۱۲ پروژه صنعت آب و برق استان کرمان با اعتباری افزون بر ۱۵ هزار میلیارد تومان به دستور رئیس جمهور افتتاح و به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش کرماننو به نقل از تسنیم، همزمان با سفر رئیس جمهور و وزیر نیرو به استان کرمان، این پروژه شامل خط انتقال آب شرب به طول ۵۷ کیلومتر، ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۹۷۰ لیتر در ثانیه، دو مخزن ۱۰ هزار و۵ هزار مترمکعبی و ۴۰ کیلومتر خط برق است؛ فاز اول تصفیهخانه به ظرفیت ۲۵۰ لیتر در ثانیه از مجموع ۱۵۰۰ لیتر بر ثانیه آماده افتتاح است.
پروژه آبرسانی بم و بروات از سد نسا بیش از ۱۰ سال نیمه کاره بوده و در حالی که سد نسا یکی از بهترین آبهای استان را از منشا کوههای جبالبارز دارد، مردم شهرهای شرقی استان بهویژه بم، دسترسی به این آب باکیفیت نداشتند.
تأمین، تصفیه و انتقال آب شرب شهرهای بم و بروات به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب در سال با این طرح محقق میشود. این پروژه ۲۴۰ هزار نفر شهرهای بم و بروات را پوشش میدهد.
عملیات اجرایی پروژه آبرسانی بم و بروات از سد نسا از سال ۱۳۹۰ شروع شده و تاکنون ادامه دارد؛ بهرهبرداری کامل است و تقریباً یک ششم از ظرفیت تصفیهخانه تکمیل شده و آماده بهرهبرداری است.
افتتاح خطوط جمعآوری و انتقال و تصفیهخانه سیرجان
این پروژه شامل ۳۷۳ کیلومتر خطوط جمعآوری و تصفیهخانه به ظرفیت ۲۶ هزار و ۵۵۰ مترمکعب در شبانهروز است.
افزایش سطح بهداشت عمومی و جلوگیری از آلودگی سفره آب زیرزمینی، بازچرخانی آب و استفاده از پساب در صنعت از جمله فواید و اثرات مثبت این پروژه است. جمعیت هدف این پروژه در فاز یک برای تعداد ۲۱۰ هزار نفر طراحی شده است.
عملیات اجرایی احداث پروژه خطوط جمعآوری و انتقال و تصفیهخانه سیرجان از سال ۹۷ آغاز شده است.
پروژههای برق
1. پروژه تک مداره به طول ۹۰ کیلومتر با اعتبار ۷۲۰۰ میلیارد ریال با هدف ایجاد ارتباط بین شبکه سراسری و شبکه جنوب شرق، بهبود ولتاژ منطقه و افزایش پایداری شبکه. عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۹۳ آغاز شده است.
این پروژه به دلیل تکمیل رینگ ۴۰۰ کیلوولت جنوب شرق کشور پروژهای فرامنطقهای بوده و استانهای کرمان-هرمزگان-سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی را دربر میگیرد.
2. پروژه خط دو مداره سه باندل، ۴۰۰ کیلوولت به طول ۲۳.۵کیلومتر با اعتبار ۵ هزار میلیارد ریال با هدف انتقال توان و انرژی و برقراری رینگ ۴۰۰ کیلوولت منطقه. عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۸۵ آغاز شده است.
3. پست با ظرفیت ۵۰ مگاولت آمپر با ۲ فیدر خط و ۱۶ فیدر ۲۰کیلو ولت و ۲فیدر بانک خازنی با اعتبار ۳۵۰۰ میلیارد ریال و هدف بهبود پروفیل ولتاژ – تأمین انرژی مورد نیاز متقاضیان-کاهش تلفات از سال ۱۳۹۷ آغاز شده افتتاح شد.
4. خطوط دو مداره ۱۳۲ کیلوولت جیرفت به طول ۲۰ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۳ هزار میلیارد ریال با هدف کاهش تلفات و رفع افت ولتاژ منطقه جیرفت و تأمین بار منطقه جیرفت و افزایش قابلیت اطمینان شبکه از سال ۱۳۹۷ آغاز شده است.
5. پروژه افزایش با میزان ۱۵ مگاولت آمپر و ۲ فیدر ۱۳۲کیلوولت و ۱۲فیدر ۲۰کیلوولت و ۲فیدرخازن با اعتباری بالغ بر ۵۰۰میلیارد ریال با هدف تأمین برق متقاضیان.
