مرور روزنامه‌های صبح سه‌شنبه ۲۱ آبان ۹۸

روزنامه‌ها امروز باز هم با حرف‌هایی که حسن ‌روحانی در سفر استانی‌اش به یزد و کرمان زده مشغول‌اند و این بار حتی پای وعده اقتصادی کمک مالی یا کالایی ماهانه به ۱۸میلیون خانوار زیر فشار هم وسط آمده است.

دیروز حسن ‌روحانی در سخنرانی‌اش در رفسنجان وعده‌ داد از ماه آینده به ۱۸میلیون خانوار زیرفشار اقتصادی کمک‌های ماهانه‌ای داده می‌شود.

روزنامه‌های اصول‌گرا که همواره از دولت انتقاد کرده‌‌اند در فکر معیشت خانواده‌ها نیست و اگر چنین طرحی را مثلا دولت احمدی‌نژاد اعلام‌ کرده ‌بود، آن را در بوق و کرنا می‌کردند، حالا از این برنامه انتقاد می‌کنند یا آن را نادیده انگاشته‌اند.

کیهان نوشته یا این کار دولت انتخاباتی است یا باید پرسید اگر دولت منابع کافی دارد چرا این همه روی کسری بودجه و کنترل هزینه‌ها مانور می‌دهد و یارانه‌بگیران را می‌کاهد؟

خراسان در گزارش و تیتر نخست‌اش این طرح که برای ۵۷ میلیون ایرانی اجرا می‌شود، مبهم خوانده است.

این روزنامه نوشته “احتمالاً طرح حمایتی تازه به صورت تامین سبدی از کالاهای اساسی خانوارها خواهد بود”.

احتمالاً رقم پیشنهادی برای پرداخت به خانوار، براساس بعد خانوار و تعداد نفرات خواهد بود.

اما پول این طرح نسبتاً عظیم از کجا تامین خواهد شد؟ به نظر دو نامزد ممکن برای منابع این طرح؛ اول یارانه تبدیل ارز ۴۲۰۰ تومانی به نرخ آزاد و دوم افزایش احتمالی قیمت حامل‌های انرژی.

 

اما روزنامه‌های اصلاح‌طلب و میانه‌رو به استقبال این طرح‌ رفته‌اند اما جزییاتی از آن رو نکرده‌اند.

ایران، روزنامه دولت این ماجرا را با تیتر درشت در چشم مخاطبان کرده است و اطلاعات و دنیای ‌اقتصاد هم در گزارش‌های اصلی‌شان بدان پرداخته‌اند.

دنیای‌ اقتصاد که معمولا دادن یارانه را پول‌پاشی می‌خواند بی‌ هیچ انتقادی از این طرح، از قول علی ربیعی، سخن‌گوی دولت، نوشته اجرای طرح حمایت اجتماعی و معیشتی، آثار تورمی ندارد یا آثار تورمی آن حداقلی است؛ اما اگر اجرا نشود، آثار تورمی ناشی از افزایش نقدینگی در جامعه بیشتر می‌شود.

همشهری هم با تیتر درشت اجرای چنین طرحی را سپری می‌داند که دولت در برابر افزایش و گسترش فقر برافراشته است.

کیهان و فرهیختگان حرف‌های دیروز روحانی در کرمان که گفت ماندن در برجام برای ما سود دارد، دل‌گرمی دادن به غرب و اروپا و سوزاندن برگ تهدیدآمیز خروج از برجام، برای گرفتن امتیازهای بیش‌تر خوانده‌اند.

شرق، جمهوری ‌اسلامی و آفتاب ‌یزد موفقیت دولت در پیدا شدن یک میدان بزرگ نفتی در خوزستان را برجسته کرده‌اند.

روزنامه‌های اصول‌گرا عموما کناره‌گیری اوومورالس در بولیوی را کودتای آمریکایی سیاسی-نظامی خوانده‌اند؛ مثلا رسالت، صبح ‌نو یا جوان اما روزنامه‌های اعتماد، سازندگی یا دنیای ‌اقتصاد، روزنامه‌های اصلاح‌طلب، این ماجرا را رفتن مورالس پایان پوپولیسم یا ضربه جدی به چپ در آمریکای لاتین خوانده‌اند.

روزنامه محیط زیستی پیام ما از تاثیر تغییرات اقلیمی ایران بر سلامت جامعه نوشته است. این روزنامه نوشته ایران جزء ١٠ کشور اول دنیا در انتشار گازهای گلخانه ای است.

هفت صبح نوشته در این‌ روزهای پایانی مجلس دهم و در آستانه انتخابات مجلس بعدی تب علم‌کردن طرح استان‌های تازه و عجیب بالا گرفته است.

این روزنامه نوشته هفته پیش مازندران غربی به مرکزیت نمک‌آبرود پیشنهاد شده ‌بود و دیروز هم تهران جنوبی به مرکزیت رباط‌کریم.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=37638
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.