقف شود. بنا به اعلام مدیرکل میراثفرهنگی استان کرمان این نقشه مدیریتی مشترک برای تمامی محدوده ثبت جهانی بیابان لوت در استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی طراحی و تدوین میشود.
کویر لوت بهعنوان بیست و هفتمین بیابان بزرگ جهان محسوب میشود که ۲۷ تیرماه سال ۹۵ در فهرست کمیته میراث جهانی بهعنوان نخستین اثر ثبت طبیعی کشور و بیست و یکمین اثر ثبت جهانی ایران، معرفی شد.