مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان بیان کرد:


بودجۀ سازمان ما با گستره مسئولیت‌های آن هم‌خوانی ندارد

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان، گفت: گستردگی مسئولیت‌های سازمان ما در بخش‌های عمرانی، زیباسازی و فضای سبز با بودجۀ آن هم‌خوانی ندارد.

 به گزارش کرمان‌نو و به نقل از کرنا، یدالله علیزاده در تشریح عملکرد سازمان متبوع خود در سال ۱۴۰۲، با بیان اینکه امور مربوط به فضای سبز مناطق پنج‌گانه شهرداری، از آذرماه سال گذشته به طور کامل به سازمان ما واگذار شد، توضیح داد: این امور تا قبل از اینکه به ما واگذار شود، در اختیار بخش خصوصی بود، اما در حال حاضر، طبق قراردادی که با سازمان همیاری‌های شهرداری بسته شده، ۵۵۶ کارگر جهت نگهداری و توسعه فضای سبز در اختیار سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان است تا به امور فضای سبز رسیدگی کنند.
 او ادامه داد: ساماندهی کلیۀ تابلوهای سطح شهر و صدور مجوز تابلوهای صنفی و تبلیغاتی، زیباسازی، اِلمان‌های شهری و فضاسازی مناطق پنج‌گانۀ شهری به مناسبت‌های مختلف با محوریت سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری انجام می‌شود.
 مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان، با بیان اینکه یکی از کارهایی که در زمینۀ فضای سبز باید انجام شود، تأمین آب است، اظهار داشت: طی سه سال گذشته ۱۵ حلقه چاه در نقاط مختلف شهر، حفر شده است.
 علیزاده، در خصوص وضعیت منابع آبی فضای سبز شهر، یادآور شد: در حال حاضر، ۴۴ حلقه چاه در سطح شهر داریم؛ عمق چاه‌ها در سال‌های قبل ۸۰ تا ۱۰۰ متر بود، اما الان بالای ۲۵۰ متر حفاری می‌شود.
 او تصریح کرد: در قسمت غربی شهر، از چهارراه «فرهنگیان» به سمت شهرک «الغدیر»، شهرک «شهرداری» و فرودگاه، عملاً آبی وجود ندارد؛ دو حلقه چاه را به دلیل شوری بسیار بالا بستیم چراکه نمی‌توانیم از آب با EC حدود ۱۳ هزار در فضای سبز استفاده کنیم؛ فقط یک حلقه چاه روبه‌روی دانشکده فنی داریم که شوری آن هم بسیار بالا و حدود ۷۰۰۰ است و ۵۰% هم شنیدهٔ دارد.
 مدیر عامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان، تأکید کرد: اگر فکری به حال تأمین آب فضای سبز نشود، فضای سبز شهر کرمان تا چهار، پنج سال آینده از بین می‌رود؛ زیرا چاه‌های موجود از همین چاه‌های جذبی داخل خانه‌ها تغذیه می‌شود و با اجرای شبکۀ فاضلاب شهری، چاه‌های جذبی حذف می‌شود و فاضلاب خانه‌ها به شبکۀ فاضلاب شهری متصل می‌شود و چاه‌های موجود تغذیه نمی‌شوند و آب‌دهی چاه‌ها شدیداً کاهش پیدا می‌کند.
 علیزاده یادآور شد: برای نصب پمپ و استخراج آب از چاه نیاز به تأمین برق داریم و این هزینه برای هر چاه حدود یک میلیارد تومان است.
 او با بیان اینکه جنگل «قائم (عج)» مشکل شدید کمبود آب داشت و دور آبیاری درختان جنگل به ۸۰ تا ۹۰ روز رسیده بود، خاطرنشان کرد: درگذشته، آب‌های زیرسطحی اطراف مسجد جامع جمع‌آوری می‌شد و به سمت «بلدالامین» هدایت می‌شد که این آب‌ها از ۱۰ سال پیش توسط آب منطقه‌ای به بخش خصوصی واگذار شده بود و حدود ۶۰ لیتر بر ثانیه آب به سمت شهر «زنگی‌آباد» می‌رفت.
 مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان، ادامه داد: با کمک شهردار سابق و معاون خدمات‌دهی، ازطریق استانداری پیگیری کردیم و با همکاری آب منطقه‌ای خوشبختانه از ابتدای سال جاری در حدود همان ۶۰ لیتر آب بر ثانیه، معادل سه حلقه چاه ۲۰ لیتر بر ثانیه، به سمت جنگل آمد و دور آبیاری درختان جنگل «قائم (عج)» به ۴۵ روز کاهش پیدا کرد؛ شوری این آب بسیار کمتر از آب چاه‌هاست و بنابراین کیفیت فضای سبز جنگل «قائم (عج)»، خیلی بهتر شده است.