6. شرکت توزیع نیروی برق جنوب کرمان نیز پروژههای توسعه و احداث و اصلاح و بهینهسازی شبکه برق جهت بررسانی به تعداد بیش از ۶۴۰۰متقاضی فاقد برق با سرمایهگذاری ۱۶۸میلیارد تومان را افتتاح میکند، این پروژه جمعیت ۶۴۰۰مشترک را تحت پوشش قرار میدهد و از اثرات افتتاح این پروژه میتوان به برقرسانی به متقاضیان فاقد برق، رفع افت ولتاژ و افزایش قابلیت اطمینان شبکه برق اشاره کرد.
7.پروژه برقرسانی به ۴روستای فاقد برق با اعتباری بالغ بر ۱۱میلیارد تومان در روستاهای رز در و کلیچان ریگان، روستاهای ده برزوییه و هارونییه بردسیر.
8. برقرسانی به ۶۳۷واحد مسکن ملی در بافت، بردسیر، بم، جیرفت.
9. پروژه توزیع ۲۶۰سیستم قابل حمل خورشیدی بین عشایر در ۱۶شهرستان تحت پوشش.
10. پروژههای جدید شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان در سالجاری با اعتباری بالغ بر ۱۶۷میلیارد تومان به بهره برداری میرسند که در محدوده هفت شهرستان تحت پوشش شامل: مرکز استان کرمان، رفسنجان ، انار، شهربابک ، زرند ،راور و کوهبنان قراردارند.
این پروژه ها در زمینه های زیر است:
*تعویض و اصلاح سیم های مسی به کابل خودنگهدار؛ از مزایای اجرای این طرح، کاهش سرقت شبکه برق و همچنین کاهش انشعابات غیرمجاز و افزایش زیبایی مبلمان شهری است. تبدیل شبکه برق سیمی به کابل خودنگهدار از طرحهایی است که در سالهای اخیر در سطح شبکه های برق کشور اجرا میشود و تا زمان جایگزینی کامل شبکه با این تجهیز ادامه دارد.جمعیت بهره مند از مزایای اجرای این طرح در سال ۱۴۰۲حدود ۲۰۰هزار نفر از شهروندان شمال استان کرمان خواهند بود.
*توسعه، اصلاح، بهینهسازی و احداث شبکههای توزیع و روشنایی معابر عمومی: هدف آن تأمین برق متقاضیان است که از مزایای آن، افزایش قابلیت اطمینان و پایدارسازی شبکه، افزایش قدرت نفوذ روشنایی که خود یکی از پارامترهای ارتقاء امنیت اجتماعی است و بهرهمندی جامعه از انرژی ارزشمند برق است. جمعیت بر خوردار از مزایای این اقدام قریب به ۱۰۰هزار نفر خواهند بود.
*برقرسانی به ۸ روستای فاقد برق.
*توزیع ۶۰ سامانه خورشیدی قابل حمل ویژه عشایر کوچرو؛ با توجه به تغییر سکونتگاههای عشایر کوچرو و همچنین فاصله زیاد از شبکه سراسری برق برای مناطق پراکندهای که این عزیزان در اقصی نقاط کشور و از جمله در محدوده شمال استان کرمان برای اتراق استفاده میکنند و از طرفی برای استفاده از دستگاههای برقی ضروری از جمله روشنایی محدود در چادرها و شارژ تلفنهای همراه و افزایش رفاه اجتماعی این قشر، برای این خانوادهها، سامانههای سیار خورشیدی اهداء میشود که با این تعداد سامانه، حداقل تعداد ۳۰۰نفر از عشایر کوچرو شمال استان کرمان می توانند از مزایای استفاده از انرژی برق این سامانهها برخوردار شوند.
*طرحهای بهسازی شبکه های برق روستایی (در بیش از ۱۰۰ روستا): بهسازی شبکههای برق روستایی به تناسب رشد استفاده از دستگاهها و تجهیزات برقی و افزایش جمعیت در دستور کار قرار دارد که با اجرای طرحهای بهسازی شبکههای برق روستایی برای این تعداد روستا حداقل ۲هزار نفر از انرژی پایدار و مطمئن برق استفاده خواهند کرد.