 علیزاده با اشاره به حفر یک حلقه چاه در مجموعۀ تولید گل‌وگیاه شهرداری از حدود سه سال پیش، خاطرنشان کرد: این آب کیفیت نسبتاً بهتری از آب سطح شهر دارد و در کنار آن یک مخزن ۷۵۰ مترمکعبی بتنی نیز برای ذخیرۀ آب ساخته شد.
 او با بیان اینکه در مجموعۀ تولید گل‌وگیاه شهرداری حدود ۳۸ شاسی گلخانه داشتیم که شش شاسی هم طی شش ماه گذشته به آن اضافه شده، افزود: تولید گل‌های فصلی مجموعۀ تولید گل‌وگیاه شهرداری در سال ۱۴۰۰، تقریباً یک میلیون و ۹۰۰ هزار گل بود که امسال به سه میلیون و ۶۰۰ هزار رسیده است؛ این میزان به‌جز گل‌های فصلی است که در اسفندماه کاشته می‌شود.
 مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان، ادامه داد: در سال جاری در زمینۀ تولید گل‌های فصلی، افزایش صددرصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ داشتیم؛ میزان تولید گل‌های فصلی داخل گلدان نیز در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰۰ گلدان بود که در سال جاری به ۵۰ هزار گلدان افزایش یافت.
 علیزاده خاطرنشان کرد: تا سال ۱۴۰۰ در زمینۀ تولید درختان مثمر و غیر مثمر فعالیتی نداشتیم؛ در سال ۱۴۰۱، ۱۰۰۰ اصله درخت کاشته شد و در سال جاری ۳۵ هزار اصله درخت مثمر و غیر مثمر کاشته شده است و تلاش داریم سال آینده به تولید ۱۰۰ هزار اصله درخت برسیم.
 او بیان کرد: در زمینۀ کاشت گیاهان دارویی از ابتدای سال‌جاری ۷۰۰۰ نهال گیاهان دارویی کاشته شده است و برای سال آینده، افزایش تعداد شاسی‌ها و اضافه شدن حدود 1000 متر شاسی استاندارد مکانیزه را در برنامه داریم؛ همچنین برای افزایش تولید گل‌های فصلی به پنج میلیون، برنامه‌ریزی شده است.
 مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان، درخصوص میزان تولیدات هر یک از مناطق شهرداری از دی‌ماه سال گذشته تاکنون، گفت: در منطقۀ یک شهری، 10 هکتار افزایش سطح زیر کشت و توسعه فضای سبز داشتیم؛ در منطقۀ دو شهری، سه هکتار افزایش کشت داشتیم؛ در منطقه سه شهری، پنج هکتار و 700 مترمربع توسعۀ فضای سبز داشتیم؛ در منطقۀ چهار شهری، حدود پنج هکتار و در منطقۀ پنج شهری، حدود یک هکتار و 300 مترمربع توسعۀ فضای سبز محقق شده است.
 علیزاده با اشاره به کاشت پنج هکتار درخت مثمر و غیرمثمر در دامنۀ کوه‌های «صاحب‌الزمان» مشرف به «گلزار شهدا» طی یک ماه گذشته، افزود: واکاری 210 هکتار کمربند سبز شهر کرمان نیز توسط سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری، در حال انجام است.
 او با اشاره به اینکه در حال حاضر، شهر کرمان حدود 1060 هکتار فضای سبز دارد، افزود: سرانۀ فضای سبز در شهر کرمان با احتساب کمربند سبز، 14.84 متر است که با توجه به جمعیت حدود 700 هزار نفری شهر کرمان باید به بیش از 15 متر برسد؛ سرانۀ فضای سبز بدون احتساب کمربند سبز حدود 12 متر است.
 مدیر عامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان با اشاره به طرح «ارگان سبز» این سازمان، خاطرنشان کرد: در سال‌جاری، در کنار اقدامات فضای سبز شهری، کمک ویژه‌ای به سازمان‌ها و نهادهایی ازجمله سپاه ثارالله، بهزیستی، فرمانداری، استانداری، موزه صنعتی، ستاد عتبات، معراج شهدا، بیمارستان شهید باهنر، بیمارستان افضلی‌پور و شاهزاده محمد (ع) در زمینۀ فضای سبز داشتیم.
 علیزاده بیان کرد: کشت و کارهایی که حدود 15 تا 20 سال پیش در سطح شهر انجام شده، بدون ایجاد بستر اصولی برای کاشت بوده؛ ازجمله در بلوار «جهاد»، بلوار «آزادگان»، بلوار «آیت‌الله صدوقی» و روبه‌روی دانشگاه آزاد و خیلی از نقاط شهر، به این صورت که در عمق 20 تا 40 سانتی خاک، یک لایۀ زیرسازی وجود دارد و ریشه نمی‌تواند به عمق خاک نفوذ کند.
 او ادامه داد: قبلاً که آب کیفیت بهتری داشت و شیرین بود، به‌رغم توقف رشد، درختان خشک نمی‌شدند، اما با تغییرات آبی و قطع حدود 280 انشعاب آب شرب در فضای سبز، شوری آب باعث جمع شدن نمک در اطراف ریشه می‌شود و قدرت نفوذ ندارد، بنابراین درختان را خشک می‌کند مانند اتفاقی که در بلوار «جهاد» افتاد و ما نگرانیم این اتفاق در جاهایی که مشکل مشابه دارند نیز رخ دهد.
 مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان خاطرنشان کرد: اتفاق خوبی که افتاده، از یک سال گذشته هر جا کاشت جدید انجام دادیم، ابتدا بستر کاشت را به عمق یک تا دو متر آماده کردیم.
 علیزاده بیان کرد: سال گذشته 20 هزار تن خاک و ماسه بادی آزمایش‌شده با EC و کیفیت مناسب جهت کاشت و اصلاح خاک در فضای سبز شهری تخلیه شده است.
 او یادآور شد: زمانی که فضای سبز به ما واگذار شد، 35 تانکر به‌صورت پراکنده در مناطق استفاده می‌شد که توسط مناطق یا شرکت‌های خصوصی اجاره شده بود؛ برخی مناطق تانکر کم داشتند و دور آبیاری فضای سبز آنها به 80 روز رسیده بود و در برخی مناطق به 30 روز کاهش پیدا کرده بود؛ ما تانکرهای شرکت‌ها را حذف کردیم و در حال حاضر، 24 تانکر به‌طور متناسب در سطح شهر فعالیت دارند که موجب کاهش دور آبیاری در کل شهر به 45 روز و کاهش هزینه‌ها شده است.
 مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان با اشاره به راه‌اندازی واحد تأسیسات در این سازمان، خاطرنشان کرد: واحد تأسیسات در زمینۀ شبکۀ آب خام، روشنایی پارک‌ها، تعمیر وسایل پارکی و رنگ‌آمیزی مبلمان و وسایل پارک‌ها فعالیت دارد و از ابتدای سال‌جاری 70 درصد پارک‌ها رنگ‌آمیزی شده و تعمیر و سرویس پمپ‌ها و آب‌نماها انجام شده است.
 علیزاده با بیان اینکه با قطع 280 انشعاب آب شرب و لزوم اتصال پارک‌ها به شبکۀ آب خام، کار بزرگی در زمینۀ توسعۀ شبکۀ آب خام شهر کرمان، انجام شد، افزود: شبکۀ آب خام شهر کرمان هیچ طرحی نداشت؛ در سال آخر مدیریت مهندس عالم‌زاده، تهیه طرح جامع شبکۀ آب خام را آغاز کردیم و در آذرماه فاز دوم به تصویب استانداری و وزارت کشور رسید؛ پیش از آن، کل شبکۀ آب خام شهر کرمان 140 هزار متر بود؛ خرید لوله اتصالات خیلی خوبی در زمان مهندس عالم‌زاده انجام شد؛ در زمان دکتر شعرباف هم خرید لوله و اتصالات انجام شد و از سه سال گذشته حدود 150 هزار متر لوله‌گذاری انجام شد.
 او ادامه داد: برای سال آینده نیز 35 هزار متر لوله‌گذاری را در برنامه داریم که باعث کاهش دور آبیاری، حذف تانکرها و کاهش هزینه‌ها می‌شود.
 مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان خاطرنشان کرد: تا حدود چهار سال پیش، 20 درصد فضای سبز شهری کرمان با آب شرب آبیاری می‌شد که در حال حاضر به زیر یک درصد کاهش پیدا کرده است؛ و الان با شبکه آب خام با کیفیت پایین آب 20% در حال آبیاری است که متأسفانه باعث وارد شدن تنش به درختان شده که حتی تعدادی از گل‌ها و گیاهان هم دچار خشکیدگی شده‌اند.
 علیزاده افزود: در زمینۀ اتصال چاه‌ها و توسعه شبکه آب خام، سال آینده خط لوله «آزادی» به «مشتاق» را در برنامه داریم که در صورت اتصال می‌توانیم 60 لیتر آب مازاد در پنج حلقه چاه را که در این مسیر داریم، در سمت فرودگاه و «الغدیر» یا در «مشتاق» استفاده کنیم.
 او تصریح کرد: سهم شهرداری از پساب فاضلاب در دوره‌های گذشته به شرکت «بوتیاصنعت» واگذار شده که بخشی از این آب تصفیه می‌شود و برای تولید فولاد به زرند می‌رود، در حالیکه فضای سبز شهر کرمان دچار کم آبی است؛ این آب EC 2000 دارد که برای فضای سبز بسیار مناسب است. برای استفاده از این آب که در حال رایزنی برای بازپس‌گیری سهم شهرداری هستیم، به شبکه‌ای برای انتقال نیاز داریم که با تکمیل شبکۀ آب خام محقق خواهد شد.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=114627
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.